Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den všem, mám otázku, zda někdo z vašich dětí užíval na posílení imunity Isoprinosine, my jsme po nástupu do školky pořád na hromadě, byla jsem s dcerou na alergologii, z testů nic nezjistili, takže prostě snížená imunita vlivem nástupu do MŠ. Začínáme užívat prvních deset dní Isoprinosine, pak pauza a v ten samý den dalšího měsíce opět deset dní brát tabletky, až do března, pak jdeme na kontrolu. Máte některá s tímto podpůrným lékem na imunitu zkušenost? Díky
![]()
Sice nejsem dítě, ale brala jsem ho já, když jsem se plácala v kolotoči angín a ATB jedla jak lentilky. Brala jsem k tomu teda i Imunor, zpočátku jsem toho Isoprinosinu brala 5 tabletek denně, pak se to snižovalo. A pomohlo to, od té doby mám pokoj, nemocná bývám výjimečně
Ale imunoložka mi teda dělala hodně podrobné krevní testy, bylo toho na několik stránek. Tak držím palce, ať to pomůže ![]()
Akorát pozor může zhoršovat hyperaktivitu. Kamarádka ho musela přestat klukovi dávat. Má diagnostikovaný ADHD, ale už se hodně zklidnil a po tom léku, řádil jak černá ruka a přestal v noci spát. Naše Ela má ADHD taky a dostala Imunor a musím říct, že to pomohlo. Nemocná občas je, ale má to mnohem lehčí průběh a je nemocná třeba 2 dny a pak už jenom třeba týden trochu pokašlává a tím to končí.
No tak naše Baru pokaždé, jak vleze do školky, tak hned hnusná rýma, ucpaný nos. Časté bolest v krku, občas teploty, teď zrovna k rýmě i kašle, ale co je nejhorší, má skoro co dva měsíce opary
Mudr nám podrobné testy z krve nedělala
, jen takové ty píchance do ruky, na co je či není alergická. Tak nevím, co si mám o tom myslet… ![]()
Jinak imunitu posilujeme pořád, rakytníková šťáva, dávala jsem při každém náznaku nachlazení lichořeřišnici, inhalujeme, ovoce a zelenina je u nás denně…Dokonce jsme přes rok brali colostrum. Jakmile jsem dceru ze školky odhlásila a byla se mnou půl roku doma, tak byla zdravá, takže tak nějak no. Pořád si říkám, že to nemůže být pravda, že jakmile tam strčí nos, tak je za tři dny doma…Kéž by se to konečně už zlepšilo, zatím tam nevydržela déle než čtyři dny…a to je konec ledna
Mimochodem, letos od září už chodí do školky druhým rokem, když začala chodit v září 2014, bylo to úplně stejné, pak byla ten půl rok se mnou doma, od září 2015 začala znova, jelikož jsem šla do práce a vůbec to není lepší…
No tak můj syn tenhle lék nesnesl. Pokaždé hodinu po užití zvracel. Doktor říkal, že to není možný, že tohle nikdy nikdo nehlásil…
No tak někdo je vždycky první, že…
Možná i ta nepříjemná chuť… @bedrunec spolkne ti tu nadrcenou tabletu v pohodě? Já nerozumím tomu, když to chtějí dávat i malým dětem… proč neudělají tu tabletu menší, aby se dala spolknout celá a nenadrcená. ![]()
Takže malý bral Imunor a ten mu pomohl hodně.
Ela taky chodí už druhým rokem do školky a loni to byla úplná katastrofa. Doma byla pořád. 3× zánět středního ucha, jednou jí prasklo, protože chytla streptotoka a ten se jí dal do ucha, pak se jí přestěhoval do krku, takže dvoje ATB. Pak půlku prázdnin prokašlala. Evidentně alergie, protože doma nekašlala, jenom venku měla strašný záchvaty. Vypadalo to jako astma. Asi jí vadilo to špatný ovzduší, jak nepršelo. Navíc jsem předtím byly týden na horách a tam krásně čísto, pak jsme se vrátily domů a začala tóčo. Jakmile začalo pak pršet, tak to ustalo a nic na to nezabíralo. Navíc jsme tehdy ještě neměli doma inhalátor. Na ten nedám dopustit.
Ještě jí letos dávám imunoglukan a asi to zabírá, při nemoci dvojnásobnou dávku.
@Black Cat Nám ten Imunor taky pomohl, dostaly jsme dvě balení. Navíc je to tekutý, takže malý děti s tím nemají problém. Jako první na nás zkoušeli Bronchovaxom, ten teda neměl moc efekt.
Jo, taky jsem čučela, když jsem ty tabletky viděla, proč jako neudělají menší atd. Ale kupodivu dceři tabletku rozpůlím a polkne ji, má pět let
Zavdim, ze nekomu pomohl Imunor, jedeme 4. baleni a 2 ho jeste cekaji. Za dobu uzivani 3× atb. K tomu mel injekcne subcuvii.
Trvala bych na krevnich testech na imunologii, protoze to muze mit nejaky duvod. Objednala bych ji do imuno
Zdravím, tento lék jsem brala já minulý rok a to hlavně kvůli oparům. A ač jsem tomu nedávala moc šancí, už rok jsem neměla ani jeden a konečně nechytnu každý bacil, co kolem mě proletí. Takže super. Jinak je zajímavé, že u nás je jen v tabletách, na Slovensku je totiž k sehnání v sirupu pro dětičky. Dcerka dostala imunor a musím říct, že je v půlce kůry a ačkoliv půl školky chybí kvůli virózám a angínám, tak malá se drží.
Dobrý den, ráda bych se podělila o naše zkušenosti s Isoprinosine. Máme dávkování 2 tabletky na 5 dní a pak víkend pauza a zase 2 tbl pět dní. Pak 14 pauza. A takto to máme lékařkou doporučeno opakovat 3×. Zuza.