Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim radu. Dcera trpí na průdušky, uz nějakou dobu je na inhalátorech, pri kašli ma ecosal (to stejné co ventolin) ale v posledku mam pocit že ji spíš dráždí, vždycky po foukání ecosalu se hrozne rozkasle. Je to mozne? Nevim zda ponechat jen ecobec a stoptussin.
Ahoj,
dráždění v ústech a krku může být nežádoucí úcinek Ecosalu, poradila bych se s lékařem co dál.
No nejdřív jsme meli ventolin tak před 3 roky, upak ten ecosal a nedělal problem, uziva ho při kašli, tuhle zimu ma kašel po druhé a přišlo mi už minule ze po nem se hrozne rozkasle, vic než normální kašel ma. Pak používá ještě ecobec
@lussinka a nemůže to být třeb i tím, že ho momentálně tělo nepotřebuje? roztahuje to průdušky, povoluje jejich křeč - třeba to nepotřebují… pak jsou vydrážděné tím lékem…
pokud ho potřebuje a je to zjevný nežádoucí účinek, tak bych zítra šla k dr. pro ventolin… ten bývá dobře snášen.
Ja prave nevim kdyz ho snasela dobře. Ma ho brat pri kasli tak jaem ho nasadilaale ted ho mela po obede a skoro se davi suchym kašlem ačkoli byl vlhký ještě včera
@lussinka já bych ho nedávala - a jestli bude sípat nebo dušná nebo se kašel zhorší, tak zkusit dát… a nebo se jít poradit k dr - nechat poslechnout průdušky - dr. určí, jesti to potřebuje nebo ne… stačí na to pediatr, nemusíš na alergologii.
Díky už ho nedám uvidím co to udělá. ten ecobec by jsi dala? má ho mít ráno a večer. k tomu dávám stoptussin
Já hlavně potřebuji at je brzo fit, byla jsem doma skoro celý leden kvuli neštovicím obou dcer a ted tohle, v práci jsem teprve od září ![]()
@lussinka chodíte na alergologii? nebo ecobec předepsal pediatr?
my ho mám e z alergologie, dcera užívá ecobec celou zimu… když ho nemá, tak kašle.
Ecobec má pomalejší nástup, je dobré ho užívat dlouhodobě-při zdravém stavu třeba jednou denně ránno nebo večer a při nemoci se může navýšit až na 2× 2vdechy.
a proč nezajdeš k lékaři, když nevíš? to je těžko radit takhle po emiminu… záleží na poslechovém nálezu.
Chodíme na alergo, no dnes odpo už tam není a divný mi to přišlo až dnes, jinak byla spíš lehce nachlazena a dělala jsem co vždy, ecobec už celou zimu neužíváme z důvodu zlepšení stavu, začneme ho používat při prvním příznaku nachlazení a pri kašli přidáváme ecosal, tak nám řekla dr z alergo
@lussinka aha, tak to jo…
zkus ecobec navýšit na 2× 2 vdechy… a ten ecosal bych nedávala… máš aerius? kolik je vlastně dítěti?
Nám vždy dr. říká, že máme dávat ventolin podle poslechového nálezu - vrzoty, pískání atd. nebo když vidím, že chce odkašlávat hleny a jakoby jí to vázne v průduškách, přesto, že dávám něco na vykašlávání.. tak při podání ventolinu se uvolní průdušky a hleny vykašlou…
Ecobec při nachlazení tak dáváme 2× 2 vdechy. Aerius nemám, je na předpis? Holce je skoro 7let. s ecosalem počkám, vynechám ho a uvidím jak to bude.
@lussinka tak to už je velká, to se neboj dávat 2× 2 vdechy… aerius je na předpis… on je práve fajn na ten dráždivý kašel… stoptussin si myslím, je v tomto případ dobrá volba - tlumí dráždění a přitom vykašlává…