Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co tak pamatuju, tak jsem měla skoro totéž psáno ve zprávách z poraden v porodnici, kam jsem od nějakého 35tt chodila. Včetně toho naléhání, i když bylo mimčo KP. Vše bylo OK. I na ten článek prstu otevřená, ale rozrodila jsem se až v 38tt.
Podle mě, když hlavička volně naléhá, tak naléhá na dolní děložní segment. Nevím, kvůli čemu jsi byla přesně na potovosti, ze zprávy se zdá všechno v pořádku.
Bohužel můžu z vlastní zkušenosti říct, že doktoři občas nemyslí tak úplně na to, co tam píšou - takže mimi může být stále KP, akorát je (dle mě, nejsem dr, ale jsem zdravotník) zvrtaný zápis. ![]()
Záleží, co Ti taky řekl dr bokem, při vyšetření.
Ahojky.Dnes jsem byla na pohotovosti.Jsem 35tt. Miminko je stále koncem pánevním. Jako vag. nález mám psáno:mediosakrálně polotuhý čípek délky 3 cm, hrdlo pro falangu, hlavička volně naléhá, nekrvácí, VP neteče.
UZ:1 vitální plod, AS+,pohyby+,normahydramnion, PPKP pravé zadní, placenta na zadní stěně. EFBW 2800g. Můžete mi někdo vysvětlit, jak to tedy u mě vypadá???Co je to falangu???A na co hlavička naléhá, když je mimi koncem pánevním? Děkuji