Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj nemáte někdo zkušenost? Mám 11m holčičku, dva dny má horečky až 40, mysleli jsme že to budou zuby, ale projistotu jsme zajelili k doktorce. NAŠTĚSTÍ se malá zrovna vyčurala, takže příčina byla okamžitě jasná, dostali jsme antibiotika. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Jak to případně u vás probíhalo, malá pořád pláče, je mi jí strašně líto
Je hrozně unavená, ale nemůže spinkat, nejde jí to, asi to bolí ![]()
Ahoj, Barunka (2 roky) prodělala zánět moč. cest před měsícem, měla 5 dní teplotu do 38,ale pak už přes 38,tak jsme šli k dr. V moči nález, po těch pěti dnech brečela u čůrání, ale hned jak dostala antibiotika, tak to zabralo a už nebrečela a další den už byla skoro bez teplot. Tak držím palce, at jste brzy fit!
@bedrunec píše:
Ahoj, Barunka (2 roky) prodělala zánět moč. cest před měsícem, měla 5 dní teplotu do 38,ale pak už přes 38,tak jsme šli k dr. V moči nález, po těch pěti dnech brečela u čůrání, ale hned jak dostala antibiotika, tak to zabralo a už nebrečela a další den už byla skoro bez teplot. Tak držím palce, at jste brzy fit!
Děkuji, tak snad nam taky rychle zaberou
Že je pátek, tak bychom museli do nemocnice, doktorka nám už i vypsala papír, tak snad to nebude potřeba.
Vydrzte, antibiotika by mela zabrat, cim vic byla infekce rozjeta, tim dele to muze trvat. Nabizejte vice tekutin, nenutit jidlo. Drzim pesti, at je devcatko brzy v poradku.
Nevím no až tak vysoké teploty u zánětu močových cest nejsou, to vypadá na zánět ledvin!!!
Ano ale do žíly. Musí být silne, jelikož můžou zůstat následky. Můj syn to měl. S nefritídou (co se týká malých dětí) se jde vždy ležet do nemocnice. Kontroluje se ledvina, krev, tlak, syn měl po tom dokonce zvětšenou slezinu. S tím bych si rozhodně nezahrávala.
Ja mam chronickou pyelonefritidu a nikdy se to infuzemi neresilo. ![]()
Samozrejme to mam od detstvi a jelikoz je to u mne spojeno s VVV panvicky a mocovodu, projevilo se to uz v kojeneckem veku. A tehdy to byl PROBLEM - pro nedostupnost zobrazovaci techniky, o co se jedna, zjistili az nekdy v mych ctyrech letech.
@Mišis píše:
Vzala jí dr.krev s prstu na CRP?
jj vzala, ale neměla ho prý moc zvýšené jen trochu, hraniční, po obede měla 38, ale ted už zase 40,5 ![]()
@abela píše:
jj vzala, ale neměla ho prý moc zvýšené jen trochu, hraniční, po obede měla 38, ale ted už zase 40,5
Tak to je dobře že to vzala, ale raději běž na pohotovost aby ho vzali znovu, malý měl taky nízké CRP, druhý den jsme šli k DR. znovu protože pořád horečkoval a měl 135. Tak okamžitě do nemocnice. Pokud má tak vysoké teploty tak dej studený zábaly na hrudníček a chlaď třísla ale jen pokud má horké i končetiny. Moooc držím palečky.
@MaDoRaBe píše:
Samozrejme to mam od detstvi a jelikoz je to u mne spojeno s VVV panvicky a mocovodu, projevilo se to uz v kojeneckem veku. A tehdy to byl PROBLEM - pro nedostupnost zobrazovaci techniky, o co se jedna, zjistili az nekdy v mych ctyrech letech.
My jsme s malým hned jeli do nemocnice. Chtěli mu dát infuzi, říkali že musí mít ATB. přímo do žíly aby to bylo radikální aby pak neměl zjizvenou ledvinu ale nešlo mu to. Píchali ho 7× a kvůli vysokým teplotám mu praskaly žíly takže nešla dát kanyla. Tak nakonec dostal silné ATB normálně v sirupu. Museli mu i krev brát z hlavy protže to nešlo normálně. Říkali že to ještě nezažili aby tak praskali žíly. Byla to hrůza. Pak zjistili že má tu pánvičku co si psala že máš i ty.
Tak když střídáme nurofen a panadol, teploty klesnou i pod 38, v noci spala docela dobře, jen má asi po tech atb průjem
a jednou zvracela včera, ale ted po tech raních už nezvracela. Vypadá mnohem líp než včera, je živější, a už netlačí u čurání, tak to asi zabírá.
Tak to je dobře že už je jí líp. Nám to taky klesalo ale vždy po 3 hodinách měl tepotu zase. Tak snad to bude jen zánět moč. cest. Držím pěsti.