Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, smolím v rychlosti, není moc času. Manžel mi před chvílí dovezl nalezeného psa..a odjel zas do práce
Jak to chodí? Zítra to budem řešit, nechat si ho nechcem, máme psy už tři. Když ho zítra vezmem do útulku, tak budem něco platit? To se mi, upřímně řečeno, taky nechce. Ale demonstrativně ho někam uvazovat taky nehodlám. Řešení potřebuju celkem rychlé, máme sice velkou zahradu, ale kotec jen jeden, takže tam je teď on a naši psi jsou venku. Nebudu čekat, až se nějaký někam podhrabe, servou se a budu tahat na veterinu několik psů a dvě malý děti. Takže-máte nějaké zkušenosti? Díky
Zavolat měšťáky, nebo aspoň tak jsme to řešila já, byli jsme v ybtě a tam si brát cizího psa s dvěma dětma a psem vlastním… ne díky. držím palce ať pořešíte rychle ![]()
No tak v pokud to máte takto, tak Ti ho muž neměl vozit domů, ale měl zavolat hlídku, která měla psa odchytit a přinézt do útulku. Pokud ho tam zavezete zítra, budete nejspíš platit za umístění nějaký poplatek. Alespoň v Praze to takto je. Potřebuješ rychlé řešení? Zavolej do místního útulku ať Ti poradí, jak v takovém případě postupovat.
Policajti se na něj vykašlou, dokud někoho nepokouše, bohužel..Už nám tu po obci lítali dvě přerostlý hovádka, lidi ani nechodili ven, páč na ně psi vrčeli. Volala jsem orgány a že buď si má obec zaplatit odchyt nebo by psi museli někomu něco udělat
Takže tohle bohužel nevyjde
Napadá mě jen ráno zavolat do nejbližšího útulku a i když si řeknou o poplatek, prostě tam psa přivézt, pustit z ruky a čau
![]()
Muž ho přivez proto, že to vypadá na nějakýho ohaře a to je naše srdeční záležitost ![]()
Zuzouši, takže ti ho dal ((-: a´t si na něj zvykneš, protože v duchu počítá s tím že byste si ho nechali ((-: Ne?
Zavolejte do útulku, že máte psa u sebe. Majitel až zjistí, že psa nemá se bude zřejmě informovat právě v útulku ![]()
@zuzouš píše:Muž ho přivez proto, že to vypadá na nějakýho ohaře a to je naše srdeční záležitost
jooo, tak on přivezl zatoulanou srdeční záležitost, o které až zítra budete rozhodovat, co s ní, když si ji nechcete nechat…no, pomalu abys nachystala čtvrtou misku ![]()
Ale myslím, když zavoláš do útulku, že jim přivezete nalezence, kterého si nemůžete nechat, protože už máte smečku dost velkou, tak byste snad nic platit neměli, ne? ![]()
@Etcetera78 píše:
Ale myslím, když zavoláš do útulku, že jim přivezete nalezence, kterého si nemůžete nechat, protože už máte smečku dost velkou, tak byste snad nic platit neměli, ne?
No a jak se pak dokazuje, že psa opravdu našli a že není jejich a jen se ho potřebují zbavit?
K nam se jednou na prochazce pridal pes, pul hodiny s nami lital, nakonec s nami odesel domu. Vyhnala jsem ho s tim, ze se vrati k panickum, misto toho zacal litat po ceste a malem ho zajelo auto, tak jsem ho strcila na zahradu, zavolala mestaky, za deset minut byli u nas a psa odvezli. Na stanici zjisti, jestli ma cip, potom putuje do utulku ![]()
tak stejne jsme postupovali u kotete, ktere nam vlezlo do motoru, mestaci k nam poslali odchytovku, kote putovalo do utulku
@beckie píše:
No a jak se pak dokazuje, že psa opravdu našli a že není jejich a jen se ho potřebují zbavit?
nevím, předpokládám presumpce neviny - jak jim někdo dokáže, že je pes skutečně jejich a že ho nenašli? Přece když tam přijedou se psem, že ho našli, tak nikdo neví, jak dlouho ho měli doma ![]()
Bála bych se toho, že když si psa nechám přes noc a druhý den ho povezu do útulku, tak pes mě tou dobou už bude milovat až za hrob a u útulku udělá scénu, to mi pak asi nebudou chtít věřit, že nejsem tyrana a že dělám dobrý skutek
![]()
@Etcetera78 píše:
nevím, předpokládám presumpce neviny - jak jim někdo dokáže, že je pes skutečně jejich a že ho nenašli? Přece když tam přijedou se psem, že ho našli, tak nikdo neví, jak dlouho ho měli doma
Bála bych se toho, že když si psa nechám přes noc a druhý den ho povezu do útulku, tak pes mě tou dobou už bude milovat až za hrob a u útulku udělá scénu, to mi pak asi nebudou chtít věřit, že nejsem tyrana a že dělám dobrý skutek![]()
ano, ale podívej se na to z pohledu útulku, to by tam pak lidi vodili psy jako na běžícím pásu pokaždé, když by se jim pes nelíbil, šup s ním do útulku, vždyť tam si ho rádi vezmou. Takhle to prostě fungovat nemůže. Nevím, jak je to jinde, ale tady je to tak, že jakmile přivedeš osobně psa, tak za něj platíš. Nemyslím si, že je na tom něco špatného. Pokud totiž najdu opuštěné zvíře, tak prostě volám hlídku, netahám si to do baráku. Vím, že zakladatelka psala, že u nich policie toto neřeší, ale přijde mi to divné. Já volala policii k odchytu několikrát a vždy to řešit museli a řešili, tak nevím.
Tak všecko je to nakrmený, uložený, včetně dětí
Trošku jsem si ho testovala, umí jen Ke mně, na vodítku je pěkně u nohy. Je to něm. ohař, je tetovaný, takže papírák, ocas má ještě zkrácený. Cestovat v autě bohužel neumí, dere se dopředu na klín. Vypadá na cca 6-7let. Papal, bumbal, čůral
Dost možná gaučák (ale to se mi nechce zkoušet, máme psy venkovní
), do baráku se hrne celkem nadšeně. Kočky ho nezajímají, s našima psama se celkem snesou, určitě by se dřív či později popasovali, ale asi žádný drama. S mužem jsme se shodli na tom (no možná mě trošku ukecal), že vylepíme letáčky v okolí nálezu a když se v dohledné době nikdo nepřihlásí, nejspíš si ho necháme. Granulí se v tu chvíli asi nedoplatíme, to se asi začnu zajímat o Propesco a podobný srágory
No. Tvl čtvrtej pes
A to jsem chtěla na jaře slepice a kachny.
@beckie máme vyloženě policejní nadšence, co např. k rušení nočního klidu jezdí po 2h
Nehledě na to, že manžel spěchal do práce, nemohl čekat, až si páni orgáni dojedí svačinu a pak líným tempem dojedou. Našel ho po cestě, pár km od nás, tak ho lupnul do auta a ještě se rychle vrátil.
@zuzouš píše:
Tak všecko je to nakrmený, uložený, včetně dětíTrošku jsem si ho testovala, umí jen Ke mně, na vodítku je pěkně u nohy. Je to něm. ohař, je tetovaný, takže papírák, ocas má ještě zkrácený. Cestovat v autě bohužel neumí, dere se dopředu na klín. Vypadá na cca 6-7let. Papal, bumbal, čůral
Dost možná gaučák (ale to se mi nechce zkoušet, máme psy venkovní
), do baráku se hrne celkem nadšeně. Kočky ho nezajímají, s našima psama se celkem snesou, určitě by se dřív či později popasovali, ale asi žádný drama. S mužem jsme se shodli na tom (no možná mě trošku ukecal), že vylepíme letáčky v okolí nálezu a když se v dohledné době nikdo nepřihlásí, nejspíš si ho necháme. Granulí se v tu chvíli asi nedoplatíme, to se asi začnu zajímat o Propesco a podobný srágory
No. Tvl čtvrtej pes
A to jsem chtěla na jaře slepice a kachny.