Kocour začal zlobit

3165
11.9.12 12:53

Kocour začal zlobit

Ahoj.
Nevím si rady se svým skoro dvouletým kocourem. :roll:
Před půl rokem měl období, kdy mi na PVC v kuchyni čumákem začal posouvat svoje pití a posouval ho tak dlouho, až ho celé rozlil. 2× denně jsem musela chodit s hadrem a vytírat celou kuchyň. Vzhledem k tomu, že mám tady ještě jednu číču - déle než zmiňovaného kočičáka, tak jsem měla strach opustit byt bez toho, aniž bych jim nerozmístila misky s vodou, aby měli chlupáči co pít.
Tehdy jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem misky s vodou vyměnila za velký pekáč na maso, který když byl plný vody, nehnulo by s ním ani malé dítě. Časem jsem se vrátila zpět k miskám s vodou a ty nechal už být.

Jenže změna po pěti měsících. Poslední dva dny mám opět v kuchyni vodní spoušť, chodí mi i do dřezu spávat - když je tam nádobí, tak ho poposouvá, aby se tam vešel, nebo chodí spávat do vany a jestli se tam nedejbože nemá jak dostat, tak škrabe na všechny dveře v bytě a mňouká - asi v domnění, že se tam nějak dostane. Nikdy toto nedělal, nesnášel vlhko a teď se najednou dere za vlhkem. Nevím, co si mám o tom myslet, teď neustále musím sledovat, aby nebyl dřez plný, aby se třeba o nůž nepořezal, tahám se s těžkým pekáčem, aby měli vodu.. to jeho chování mě teď úplně vytáčí a nevím, co udělat, aby byl zase takový, jako předtím. Nic se u nás nezměnilo, chováme se k němu pořád stejně. Nevím, co se s ním děje. :nevim:
Přijde mi, že je i více mazlivější, chodí, kňourá, přede, otírá se o nohy, ale jak ho vezmu do ruk, tak frnkne pryč, takže si ze mě asi střílí.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
11.9.12 13:06

Asi tě to rozčiluje, ale mě to nepřijde že zlobí :nevim: náš taky lezl do dřezu, přestal sám od sebe..zvířata mají různé vrtochy zkus třeba koupit novou hračku, nebo nějaké pěkné škrabátko s domečkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
11.9.12 13:10

@Maculinka mě jen napadlo s tím pitím, abys místo pekáče pořídila držáky na misky, stačí sehnat třeba prkna, překližku nebo tak něco, udělat z něj jakoby stoličku, vyříznout otvor na misky a vsadit je do toho..u kámošky tohle řešily s pejskem a vyřešilo se to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
11.9.12 13:11

Já si myslím, že to není zlobení… jen si prostě našel místečko, kde je mu dobře… a on je to zrovna dřez / vana.
My máme 9ti letého kocoura a ten začíná mít asi stařecké vrtochy :mrgreen:… pravidelně, jakmile položím do koupelny ke sprcháči předložku, tak mi na ni načůrá… nikam jinam… jen na tu předložku. Už jsem zkoušela dát tam jinou předložku, jestli ho ta žlutá nějak neirituje, ale zechcal i tu jinou.
Když tam nedám žádnou, nikam se nevyčůrá… jen na tu předložku před sprcháčem… fakt nevím, co tím sleduje, ale snažíme se tu předložku tam dávat jen při sprchování a pak ji pověsíme přes sprcháč, aby měl kocourek duši v peří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
11.9.12 13:12

No, nějak nechápu ten titulek, jak zlobí? Prostě si našel zábavu, tak posouval misky. Měla jsi to vyřešit nějakou kameninou, dát pod to protiskluzovou podložku. Co se týče spaní ve dřezu- náš spával pravidelně v koupelně v umyvadle, druhý spává v lavoru v obýváku, prostě si našel pelíšek. Kdybys věděla, kam všude vlezou ti naši, tak asi zešedivíš. :) Jsou to šelmy, potřebují zábavu, je to normální. A ber to tak, má to pozitivum- aspoň máš pořád umyté nádobí :D Jinak naši nesmí na kuchyňskou linku, respektují to, když jsme doma a vzhůru, co dělají když spíme je záhadou, ale posledně jsme našli toast zapomenutý v toasteru v jiné místnosti :) No, noci jsou dlouhé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
11.9.12 13:12

@Maculinka jinak si myslím, že to není tak hrozné, ten náš má taky svoje vrtochy a zásadně střídá místa, kde bude spát, prostě měsíc spal třeba na vrchní polici botníku, nevím, jak se tam škrábal, ale museli jsme ho nechat a přešlo ho to samo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
11.9.12 13:15

@cheekymonkey :lol: tak to je vtipný :lol:
Já třeba zase nechápu, proč náš tříletý kocour začal značkovat, dva roky po kastraci, myslím, že je všude prostě něco..viz čůrání na předložku - asi mu tam prostě vadí no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
11.9.12 13:20

@lukresia Právě že těch hraček mají tolik, že už to musíme mít ve velké krabici, oni se tam jdou občas ponořit, vytahají všechno možné a roznesou po celém bytě (na to jsme si už zvykli), dokonce jim děláme postupně krásný domeček se škrabadlem a odpočívadly, takže na to jsou sice zvědaví, ale ten kocur si stejně chodí do vlhka a na jeho novém sportovním areálu se nezdržuje.
Mě spíš právě šlo o to pití, jak ho posouvá a rozlévá po celé kuchyni (už se mi zvlnilo i PVC), trvale to s pekáčem takto řešit nemohu. Máme celkem malou kuchyň a ten pekáč na zemi + misky s jídlem, působí jako pěst na oko. A také o to, jak neustále mňouká, když je v koupelně zavřeno a škrábe pak všude na dveře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
11.9.12 13:23

@nela2 třeba zrovna včera jsem slyšela škrábání ze skříňky na chodbě :D tak mi bylo jasné, že jsem tam jednoho zamkla- netuším kdy se tam dostal, jak jsem otevřela, tak vypadl- vcelku sranda :D posledně u nás klepal soused, protože náš kocour seděl zavřený přede dveřma- taky netušíme kdy se tam protáhnul- dávala jsem jen odpadky přede dveře a asi tam v té milisekundě utekl. No je s nima sranda. Zakladatelka by s našima asi fakt nestíhala.
Jinak ten toast- absolutně netuším jak ho vytáhli, protože byl dost malý a musí se nadzvednout tlačítkem, aby se na něj dalo dosáhnout. Ti museli mít šíleně práce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
11.9.12 13:24

Tak potom jak už tu někdo psal misky připevnit, s tím že spí ve dřezu se asi budeš muset smířit, můj chodí do vany čurat a rozsápe mi každý pléd co přehodím přes postel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
11.9.12 13:24

@Maculinka tak misky bych neviděla jako problém, dá se to udělat jak jse psala výše nebo to napevno k něčemu přidělat..no a ten zbytek, vždycky je bude bavit asi to, co chtějí oni, já jsem to s hračkama vzdala, stejně bylo nejlepší to, co šlohnul manželovi v dílně :D A se škrabáním ti neporadím, můj jen vyskočí na rám a kouká přes sklo a řve, neškrábe, takže zkušenost bohužel nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
11.9.12 13:25

@Maculinka hele, když máš kočky, tak musíš čekat, že více věcí bude jak pěst na oko :D Viz naše dlouhá záclona- ona je strašná sranda se rozeběhnout, naskočit a zhoupnout se :D Koupelnu nech pootevřenou a máš to. Fakt řešíš věci, co problémy nejsou. Kup ultratěžké misky a budeš v pohodě. A užívej si jejich vynalézavosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
11.9.12 13:27

@cheekymonkey no máš moc šikovný kočičáky :) s tím toustem je to fakt dobrý :palec: Před 14dny jsem hledala toho mémo, vůbec nereagoval, nikde jsem ho neviděla tak už jsem si říkala, že mi hrabe a najednou slyším vrnění v ložnici, hledám a on byl v zavřené skříni na čerstvě vypraném oblečení, vrněl si tam a byl děsně spokojenej..dostal se tam zezadu větracím otvorem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
11.9.12 13:31

@cheekymonkey Taky jsme to už řešili podložkami, i těžkými miskami, ale i tak měl stále dost síly na to, aby byla mokrá celá kuchyň. Když jsem jim tam přilepila takové ťapky, které když se trošku namočí, přimáčknou k hladkému povrchu, tak se tam vytvoří podtlak a mělo by to držet. Tak v jeho případě zase přišla na řadu tlapka a začal vodu aspoň „vyhrabávat z misky“, tím pádem zdi mokré, okolí taky mokré. No člověk si nevybere. :lol:
Zkusím i změnit místo na vodu a jídlo - třeba temný koutík v předsíni, kde by měli klid, možná ho to znervózňuje, že je to tak na očích.
My jsme totiž měli vždy doma pejsky, tak jsem byla zvyklá na trošku jiný druh zvířete a teď, co jsem si do svého bytu pořídila dvě kočky, tak občas si nemůžu zvyknout, že nechtějí poslouchat, jsou tvrdohlavé a z linky s důrazným slovem „nesmíš“ bych je mohla sundávat celý den. Chybí mi zkušenosti, abych věděla, jak je něco naučit. :oops: Ale kočky jsem chtěla od malička, tak jsem se těšila na svůj byt a teď si říkám, že jsem měla první hltat informace, jak je vůbec vychovat, než jsem si ty dvě kouličky přivedla domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
11.9.12 13:31

@nela2 kočky jsou prostě úžasné :D
No já toho jednoho taky nemohla najít a on si spal v nažehleném vypraném oblečení, ve skříni pro malého. Jsem udělala chybu, že jsem nedovřela dveře skříně, ale kdo by čekal, že tam vyskočí tak úzkým otvorem a tak vysoko. Takže jsem to musela všechno odchlupit. Pak asi 3 dny chodil a snažil se ty dveře otevřít, tak to pěkně třískalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný