Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Obstrukční plicní nemoc? ![]()
To je teda ta lepší varianta i když je dost naprd, už jsi měla být dávno u doktora
Příspěvek upraven 05.08.21 v 12:49
Bez co nejdřív k doktorovi. Měla jsi už tam být dávno s tou dušností. Plíce nebolí, může to být něco vážného.
Tak třeba selhávání ledvin nebo srdce, když už byla ta bolest na hrudi…nebo s tím nesouvisející výpotek na plicích, pneumonie…možností je spoustu. Jako při oblékání se zadýchávat, to je celkem slušně zanedbaná dušnost.
Ty se bojíš doktorů, nebo ti nepomohli?
@Anonymní píše:
Mám dlouholetou dušnost, která se objeví jen při fyzické námaze, chůzi do kopce a chůzi do schodů. Před dvěma měsíci se k tomu přidali bolesti na hrudi, které později přešly, ale vrátila se dušnost a už mě omezuje i při každodenních činnostech jako je oblékání nebo česání atd. V klidu dýchám normálně. Měl někdo nějaké podobné problémy a jaká byla diagnóza?
Měla jsem to podobné a mám anémii.
Na jaře jsem na tom byla dost špatně, měla jsem malý počet červených krvinek.
Ještě teď mám problémy ujít delší vzdálenosti, krom auta používám chodítko abych si mohla kdykoliv na chvíli sednout.
Máš dlouholetou dušnost a až nyní zjišťuješ, co to může být?
Měla jsem ji několik měsíců a lékaři to věděl. Jen jsme si mysleli, že je to příčina A a nakonec to byla příčina B. Nebudu psát diagnozy. Zajdi za praktickým lékařem a řeš to.
Pokud to máš několik let stejné, tak to ta nejhorší varianta nebude.
Mám dlouholetou dušnost, která se objeví jen při fyzické námaze, chůzi do kopce a chůzi do schodů. Před dvěma měsíci se k tomu přidali bolesti na hrudi, které později přešly, ale vrátila se dušnost a už mě omezuje i při každodenních činnostech jako je oblékání nebo česání atd. V klidu dýchám normálně. Měl někdo nějaké podobné problémy a jaká byla diagnóza?