Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky
vim, ze je tu toto tema, ale treba budete mit drivejsi zkusenost
Syn 7 let se uz tyden budi ze spanku…projde za nami cely zpoceny, tresavku ma a vykulene oci
nevi co se mu zda, proc prisel…horecku nema. Rano si nic nepomatuje
prijde mi to uz dlouho, aby takhle blaznil… ![]()
@cmudlik no na byla namesicna jeste dlouho a nocni mury mivam obcas porad. Tak proc dlouho?
A nema nejaký problém ve škole? s kamarády? Pokud to bude pretrvavat, běžte na spankovou kliniku.Ale dětská parasomnie je poměrně častá, muže trvat i několik let a mizí az v pubertě. Casto se sny zhoršují práve v období nějakého stresu
Měli ve škole před týdnem bacil, bylo jich jen 6 ze 13 děti ve třídě. Čtvrtek patek mel horečku 39,8 tak jsem ho pres víkend vykuriroval.Ale od te horečky právě večer blouzní, ve škole mi říká, ze je vše OK. Také jsem si říkala, aby mu tam někdo něco nedělal. Je prvnak…tak uvidíme
@cmudlik ty horečky urcite muzou souviset, ja jsem jako malá mela vyloženě halucinace pri nemoci. a co treba blížící se vysvědčení?
On mel jen 2 horečky a od te doby blouzní, když půjdu s nim k doktorce, co ta mi asi řekne? není ve stresu atd
@cmudlik ja bych s doktorkou pockala, muže to byt i opakující se sen atd.,doktorka s tím stejně nic neudělá. pokud se to nespravi treba i za několik tydnu, pak uz je na místě dr. a spánková klinika, neurologie atd. Manzel takhle v dětství i dospělosti prosel vším, nezjistili mu nic, bohužel noční děsy ma doted.Ale to je výjimka, i kdyby se prokázala parasomnie, je to primárně dětská porucha, která s věkem mizí