Náměsíčnost u dospělého

16694
13.1.11 10:51

Náměsíčnost u dospělého

Včera jsem se u švagrové dozvěděla, že bratr (28 let) začal být zhruba před dvěmi lety náměsíčný. Ona o něj má strach, protože chodí po bytě, jednou ho odchytila až venku na ulici, nedá se s ním v tu chvíli mluvit a snaha o probuzení většinou vyústí v agresivní obranu ze strany bratra. Ten si ráno samozřejmě vůbec nic nepamatuje. Bere to hrozně na lehkou váhu, prý že náměsíčným se obvykle nic nestane, tak ať ho nechá, že si do postele dojde zase sám. K doktorovi nechce, protože se živí rozvozem autem a má strach, že by mu předepsali nějaký driák, který by mu znemožňoval řídit auto.

Dočetla jsem se, že to může znamenat i neurologický problém. Je tu někdo, kdo řešil náměsíčnost (ať už u sebe nebo někoho blízkého)? Jaká vyšetření by musel podstoupit? Věřím, že by byl ochotnější to řešit, kdyby věděl, co ho čeká. Předem díky za jakoukoliv odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
424
13.1.11 11:26

Zajímavý téma, doufám, že se tu něco dozvím. Bývala jsem taky náměsíčná, ale jako dítě a můj 13-ti letý syn je taky náměsíčný. Já to neřeším nijak, ale pravda, že zatím ještě neodešel v noci z bytu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.1.11 11:48

Ahoj, tak píšu, že tímto trpím také. Je dobré si zajít k neurologovi, který člověka vyšetří a pošle do spánkové laboratoře k prošetření fází spánku atd.

Jinak já jsem se takhle ocitla ve spoustě kuriozních situací…které dnes velmi ráda ve společnosti přátel přihodím k dobrému, ale je fakt, že když jsem to líčila dr. tak se nesmála a několikrát mne upozornila na to, jak moc je to nebezpečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.1.11 12:06
llena píše:
Ahoj, tak píšu, že tímto trpím také. Je dobré si zajít k neurologovi, který člověka vyšetří a pošle do spánkové laboratoře k prošetření fází spánku atd.Jinak já jsem se takhle ocitla ve spoustě kuriozních situací…které dnes velmi ráda ve společnosti přátel přihodím k dobrému, ale je fakt, že když jsem to líčila dr. tak se nesmála a několikrát mne upozornila na to, jak moc je to nebezpečné…

A pomohli ti, nebo jsi stále náměsíčná? Zjistí něco ve spánkové laboratoři i přesto, že není náměsíčný každý den? Údajně je to tak jednou do týdne, tak je větší šance, že se trefí to toho klidného spaní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.1.11 12:25

Náměsíčný člověk se většinou nedostává do hlubokého spánku a to dlouhodobě. Pokud má bratr po ránu pocity, jako by se vůbec nevyspal, nebo se často budí atd. Já nakonec do té spánkovky nedošla, ale určitě se tam chystám. Hodně se mi to stává při úplňku tak 3-4 dny před a pak 2-3 dny po, pak je klid.
Nicméně z vyšetření jsem absolvovala několik neurologických vyšetření, kde se vizuelně stimulovaly podněty v mozku tzn. koukala jsem se zadrátovanou hlavou na monitor, kde se točila spirála, nebo měnily čtverečky a oni z toho něco vyčetli, ovšem co, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.1.11 12:28

Tak díky za reakci :kytka: Koukám, že teď se tam stejně asi nedostaneš s miminkem v bříšku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.1.11 12:29

Ono by to asi šlo, ale objednací lhůty jsou extrémně dlouhé, třeba 3/4 roku, a to už bych pak asi nedala, bez mimi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.1.11 12:30
llena píše:
Ono by to asi šlo, ale objednací lhůty jsou extrémně dlouhé, třeba 3/4 roku, a to už bych pak asi nedala, bez mimi :mrgreen:

To si piš, že ne :wink: Já nebyla bez mimča ani jednu noc do teď a to už je mu 19 měs. Prostě těžká závislost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
13.1.11 12:55

Kakiko ahoj :mavam: gratuluji k mimískovi :kytka:
K tématu jako malá jsem začala být náměsíčná, mamka mě vzala k neuroložce, tam mi zjistili somnabolismus to je zvětšení spánkové části mozku. Šla jsem na EEG, to ti na hlavu napatlají gel jak při UTZ a dají sondy a u toho ti sestra říká co máš dělat, zavřít oči otřevřít oči, poslouchat hudbu, nedýchat, dýchat a tak. Dali mi léky a přešlo to. At si brácha fakt dojde, udělají mu vyšetření a řekne co má za práci dnes už je tolik léku, že je snad možné vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
4.2.14 19:08

Obnovuji znovu diskuzi, jsou to dva dny zpět, kdy jsem zjevně cestovala opět ven, náměsíčná jsem od mala a nikdy mě to nepřešlo, četnost náměsíčnosti nevím, pač by mě musel někdo kontrolovat..nikdy jsem to nebrala jako problém, ale mám syna 9 měsíců a bojím se abych mu něco v náměsíčnosti neudělala, nebo ho neschovala, nebo neodcestovala sním ven. Má stím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
4.2.14 23:09

Když jsem byla malá, byla jsem taky náměsíčná, tenkrát mě máma vzala k doktorce a ta mi dala prášky, dobrala jsem balení a od tý doby mám klid.. zajděte si k mudr, určitě vám něco dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.8.15 07:11

Náměsičnost

Ahoj. Chci se zeptat, jestli se někdo setkal s podobnou situací. Od malička jsem náměsičná. Dříve jsem hodně cestovala, ale v poslední době už jen budím. A proč sem píšu? Často se mi stává, že se v noci vzbudím a nevím kde sem a občas někoho hledám :( Nejhorší je, že to pro mě není cizí prostředí, abych ho neznlala a přítel z toho má stresy :D máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí