Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, my zase děláme dokola slaný štrůdl z listového těsta se špenátem. Nejlépe listový špenát podusit na cibulce, přidat česnek a až vychladne, tak do toho zamíchat vajíčko a případně dohustit strouhankou. Občas ještě přidám sýr - nivu, hermelín, balkán… Mňam.
Občas ještě teda děláme náplň smaženici, taky dobrůtka.
A tchýně zas potře těsto kečupem, nato šunka, sýr a zabalit.
A jinak zabalený štrůdl potřu vajíčkem a ozdobím lněným a sezamovým semínkem a nahoru ještě trošku posypu solí.
Radu, my teda pekárnu máme, tak šup sem recept na to těsto ![]()
Taky delam se spenatem,normalne udelam spenat,listovy nebo i protlak,co je zrovna doma.Umicham ho normalne s ceneskem,klepnu vejce a dam do strudlu.Kdyz se tam pokraji jeste uzene nebo alespon slanina,je to zradylko.
Dobry je to i s podusenou mrazenou zeleninou,sunkou a syrem.
Dělám většinou se šunkou, sýrem, nějakou zeleninou a míchanýma vajíčkama ![]()
Ernata píše:
Ahoj, my zase děláme dokola slaný štrůdl z listového těsta se špenátem. Nejlépe listový špenát podusit na cibulce, přidat česnek a až vychladne, tak do toho zamíchat vajíčko a případně dohustit strouhankou. Občas ještě přidám sýr - nivu, hermelín, balkán… Mňam.
Občas ještě teda děláme náplň smaženici, taky dobrůtka.
A tchýně zas potře těsto kečupem, nato šunka, sýr a zabalit.
A jinak zabalený štrůdl potřu vajíčkem a ozdobím lněným a sezamovým semínkem a nahoru ještě trošku posypu solí.
Radu, my teda pekárnu máme, tak šup sem recept na to těsto
260 g vlazneho mleka,zloutek,80g tuku,80 g hl.mouky,100 g psenicne celozrne mouky,320 g polohrube mouky,lzicka soli, 1 a pul lzicky drozdi ,program testo…ale neni z me hlavy…nevyhoda tech kynutych test je,ze se musi snist ten den,na druhy mi uz moc nechutna a nebo nemam tak dobry recept,ale vetsinou s mnamozni nadivkou se po nem zaprasi…
Eemii píše:
Taky delam se spenatem,normalne udelam spenat,listovy nebo i protlak,co je zrovna doma.Umicham ho normalne s ceneskem,klepnu vejce a dam do strudlu.Kdyz se tam pokraji jeste uzene nebo alespon slanina,je to zradylko.Dobry je to i s podusenou mrazenou zeleninou,sunkou a syrem.
vypada luxusneeeee
![]()
tessy píše:
Dělám většinou se šunkou, sýrem, nějakou zeleninou a míchanýma vajíčkama
tuhle kombinaci mam rada,ale delam ji casto…pak treba francouzkou nudlickovou zeleninu na oleji a cibuli opect,pekne sul,per a tymian…ten pekne zvyrani chut toho celku ![]()
sypani strudlu semninkama miluju-aspon si pak poznam ,kterej je kterej,kdyz jich delam vic.......nebo ho pekne nakrojuju do krize apd… a nebo z nudlicek zbyleho testa vytvorim neco pekneho nahore…
U nás je oblíbený štrůdl s balkánským sýrem: balkán + tvaroh + vajíčko + čerstvá bazalka (nebo jiné listí) + někdy dám i šunku. Dělám buď jako štrůdl nebo na placku na plech a ozdobím odřezky těsta.
Taky děláme s tuňákem a se špenátem: udělám bešamel a do toho dám tuňáka nebo špenát, případně oboje najednou, a nějaký sýr (v receptu je parmezán, ale funguje to i s jinými sýry).
Tak kromě některých zmíněných když dělám superrychlý štrůdl, tak dávám jen kečup a mraženou zeleninu (neupravenou přímo z mrazáku), a po zabalení nahoře potřu kečupem a dám plátek sýra. Je to hotové hned a bez nádobí, mraženou zeleninu a kečup mám vždy a je to dobré.
Páni, tak tady jsem taky nasbírala inspirace netušené, díky! ![]()
Jinak u nás vede: na slanině orestovat nakrájenou papriku, do toho šunku, posypat pak hojně nivou, kdo nejí nivu, tak goudou… můžem se po tom užrat, že to tak musím říci. ![]()
tyyyy jo,to jsou dobroty,dekujiiii
ja asi pro tentokrat na chatu udelam mlete maso+zeli…mame mit becku piva,tak nejlepsi kombinace k tomu…ale postuplne vyzkousim vsechny…
ted jsem delala na chatu zelny s mletym hovezim masem,slaninkou,cibuli-mnamozniiiii-to mam 3trudliky
a jeden spenat,sunka,cibule,vejce,cesnek…to bude zranice k pivuuu
![]()
Dobrý je uvařit brambory ve slupce, oloupat a nastrouhat. A ty brambory smíchat s dušeným pórkem (na másle kolečka póku a nějaké koření). Je to nečekaně dobré.
Já dělám klasiku - šunka sýr, ale jednou mi zbyla boloňská omáčka, tak jsem ji tam kydla taky a bylo to výýýýborné:)
většinou si na těsto rozprostřu ochucené mleté maso a doprostřed dám třeba vajíčko a když se štrůdl nakrájí vypadá to i na oko hezky ![]()