Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
nemohla jsi mu udělat nic, rožkem noťasu fakt ne, máš tam kůži, sval, tuk, dělohu a hlavně plodovou vodu
Mě kolikrát ťřileťačka dala kolenem do břicha, nebo na mě nešikovně skočila. Ikdyž si člověk dává pozor, tak se někdy toho nevyvaruje, kor jestli už má děti doma. Či na mě skočil pejsek:). Břicho to má v pohodě zvládnout. Pokud cítíš pohyby, mělo by to být ok. Pokud delší dobu necítíš či nějaké krvácení, tak bych jela
.
Pohyby cítím, jen mě trochu boli to misto kde jsem se narazila.
Holky já jsem totální zmatkař a extremne se bojím čím se blizi porod.
Děkuji za uklidnění.
@Katerinkaaa92 píše: Více
Mam strach i že jsem mohla poranit hlavičku a ublížit mu. Ale to stejně by asi ani doktor nezjistil. Achjo teď si to budu vyčítat
Celou noc citim dost silné pohyby. Jinak mě břicho nebolí a nekrvácím. Jen ty pohyby jsou intenzivnější.
Stalo se to už před pěti hodinami. Kdybych si poškodila placentu, už by mě asi bolelo i břicho že? Jsem 31 tyden a na břichu pohyby vidím tak se bojím že mimi už není tak moc chráněno tou plodovou vodou.
Je tu někdo kdo měl absurpci placenty po urazu břicha?
Roh notasu ti fakt nemá jak ublížit. Ano, bolí místo kam narazil. Ale do břicha ti uvnitř díru neudělal a máš tam dost vrstev, než je miminko
Jak píšou holky, kolikrát starší dítko omylem kopne do břicha, nebo se někde těhule břichem bouchne ![]()
Neplas, miminko je chranene dost, notas tomu nemuze nic udelat.
![]()
Na mě takto spadl rožek od mini šuplíčku z mrazáku, kde jsme měli jenom nanuky, taky ve 3. trimestru a vyděsilo mě to úplně stejně, až mě na ten nanuk přešla chuť🙈 to jsou ty hormony, malému se nic nestalo, místo možná pobolívá, protože se ti tam udělá malá modřinka a nebo i jenom proto, že na to teď myslíš, tak jsem měla pocit, že jsem tam snad prorazila díru, přitom to byl lehoučký šuplík🙈 už se ti to krátí, nakonec se tomu ještě zasměješ, ty hormony jsou fakt prevíti🙂 jak píšou výš, při druhém a každém dalším dítěti trpí daleko víc, starší sourozenci jsou nemilosrdní, ať je hlídáš sebelíp😅
Holky pomoc ja jsem fakt neschopná.
Seděla jsem na sedačce u noťasu, nadvzvedla ho a vyklouzl mně z ruky.
Zrovna rožek noťasu mě bouchl do břicha kde má malý hlavičku a nožičku, na te straně i citim nejvíce pohyby.
Teď mám strach jestli jsem mu nemohla něco udělat.