Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ženy 😁…píšu sem úplně poprvé. Sem tam si něco přečtu a řekla jsem si, že se zkusím zeptat. Jsem prvorodička, tak hledám, zajímám se…jsem na konci 14tt a nějaké změny na bříšku tam jsou, ale minimální. Kdy jste Vy uviděly růst své bříško jako prvorodičky? Děkuji za odpovědi.
P. S. nebudu se tím řídit nebo plašit, vím, že každá je jiná…ptám se jen tak pro info 😊
@snajdy1608 píše: Více
Ja sem začínala cítit ( a vidět )bříško okolo 18-20tt a říkala sem si je to je hezké malé bříško a šup v 7 měsíci sem vypadala jak ze jdu rodit a před porodem tak ze mam dvojčata 🙈 😁
@snajdy1608 první jsem v 10tt musela koupit těhotenské jeansy. Druhé dítě jsem minimálně do 20tt spis dele měla svoje bezne
První těhotenství jsem nosila své oblečení do 7 měsíce. Pak až jsem si koupila jedny těhotenské leginy a kalhoty - byla zima. A bundy jsem až do porodu nosila své.
Těsně před porodem, mi nikdo nechtěl věřit, ze mám za chvíli rodit
prý jsem vypadala jak v 6 měsíci ![]()
Takže asi hodně záleží.
V prvnim tehotenstvi okolo tak 24 tydne se neco zacalo objevovat.
Těhotenství šlo na mě poznat měsíc před porodem. Když jsem šla rodit, tak se divili mému menšímu břichu.
Teď jsem v 19 tt a v upnutém oblečení už to jde poznat ![]()
Jsem poněkud korpulentnejsi postavy ale tak cca v 16 TT už to u prvního bylo vidět. pokud jsem si stoupla nahá před zrcadlo…svoje běžné oblečení jsem nosila cca do 20tt a nějak tak to začalo poznávat i okolí..teda rodina a přátelé to všichni věděli takže tam padaly hlavně takové ty hlášky kde mám břicho…ale pak už vylezlo hodně…měla jsem ho hodně nahoře protože mimino bylo narvané hlavou pod žebry…
Při druhém byli vidět změny kolem 12tt, kolem 20tt už to bylo vidět dost. ale taky jsem byla těhotná podruhé přes léto…(Od dubna do prosince, kdežto poprvé to bylo naopak od listopadu do srpna takže tam se taky hodně schovalo v zimním oblečení…
Moc děkuji všem za odpovědi. My to tedy teprve začneme oznamovat, měla jsem totiž štěstí v tom, že jsem mívala nafouknuté bříško skrz prohlou páteř. Takže nic nikdo nepoznal. 😁 každopádně já si fotím bříško každý týden a ty změny tam jdou vidět, sice maličké, ale jsou…na těhotenství jsem se moc těšila a užívám si ho, uz jen ten pocit, ze ve me roste novy zivot je nepopsatelný❤️
Dvojčata - ve 14tt na mně nebylo poznat nic. Břicho najednou vyskočilo až tak o 2-3 týdny později. Jsem hubená.
Na dvojčata malé břicho jsem měla až do porodu. V podstatě bylo velikostí srovnatelné s ženami, co čekaly jen jedno mimino.
Do půlky 8m jsem byla víceméně plochá. Břicho vyrostlo až v posledním měsící
v 7m jsem byla na jedné akci a těhotenství v 7m mi fakt nikdo nevěřil 😁 😁 😁
A ještě se holky zeptám, jak to máte s ležením? Četla jsem, že se nesmí na pravé straně a na zádech…pro mě jakožto spáče na pravé straně je teda záhul na ní neležet až tak často 🤣