Strach z císařského řezu. Je to normální?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.11.24 17:00

Strach a císář

Holky uklidnete mě prosím, v pondělí mě čeká císařský řez a zitra nastupuji do nemocnice, mám obrovský strach, mám strach s anestézie, strach že budu mít půlku těla mrtvou a třeba že mi to tak už zůstane, bojim se že mi to udělají špatně … nikdy jsem na žádný operaci nebyla, mám obrovský strach 🥺 sice tam pritel bude se mnou, ale ten pocit ach

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
645
21.11.24 17:20
@Anonymní píše: Více

Je to úplně v pohodě, cévkování jsem skoro necítila (nebo byla sestra šikovná), necítit půl těla není zas tak divné a rozhodně ti to tak nezůstane a špatně to určitě taky neudělají - větší pravděpodobnost je, že se něco po..re u klasického porodu. Já měla už před císařem za sebou nějaké operace, takže mi to přislo dost v pohodě a nebála jsem se a nevím, jestli fakt za to může hlava, ale tím, že jsem to brala pomalu jako injekci u zubaře, jsem neměla žádné bolesti, hojila se strašně rychle, měla úplně krátké očistky, chodila v pohodě už při propuštění z porodnice. Myslím, že negativním myšlením si leda přivoláš nějaké blbé okolnosti nebo delší hojení (a to na ezo věci až tak nevěřím, ale na pozitivním myšlení a afirmaci něco je, to se mi potvrdilo už snad 100×). Jediné divné je, že císař (nebo celkově chirurgie je fakt fyzicky náročná) a jakmile ti rozřežou břicho a ostatní tkáně a vrstvy a pak tou relativně malou dírou vytahují dítě, tak to se mnou skoro házelo a cítila jsem takové tupé (nebolestivé) tlahy a tahy, asi od nějakých nástrojů nebo rukou. Ale to bylo spíš pocitově divné, rozhodně ne bolostivé nebo nepříjemné. Říkej si, že to je super, že dítěti nehrozí žádné dušení, kleště apod., tobě žádná inkontinence nebo bolavá jizva mezi nohama či nafukovací kruh. Prostě si to podej pozitivně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11788
21.11.24 17:26

To chce klid. Bude to dobrý a vše bude vporadku. Ano neucitis nic od prsou dolů, resp. Neucitis bolest a nebudeš moct hýbat nohama ale budes vědět že je máš. Zákrok je celkem krátký. Mimčo bývá venku během chvilky, dlouho pak trvá to vyšíváni…ale celkově tak cca hodinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11788
21.11.24 17:27

Najdi si starší diskuse kde je dopodrobna popsáno jak to probíhá. Jo a na víkend té ještě určitě pustí domu když budeš chtít. Takže reálné nástup budeš mít až v neděli odpoledne. Zítra si jen výplní papiry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
21.11.24 18:09

Taky jsem měla šílený strach, takový že mě nemohli ani napíchnout jak mi skákaly nohy strachem :roll:
Bude to v pořádku, není to žádný hezký zážitek, ale to miminko za tu cca hoďku na sale stojí.
Držím palce :hug:

Mrkni i na starší diskuze nebo podkast čekání na císařovnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí