Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Buď v klidu, spousta žen dlouho neví že je těhotná a žijí " nezdrave", já jsem taky trochu kouřila a měla i školní sraz, kde jsem se tedy opila a bylo mi šílené zle, pár dní na to //, my se snažili 2,5roku.. Cigára jsem navždy zahodila a už nikdy nezačala ![]()
Nestresuj se, nic už s tím neudelaš.
Tak už to nevratis. Kolegyně zase měla několik panáků a má zdravou holčičku.
Když už nebudeš kouřit dál to by to mělo být ok.
Já jsem před zjištěním těhotenství taky kouřila…tak cca 5-10 denně ale někdy i celou krabku když se zadařilo 🤭 a asi 2 dny před zjištěním těhotenství jsem vypila láhev sektu…😁 Každopádně dcera je zdravá.
Jako ano mohlo se něco stát ale taky nemuselo a pokud už kouřit nebudeš je velká naděje že dítě bude vporadku. ![]()
Ano, mohla jsi ublížit. Doufám, že teď už na ty cigára nesáhneš …
@Šmoulice jak jsem psala, o těhotenství jsem neměla ani páru a cigarety už jsou dávno v koši 😃
Zrovna vcera o tom byl rozhovor na Radiozurnalu. Jak tim maminky detem davaji chronickou obstrukcni plicni nemoc do vinku, ktera pak muze vypuknout uz ve 40 letech.
A na to, ze to bylo neplanovane, na to se.re Bilej tesak.
@Winter garden Rozhodně jsem v 19ti letech neplánovala otěhotnět.
Psala jsem někde snad že v kouření pokračuji nebo?
Pouze jsem se zeptala jestli jsem mimiku nemohla nevědomě ublížit.
@Anonymní píše: Více
To je prave jedno. Stalo se.
A nez budes vinit okolo sebe, uvedom si, ze se ti nepovedly dve veci najednou, ktere jsi mela jako dospela v rukou. Za prve jsi neplanovane otehotnela a za druhe jsi kourila. Ted mysli na miminko a zarid si zivot lip
Preji hodne stesti.
Nemá smysl se rozčilovat. Pokud máš sex, je tu vždycky možnost, že budeš těhotná. Tak buď se chováš zodpovědně - pořád, nebo se dokážeš postavit tomu riziku, že jsi mohla dítěti ublížit. Ale rozčilovat se, že jsi vlastně nevěděla, že můžeš být těhotná, ti moc nepomáhá. Prostě jsi kouřila, přestala a teď už to nemá smysl dál řešit.
Tak pokud si neplánovala otěhotnět, tak evidentně si se špatně chránila ne?
K tvému dotazů, i když je to stejně jedno protože už se stalo, tak v tomto období je embryo nejvíce náchylné (nebo jak to napsat). To, že ti někdo napíše, že jejich dítě je v cajku nezaručuje, že za pár let nebo v dospělosti nebude mít nějaký problém.
Ahoj, dnes jsem zjistila že jsem těhotná cca v 8tt. Do teď jsem kouřila zhruba půl krabičky cigaret denně, nemohla jsem miminku ublížit? Hned jsem cigarety vyhodila, jen mám trochu strach. Těhotenství nebylo plánované, tak mě tu neukamenujte.