Nárok na dovolenou 2015
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nárok na dovolenou 2015
Za nedlouho si budu vyřizovat mateřskou. Jsem zaměstnaná. První rodičák mi končil v únoru 2014. Pak jsem měla 14dní neplacené volno. Pak jsem otěhotněla a šla na neschopenku.
Mám nárok na proplacení dovolené za rok 2015? Když mi tedy mateřská vyjde těch 60 „odpracovaných“ dní. A nebo na to nárok není, protože jsem po rd v práci nebyla? Že když je žena na md a rd, tak se nevrací žádné daně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máš nárok na čerpání dovolené v návaznosti na PPM a na MD se opravdu žádné daně nevrací, co bys chtěla vracet, když si nic nezaplatila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jo to s těma daněma to bylo mi jasný, jsem se to mi řekla kámoška, tak jsem se chtěla spíš ujistit..
Zrovna tak jsme se bavily i o té dovolené a právě mi říkala, že ona nic nedostala, a měla to stejně jen nebyla na nemocenské od začátku, ale asi 2m
Účetní jí řekla, že nárok nemá, že musela mít něco odpracováno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xsaleen Tak evidentně si nepožádala, tak nic nedostala, zaměstnavatel není povinen to udělat automaticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě než Ti skončí mateřská, musíš si písemně požádat zapměstnavatele o čepání dovolené v návaznosti na ukonení mateřské dovolené a nejlépe i zároveď o poskytnutí rodičovské dovolené do Tvého zvoleného datumu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 to vím, prý se na to ptala a řekli jí, že nárok nemá..proto se ptám, sice to nebude žádná pálka, ale každá kačka dobrá
@lokynka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xsaleen Per huba se ptát je k ničemu… co jiného asi tak řekne zaměstnavatel, kterému se nechce tu dovolenou platit. Nebo tedy ještě varianta 2 - účetní neumí svoji práci a tedy opravdu věří tomu, že nárok není, tak to bylo u nás v práci, po dodání příslušných paragrafů to najednou šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 nevím, ona říkala, že jejich účetní je v pohodě, ale znáš to… dělá ve státní sféře..
to bylo jako když jí po ukončení neschopenky hnala na jeden den do práce, prej aby dostala mateřskou… po mě nikdo nic takovýho nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebyl by nárok i na letošní? když budu na md někdy kolem půlky září? to už byh asi chtěla moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xsaleen pokud nastupuješ na MD už letos, tak nárok na nějakou dovolenku mít za letošek budeš, ale bude pokrácená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xsaleen píše:
@j.a.n.i1 nevím, ona říkala, že jejich účetní je v pohodě, ale znáš to… dělá ve státní sféře..
to bylo jako když jí po ukončení neschopenky hnala na jeden den do práce, prej aby dostala mateřskou… po mě nikdo nic takovýho nechce
Aha, tak to je ta varianta 2 - ví kulový a hraje si na ředitelku zeměkoule…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lokynka jj už letos, někdy kolem půlky září, termín mám 1.11. tak asi 7týdnů před, aby mi to vyšlo na ten příští rok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xsaleen Jojo, tak to budeš mít cca 7/12 dovolené za rok 2014 a celou za 2015 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tak to je super.. a to se čerpá dohromady, či zvlášť?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit