Nárok na mateřskou při studiu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, zda budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství. Jsem studentka Bc. studia a od září 2023 jsem zaměstnaná na celý úvazek, v květnu mám státnice a v červenci termín porodu. Aktuálně jsem na nemocenské z důvodu rizikového těhotenství. Budu mít nárok na mateřskou při dokončení studia z odpracovaných měsíců?
Jestli jsi od září zaměstnaná tak budeš mít nárok a studium už na to ani nemá vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Jestli jsi od září zaměstnaná tak budeš mít nárok a studium už na to ani nemá vliv.
No, bude to dost těsný, ne? Potřebuje 270 dní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annonymní_007 píše:
No, bude to dost těsný, ne? Potřebuje 270 dní…
Jo, to jí vychází v květnu. Kdyz má rodit v červenci tak by ji to těsně mělo vyjít.
Příspěvek upraven 13.02.24 v 11:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Jo, to jí vychází v květnu.
6 měsíců x 30 dní je 180, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annonymní_007 píše:
6 měsíců x 30 dní je 180, ne?
Září az květen je 9 měsíců a počítá se pak i úspěšně dokončené studium. Takže může být v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji, jenže jsem už týden na nemocenské a budu na ni nejspíš až do porodu kvůli komplikacím, nezanikl by mi kvůli tomu nárok na mateřskou když nebudu pracovat až do května?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Moc děkuji, jenže jsem už týden na nemocenské a budu na ni nejspíš až do porodu kvůli komplikacím, nezanikl by mi kvůli tomu nárok na mateřskou když nebudu pracovat až do května?
Ne, nemocenská se počítá jako by jsi pracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, zda budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství. Jsem studentka Bc. studia a od září 2023 jsem zaměstnaná na celý úvazek, v květnu mám státnice a v červenci termín porodu. Aktuálně jsem na nemocenské z důvodu rizikového těhotenství. Budu mít nárok na mateřskou při dokončení studia z odpracovaných měsíců?