Výpověď - jak byste se bránili?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Zdeněk IV píše:
Tak jsem byl v úterý na pohovoru u Vedoucího a dozvěděl jsem se od něj, že odlepuji štítky na šatnách, prý to říká hodně lidí, ale neřekl mi jména. V to úterý mi řekl, nebo naznačoval, že v ten den můžu být už převlečený. Tak jsem mu řekl, že mi štítky odlepují taky a ještě jednomu. Lepil jsem to tam už několikrát, ale očividně už to nemá cenu, když mi to tam zase nějaký blbec strhne. Ne, žádné lístky nestrhávám, tohle nedělám, ten člověk, který mě bonzl, tak si to vymyslel.Už několikrát jsem měl skříně odlepené celé od kofoly, údajně to dělá jeden člověk, který hulí trávu a pravděpodobně i odlepuje štítky na šatnách, protože je zhulený a neví, co dělá, ten magor. A navíc má skříně vedle sebe, civilní oblečení a pracovní oblečení. My ostatní jsme si to museli přestěhovat, protože by nás za to Vedoucí zdrbal. Prostě, civilní oblečení má být v čisté zóně a pracovní oblečení ve špinavé zóně. Taky jsem v kanceláři řekl jeho jméno, ale řekl jsem, že jsem ho neviděl, to byl jen můj typ, nechápu na co to Vedoucímu je. Víte, já bych to řešil už jinak, já bych mu dal pár facek a byl by pokoj, tak se to totiž dělá, nesnáším totiž bonzáky a ještě takové vychcané lidi, kteří říkají věci, které nejsou pravda.
I kdybych dostal za tohle výpověď, tak by byl podle mě Vedoucí úplný blbec, když věří jednomu zhulenému feťákovi. A tu výpověď bych mu stejně nepodepsal, takže patová situace. Tam kdyby raději řešili něco jiného, vždyť pracovat tam za 20 500 Kč čistého, je úplně k smíchu a to už tam dělám skoro 15 let.
ty tu výpověd podepsat nemusíš, stačí, když ti ji před svědky doručí. A za dva měsíce pá pá, klidně si to zdůvodní, že ruší tvé místo. Když se chce, tak to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nepodepíšeš dohodu, tak ti běží dvouměsíční výpovědní lhůta a stejně musiš odejít. Pokud se zaměstnavatel rozhodně ti dát výpověď, tak proti tomu nic neuděláš.
Ty jsi kmenový zaměstnanec nebo agenturní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeněk IV píše:
V to úterý mi řekl, nebo naznačoval, že v ten den můžu být už převlečený. Tak jsem mu řekl, že mi štítky odlepují taky a ještě jednomu.
A tomudle nerozumím vůbec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mado
@mado píše:
Když nepodepíšeš dohodu, tak ti běží dvouměsíční výpovědní lhůta a stejně musiš odejít. Pokud se zaměstnavatel rozhodně ti dát výpověď, tak proti tomu nic neuděláš.
Ty jsi kmenový zaměstnanec nebo agenturní?
Kmenový zaměstnanec, ve firmě už pracuji 15 let, pokud by mi dal za tohle výpověď, tak to dám k soudu. Člověk přece musí mít na to důkaz a ne, že mu někdo něco poví a ještě si to přitom vymyslí.
- Citovat
- Upravit
@Zdeněk IV píše:
Kmenový zaměstnanec, ve firmě už pracuji 15 let, pokud by mi dal za tohle výpověď, tak to dám k soudu. Člověk přece musí mít na to důkaz a ne, že mu někdo něco poví a ještě si to přitom vymyslí.
ale on může zdůvodnit výpověd tím, že zaniká tvé místo. Pokud nikoho nepřijme, nebo to přejmenuje a přijme někoho, už si to zdůvodní. Už vidím, jak se soudíš. Hromada peněz s nejistým výsledkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeněk IV píše:
Jenom ještě tohle: Pročti si zákoník práce, co je výpověď (jednostranný právní úkon, který nabývá účinnosti doručením) a co je dohoda (vyjádření společné vůle dvou stran, stvrzené například podpisem na důkaz souhlasu).
Dále je třeba pamatovat na to, že soukromoprávní listiny se hodnotí podle obsahu, ne podle nadpisu. Pokud nadpis bude znít „Výpověď dohodou“ a pod tím bude text, že jste se dohodli a podpisy stran, tak je to dohoda, nikoli výpověď.
Osobní doručení se potvrzuje na kopii tak, že někde nahoře se napíše „Převzal jsem dne“ - datum a podpis. Na rozdíl od písemné dohody, která se stvrzuje pod textem na důkaz souhlasu.
Pokud odmítneš potvrdit osobní doručení, může být dokázáno i svědecky, takže to na jeho účinnost nemá vliv.
K listině, která ti bude doručena, se nemusíš vyjadřovat okamžitě, ale mělo by to být bez zbytečného odkladu. Můžeš vyhledat advokáta, pokud se chceš bránit. Můžeš namítnout neplatnost výpovědi a trvat na dalším zaměstnávání (neprodleně, nejlépe ve lhůtě do konce výpovědní doby).
Příspěvek upraven 10.02.24 v 17:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeněk IV píše:
Můžeš tam dělat třeba 30 let, pokud se zaměstnavatel rozhodne ti dát výpověď, tak si to vždycky právně odůvodní. Soudem akorát přijdeš o peníze, ten se nebude zajímat, kde kdo odlepuje štítky. Zaměstnavatel jednal podle ZP, výpověď platí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
Můžeš tam dělat třeba 30 let, pokud se zaměstnavatel rozhodne ti dát výpověď, tak si to vždycky právně odůvodní. Soudem akorát přijdeš o peníze, ten se nebude zajímat, kde kdo odlepuje štítky. Zaměstnavatel jednal podle ZP, výpověď platí.
Jak to víš? Tys byla u toho, jak odlepoval ty štítky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Jak to víš? Tys byla u toho, jak odlepoval ty štítky?
ale ten zaměstnavatel to nemusí nějakým štítkem vůbec zdůvodnit. O nich nemusí být ani řeč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon tak samozřejmě zaměstnavatel mu dá výpověď z duvodu, že zanika to místo nebo cokoliv právně nenapadnutelneho, nenapíše mu snad zdůvodnění, že Pepa říkal, že Zdenda odlepuje štítky. Předpokládám, že zaměstnavatel na rozdíl od Zdendy ZP zná a umí v tom chodit. A ten co v tom umí chodit hodně dobře, tak jej vyhodí i bez odstupného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tu výpověď podej ty a jdi makat jinam než za 20 500 Kč, když se Ti to zdá na prd. Proč už jsi to neudělal. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Zdeněk IV píše:
Syn (19 let) nastoupil do sveho prvniho zamestnani na delnicke pozici pouze vyucen a prvni vyplata je 26 tis cisteho + bonusy.
Najdi si neco jineho. S vypovedi muzes dostat i odstupne, nebo ne?
- Citovat
- Upravit
@Zdeněk IV píše:
Prosím tě, k jakýmu soudu? Ty jsi tak opatrnej na těch svůj usoplených 400 tis., že bys do toho nešel. Nebo si myslíš, že by ten soud by zadarmo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zdeněk IV
výpověď je jednostranný úkon, ale zatím musí být od zaměstnavatele odůvodněna. Nejčastěji se dává „nadbytečnost“, ale v tom případě ti musí dát odstupné a to si pohlídej.
Pak je dohoda - tu nepodepisuj. Leda by byla pro tebe výhodná.
Ale nějak si nemyslím, že by ti někdo dal výpověď za neprokázané odlepování štítků v šatně. Pokud ano, tak z nich vytluč, co nejvyšší odstupné a hledej méně toxickou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem byl v úterý na pohovoru u Vedoucího a dozvěděl jsem se od něj, že odlepuji štítky na šatnách, prý to říká hodně lidí, ale neřekl mi jména. V to úterý mi řekl, nebo naznačoval, že v ten den můžu být už převlečený. Tak jsem mu řekl, že mi štítky odlepují taky a ještě jednomu. Lepil jsem to tam už několikrát, ale očividně už to nemá cenu, když mi to tam zase nějaký blbec strhne. Ne, žádné lístky nestrhávám, tohle nedělám, ten člověk, který mě bonzl, tak si to vymyslel.
Už několikrát jsem měl skříně odlepené celé od kofoly, údajně to dělá jeden člověk, který hulí trávu a pravděpodobně i odlepuje štítky na šatnách, protože je zhulený a neví, co dělá, ten magor. A navíc má skříně vedle sebe, civilní oblečení a pracovní oblečení. My ostatní jsme si to museli přestěhovat, protože by nás za to Vedoucí zdrbal. Prostě, civilní oblečení má být v čisté zóně a pracovní oblečení ve špinavé zóně. Taky jsem v kanceláři řekl jeho jméno, ale řekl jsem, že jsem ho neviděl, to byl jen můj typ, nechápu na co to Vedoucímu je. Víte, já bych to řešil už jinak, já bych mu dal pár facek a byl by pokoj, tak se to totiž dělá, nesnáším totiž bonzáky a ještě takové vychcané lidi, kteří říkají věci, které nejsou pravda.
I kdybych dostal za tohle výpověď, tak by byl podle mě Vedoucí úplný blbec, když věří jednomu zhulenému feťákovi. A tu výpověď bych mu stejně nepodepsal, takže patová situace. :-p Tam kdyby raději řešili něco jiného, vždyť pracovat tam za 20 500 Kč čistého, je úplně k smíchu a to už tam dělám skoro 15 let.