Rodičovský příspěvek, otec cizinec. Nevím si rady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobry den, prosim anonymituNebudu psat okolnosti, ale vse ve zkratce. Ja ceska, trvaly pobyt v cr, deti narozene v cr, rozvedena, jsem na uradu prace…jsem ted po 3.tehotna nejsme manzele, nezijeme spolu, v rodnym liste bude otec zapsany, otec je slovak pracujici na Sk i trvalym pobytem na Sk.
Dnes mi bylo recene ze mam zadat o rodicak na SK, ptz jsem na UP a otec pracuje na SK. Ale tam mi zas rekli, ze bych musela mit pojisteni na SK. A to nechci a nemam.
Otazka..mam narok na rodicovsky prispevek v cesku? Zadam ja, ziji v cr, jsu ceska, dite bude cech, doktory v cr, ziju u rodicu v cr…to jako kdyby byl otec african, tak mam jit zadat do afriky??
Prosim o jakekoliv reakce. Zitra jedu na urad, ale urcite tam chytnu nervy z nich. Mam 3 mesice do porodu.
A kdyby se vazne stalo, ze bych mela jit zadat na SK, to nevadi ze mam trvale vydliste v CR a vse v CR? To mi tam jako daji? I kdyz tam nejsem pojistena, odvody nic?
Ano, pokud nejsi zaměstnaná a otec pracuje v zahraničí tak máte nárok na rodicak v té zemi kde je on ekonomicky aktivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 a to pak donesu na UP v cr doklad ze pobiram rodicovsky prispevek na sk a budu vedena v cr, ze jsem na rodicovske dovolenke a odvody budu mit placene dal tedy odkud? Kdyz mam pojisteni apod v CR. Prijde mi to tak komplikovany a divny, ze az. Ptz UP me vyradi skrz rodicovsky prispevek po porodu, ale budu vedena v cizine..nechapu tomuuuu
a na uradech rikaji vsude neco jinyho a jen si me prehazuji ![]()
Zakladatelka.
- Citovat
- Upravit
@Annonymní_007 ..tak to nechci praveze..nemame problemy. Boze to je situace toto
…samozrejme me to napadlo, ale nechci otce takto distancovat skrz rodicovsky prispevek
![]()
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Dobry den, prosim anonymitu
Nebudu psat okolnosti, ale vse ve zkratce. Ja ceska, trvaly pobyt v cr, deti narozene v cr, rozvedena, jsem na uradu prace…jsem ted po 3.tehotna nejsme manzele, nezijeme spolu, v rodnym liste bude otec zapsany, otec je slovak pracujici na Sk i trvalym pobytem na Sk.
Dnes mi bylo recene ze mam zadat o rodicak na SK, ptz jsem na UP a otec pracuje na SK. Ale tam mi zas rekli, ze bych musela mit pojisteni na SK. A to nechci a nemam.
Otazka..mam narok na rodicovsky prispevek v cesku? Zadam ja, ziji v cr, jsu ceska, dite bude cech, doktory v cr, ziju u rodicu v cr…to jako kdyby byl otec african, tak mam jit zadat do afriky??
Prosim o jakekoliv reakce. Zitra jedu na urad, ale urcite tam chytnu nervy z nich. Mam 3 mesice do porodu.
A kdyby se vazne stalo, ze bych mela jit zadat na SK, to nevadi ze mam trvale vydliste v CR a vse v CR? To mi tam jako daji? I kdyz tam nejsem pojistena, odvody nic?