Rodičovský příspěvek, otec cizinec. Nevím si rady

Anonymní
12.2.24 19:23

Rodicovsky prispevek, otec cizinec. Nevim si rady

Dobry den, prosim anonymitu

Nebudu psat okolnosti, ale vse ve zkratce. Ja ceska, trvaly pobyt v cr, deti narozene v cr, rozvedena, jsem na uradu prace…jsem ted po 3.tehotna nejsme manzele, nezijeme spolu, v rodnym liste bude otec zapsany, otec je slovak pracujici na Sk i trvalym pobytem na Sk.

Dnes mi bylo recene ze mam zadat o rodicak na SK, ptz jsem na UP a otec pracuje na SK. Ale tam mi zas rekli, ze bych musela mit pojisteni na SK. A to nechci a nemam.

Otazka..mam narok na rodicovsky prispevek v cesku? Zadam ja, ziji v cr, jsu ceska, dite bude cech, doktory v cr, ziju u rodicu v cr…to jako kdyby byl otec african, tak mam jit zadat do afriky?? :zed:

Prosim o jakekoliv reakce. Zitra jedu na urad, ale urcite tam chytnu nervy z nich. Mam 3 mesice do porodu.

A kdyby se vazne stalo, ze bych mela jit zadat na SK, to nevadi ze mam trvale vydliste v CR a vse v CR? To mi tam jako daji? I kdyz tam nejsem pojistena, odvody nic?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36145
12.2.24 19:50
@Anonymní píše:
Dobry den, prosim anonymitu

Nebudu psat okolnosti, ale vse ve zkratce. Ja ceska, trvaly pobyt v cr, deti narozene v cr, rozvedena, jsem na uradu prace…jsem ted po 3.tehotna nejsme manzele, nezijeme spolu, v rodnym liste bude otec zapsany, otec je slovak pracujici na Sk i trvalym pobytem na Sk.

Dnes mi bylo recene ze mam zadat o rodicak na SK, ptz jsem na UP a otec pracuje na SK. Ale tam mi zas rekli, ze bych musela mit pojisteni na SK. A to nechci a nemam.

Otazka..mam narok na rodicovsky prispevek v cesku? Zadam ja, ziji v cr, jsu ceska, dite bude cech, doktory v cr, ziju u rodicu v cr…to jako kdyby byl otec african, tak mam jit zadat do afriky?? :zed:

Prosim o jakekoliv reakce. Zitra jedu na urad, ale urcite tam chytnu nervy z nich. Mam 3 mesice do porodu.

A kdyby se vazne stalo, ze bych mela jit zadat na SK, to nevadi ze mam trvale vydliste v CR a vse v CR? To mi tam jako daji? I kdyz tam nejsem pojistena, odvody nic?

Ano, pokud nejsi zaměstnaná a otec pracuje v zahraničí tak máte nárok na rodicak v té zemi kde je on ekonomicky aktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.24 20:04

@JancaS84 a to pak donesu na UP v cr doklad ze pobiram rodicovsky prispevek na sk a budu vedena v cr, ze jsem na rodicovske dovolenke a odvody budu mit placene dal tedy odkud? Kdyz mam pojisteni apod v CR. Prijde mi to tak komplikovany a divny, ze az. Ptz UP me vyradi skrz rodicovsky prispevek po porodu, ale budu vedena v cizine..nechapu tomuuuu :,( a na uradech rikaji vsude neco jinyho a jen si me prehazuji :zed:

Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
2447
12.2.24 20:06

Tak nepiš otce do RL a bude vyřešeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.24 20:12

@Annonymní_007 ..tak to nechci praveze..nemame problemy. Boze to je situace toto :zed:…samozrejme me to napadlo, ale nechci otce takto distancovat skrz rodicovsky prispevek :nevim: :kytka:

Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat