Chci se s vámi poradit ohledně narozenin neteře a synovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.3.26 11:28

Narozeniny neteře a synovce

Ahoj,
chci se s vámi poradit ohledně narozenin neteře a synovce.Oba jsou školkoví
My máme jedno dítě, pokaždé, když má narozeniny, děláme malou rodinnou oslavu (sestra+děti, rodiče),dort a pohoštění, kam zveme sestru s dětmi, i pro udržení kontaktu, protože naše děti se jinak moc nevidí.
Posledně měly narozeniny sestry děti, a sestra udělala velkou oslavu jen pro školkove děti, nás jako rodinu vůbec nepozvala. Krome oslav se téměř nevídáme, sestra preferuje, když jedeme my za nimi, bydlí od nás půl hodiny cesty, auto máme obě)ona k nám nebo rodičům (stejné místo) nejezdí skoro nikdy.
Posledně, ještě před narozeninami jsme u nich byli my s dítětem. Ona nás na oslavu narozenin jejich děti nepozvala ještě nikdy, my ji s dětmi zveme pokaždé, vždy přijede
Ráda bych neteře a synovce viděla, ale zase se mi nechce dělat že sebe blba.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
571
7.3.26 11:39

Můžeš vzít děti někam na výlet nebo do aquaparku. Já bych to tak udělala – ty děti za své rodiče nemůžou. Popř. si děti vyzvedni a odvez je na vaší oslavu.

• načítám...
8294
7.3.26 11:41

A zkoušela ses s ni o tom bavit? Celkově, proč se s vámi nechce vídat (vč rodičů)? Nebo nestalo se mezi rodinou a jí něco, že nestojí o kontakt?

• načítám...
32031
7.3.26 11:43

Tak když nezve ona vás, nezvala bych jí taky. Vadilo by mi, že jí i děti vidím jen když něco uspořádám já, ona mě ignoruje. Tak se děti nevidí, nedá se nic dělat, když z jedné strany není zájem.

• načítám...
21967
7.3.26 11:45

Pokud stojíš o kontakt se svou neteří a svým synovcem, nezbývá ti nic jiného než akceptovat přístup a pravidla jejich rodičů…. i když ty sama k nim máš výhrady.

Jinak řečeno – nesrovnávat, nekalkulovat, nebazírovat na nějakých oslavách ani na tom, kdo ke komu jezdí častěji… Pokud se chceš s dětmi vidět, holt přijedeš k nim.

Pokud hodláš trvat na svých spravedlivých principech – na což máš samozřejmě právo – holt se s dětmi neuvidíš. Jsou věci, které člověk prostě nemůže ovlivnit, protože jsou mimo jeho dosah. Může se rozhodnout se, zda je akceptuje nebo neakceptuje (podle žebříčku priorit).

• načítám...
68817
7.3.26 11:50

Na vztahy jsou potřeba dvě strany. A pokud ta druhá o nějaké rodinné družení nestojí, tak s tím nic nenaděláš a nutit to na sílu je hloupost. Chápu, že ty děti za to nemůžou a ráda bys udržovala vztahy i s nima, ale holt tohle organizují rodiče. Já na žádné oplácení nikdy nebyla - svatba, narozeniny… zvu toho, koho tam chci mít já a necítím povinnost, aby oni mě zvali an oplátku, když já zvu je.
Jinak jsem z dětských narozenin vždycky dost vyšťavená. Já mám teda děti dvě blízko sebe, takže s rodinou slavíme dohromady, ale pak chce mít každé dítě aspoň minioslavu přímo v ten den a malé trvá na oslavě s kamarády… ve výsledku tu mám během měsíce čtyři akce typu připrav dort, dej vědět lidem, komunikuj s nima, co a jak, doporuč dárek… Takže třeba loni jsem se na to už vykašlala s tím, že jsme to s dětma oslavili sami na horách a kdo chtěl dítě obdarovat a popřát, zavolal nebo se stavil. Domů jsem pak pozvala čtyř kamarády malého dítěte, namalovala jim něco na obličej, nakrájela ovoce a upekla bábovku… doufám, že mě tu zbytek příbuzenstva neřešil na emiminu :oops: Zeptám se dětí, jak jsou s tím OK, a pokud by si navymýšleli velkou dětskou oslavu, už k tomu ještě nedělám oslavu pro celé příbuzenstvo, protože by mě to jako pracující matku asi zabilo.
Ale z toho, co píšeš, je i mimo narozeniny snaha udržovat vztahy velmi jednostranná z tvé strany, na to bych se vykašlala. Nechci plýtvat časem na snahu trávit čas s lidmi, kteří ho nechtějí plýtvat se mnou.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 11:50

@izabe
Vztahy byly vždy chladnější. Od té doby, co se ségra vdala (6let), se dostala mezi movitější skupinu, a její životní styl je jiný. Malomestem, kde bydlíme my, pohrdá. Jezdi s rodinou na luxusní dovolené několikrát ročně. My jsme průměr, žijeme skromněji..
Bavit se a ní o tom nejde, není jak. Když jsem se ptala, kdy bude oslava, řekla, že se ještě domluvíme, to samé dárky k Vánocům dětem. Předm Vánoci jsem se jí taká, kdy přijedou, tě u nás Ježíšek nechal dětem dárky, řekla,, domluvíme se. Nebyli tu.

A mně se tam pokaždé jet nechce, myslím, že bychom se měli střídat.

• Upravit
68817
7.3.26 11:52

A jinak teda taky máme protistranu, která nás nezve… během let ty vztahy mezi dětmi nějak vyšuměly, jak jinak. A když jsem tu měla na kanapi čtyři puberťáky s mobilama a znuděným výrazem, co si nemají co říct, už jsme je taky přestali zvát.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 11:55

@ugluk vím,jak to myslíš.
My děláme oslavu stylem, že udělám nebi koupím dort, k tomu brambůrky, nějaké pití.. Nemyslím nic honosného. Ta oslava je proto, abychom viděli ségru s dětmi, jde mi o to setkání.
Vídáme se třikrát za rok zhruba.Ano, mohla bych tam s dárkem zajet, ale vzhledem k tomu, že nevidím žádnou snahu z druhé strany, to asi nemá význam

• Upravit
35434
7.3.26 12:00

Ty jsi se snažila, z druhé strany bez odezvy takže bych to udělala stejně a nezvala je.

• načítám...
21967
7.3.26 12:00
@Anonymní píše: Více

Pokud se ti tam “pokaždé jet nechce”, zase tak zásadně o kontakt s jejími dětmi nestojíš.

Čili není nic jednoduššího než kontakt omezit.

Mezilidské vztahy nefungují na principu spravedlnosti, není to žádná účetní rozvaha ve smyslu má dáti – dal… Chápu, že tě to třeba mrzí, ale tvoje sestra to zřejmě cítí jinak.

Příspěvek upraven 07.03.26 v 13:06

• načítám...
Anonymní
7.3.26 12:03

@BohunkaP mně se tam nechce z jediného důvodu - jezdíme tam pokaždé my…
To mi na to vadí a mrzí mě to hlavně kvůli našemu dítěti, které i kontakt s malým bratrancem a sestřenkou stojí..

• Upravit
21967
7.3.26 12:09

Jak jsem psala – buď o ten kontakt stojíš – ať už kvůli sobě nebo svému dítěti – a pak se prostě musíš kousnout a neřešit nějaké spravedlivé střídání (protože bohužel, ať se ti to líbí nebo ne, při této variantě taháš za kratší konec provazu) - nebo nestojíš a pak můžeš na svých principech v klidu trvat.

• načítám...
6165
7.3.26 12:10

Já bych si se svojí ségrou normálně promluvila, já se zeptám na cokoliv.
Třeba jí to vůbec nepřijde divný, neví, že se tím trápíš, přemýšlíš nad tím. Úplně jsem se zamyslela nad tím, že vždy zvu kamarádku a nějak mě nenapadlo nikdy říct, že se stavím já. Je to tak nějak automaticky. Když byly oslavy, byly u nás díky velikosti bytu, zahrady. Většinou to i navrhla protistrana.
Na oslavy narozek syna jsem zvala vždy svůj okruh přátel. Tak nějak k našim nebo k ségře se plánovalo jindy. Ségra by ani nechtěla na oslavu, kde zná jen mě. Zvala jsem jí samotnou nebo jsme se sešly u našich.
Obě teda máme pusu - to nemyslím špatně, ale mě funguje pusa dřív, než mozek. Kdybych někam na její oslavu chtěla, tak se klidně zeptám jestli je blbý přijet a ona by mi řekla, jak to je a obráceně.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 12:10

@BohunkaP máš pravdu, no.
Je to docela smutné, ale nic s tím neudělám.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný