Svatba a svědek, kamarádka se zlobí, že jím není

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.3.26 19:44

Svatba a svědek

Ahoj co si o tom myslíte? Plánuji svatbu a rozhodovala jsem kdo mi půjde za svědka. Mám 3 kamarádky tak jsem byla rozhodnutá že vyberu jednu z nich. První mi řekla rovnou než jsem ji řekla že šla za svědka v životě 4× měla negativní zkušenost a pochopila že se ji moc do toho nechce tak jsem se neptala ani. Řekla mi ať se rozhodnu jakkoliv je to moje volba. Svěřila jsem se s tím jiné kamarádce té to trochu mrzela a cítila se že není číslo jedna. Hodně se o svatbu zajímala a ptala. A třetí kamarádka kterou znám od dětství tak ta poslední 3 týdny se skoro neozývala nepsali jsem si, krome společných chatu. Nevěděla jsem že ten svědek chce být a bere to jako hotovou věc když jsme se o tom kdysi bavily ale ne v blízké době. Mrzí mě to ale bylo by to teď nefér vůči té první kamarádce. Když jsem ji napsala jestli jde na zkoušku šatů tak šla ale to nevěděla ještě že svědek je ta druhá. Jak to s ní urovnat? Docela mě to stresuje.

Příspěvek upraven 06.03.26 v 12:10

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
16146
5.3.26 19:56
@Anonymous355 píše: Více

8o A kdy svatbu mate?

• načítám...
5.3.26 19:59

Až v létě

• načítám...
758
5.3.26 20:02

Zruš svatbu 8) Jaká opravdová kámoška se naprdne, že nebude svědek na svatbě? Je vá deset? Jestli máš sestru, bude lepší, když nahradí ty tři grácie.

• načítám...
20823
5.3.26 20:07

Takto krásně vytridis opravdové kamarádky od falešných. Té opravdové bude úplně jedno za co na svatbě bude, bude dělat všechno pro to, aby jsi ten den měla naprosto úžasný bez ohledu na sebe.

• načítám...
5.3.26 20:09

A nejde mít více svědků třeba 2? Někde to prý jde.

• načítám...
148108
5.3.26 20:11

Jsem moc nepochopila která kamarádka je která a které měly či neměly být za svědka.

• načítám...
408
5.3.26 20:14

Trochu se v tom ztrácím, ale jestlinjem správně pochopila, tak máš 3 kámošky, jedna svědek nechce být, druhou jsi o svědčení požádala a třetí se naprdla, že není svědek ona. To je těžká situace. Chápu obě strany a taky jsem řešila, že mám dvě nej kámošky. Nakonec jedna svědčila a druhá měla jiný neméně důležitý úkol. Zkus pro druhou kámošku taky něco vymyslet…nemohla by ti třeba upéct dort? Pomoct vymyslet výzdobu? Něco…cokoliv. A zkus si s ní o tom naferovku promluvit, že ji máš moc ráda, ale že svědek může být jen jedna a u ní se bojíš, že toho má hodně okolo dítěte a taky může být spíš nemocná apod. Tak že ji radši zapojis do něčeho jiného, ale že je i tak pro tebe důležitá. A kdyby byla třeba svedkyne nemocná, tak je ona hned v záloze.

• načítám...
25075
5.3.26 20:14

Přemýšlím, že kdybych měla mít takto těsný výběr mezi kamarádkami, tak bych přemýšlela nad někým úplně jiným. Mně byl brácha. Vídáme se málo, jsme každý jiný, ale máme se rádi a on, coby svědek, pro mě byl jasný. Je pro mě v životě důležitý.
Nevím, jak to má nastavené on. Ale kdyby si vybral někoho jiného, nezlobila bych se.

Je to fakt zvláštní… ale každý svatbu vnímáme jinak. Pro mě to byla hezká událost s blízkými. Někdo to potřebuje mít tip ťop, stresuje se z barvy ubrousků, až mám pocit, že jde jen o to se předvést ne o to, o co tam opravdu jde.

• načítám...
5.3.26 20:20

Asi jsem si měla vzít někoho z rodiny a nemuselo se tohle stát. Ale já se kolem toho zbytečně stresovala. Nejhorší je, že ta kamarádka co svědkyně není je pořád naštvaná. I když jsem se jí omluvila, vyjádřila že je pro mě důležitá, že ji mám ráda, že chci ať má proslov. Řekla mi, že tohle se nedělá a že jsem jí měla říct že jsem si vybrala tu druhou, já ji však oficiálně neřekla a nezeptala se, jestli mi za svědka půjde. A že proslov má mít svědek a hotovo. Chtěla jsem ji jako hlavní družičku co bude stát hned vedle svědkyně po mém boku.

• načítám...
5.3.26 20:22

Nevěděla jsem že kolem toho bude takový humbuk. Prostě vím že bude mít náročný rok proto jsem požádala o svědectví jinou kamarádku. Nevěděla jsem že mě tak zprdne a že jsem se jí měla zeptat.

• načítám...
285
5.3.26 20:23

A přitom jde jen o to, aby měla dotyčná osoba občanku a její podpis na úřední listině byl platný.

• načítám...
5.3.26 20:24

Ano to jsem jí řekla taky, že jde v podstatě jenom o podpis. I s tím proslovem mě sjela že ten má mít svědek.

• načítám...
5.3.26 20:25

Mě je to jedno vážně kdo a těch dvou půjde. Podepíší blbý papír. Důležité je kdo mi tam bude stát po boku.

• načítám...
5.3.26 20:32

Jinak snoubenec si taky nevybral kamaráda co zná od dětství ale kamarádku co zná v podstatě nejkratší dobu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný