Svatba a svědek, kamarádka se zlobí, že jím není

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3537
6.3.26 08:13

Svědka si můžeš vybrat koho chceš. Ale nechápu, že tu třetí, kterou jsi původně chtěla, jsi vyškrtla, protože měla dítě v nemocnici a hodně věcí do školy, že ti 3týdny neodpovídala. Takže ty taky nejsi nějaká extra kámoška, když nechápeš, že jsou důležitější věci než tvoje svatba v létě. A že se tě na to neptala? A proč by měla? Výběr svědka je na tobě a ty ses měla rozhodnout.

• načítám...
5079
6.3.26 08:19
@Anonymous355 píše: Více

2 svědci být musí.

• načítám...
9337
6.3.26 08:24

Vždyť jde o…ne? :D Vy jste asi ještě nějaký…mladý? :D Z té uražené kamarádky udělej první družičku ( oficiální - kup jí na tu paráu spešl šaty - i v sekáči mají nějaké hodobóžové) a z té třetí udělej při rozlučce šéfku- manažerku nevěsta týmu. 8)

• načítám...
6.3.26 08:40

@Lucie008 já myslela právě na to, že má toho moc a nechtěla ji přidat další starosti, navíc já ani nevěděla že ten svědek by chtěla být, dlouho jsme o tom nemluvily nebo ne v blízké době. Vím že by mě neodmítla a byla by šťastná jen jsem myslela že na to nemá kapacitu. Právě že vím a chápu že jsou důležitější věci, proto jsem to tak nehrotila. Já měla taky dost starostí než řešit tohle. A co druhá kamarádka to bych ublížila zase jí? Nemá to východisko.

• načítám...
2754
6.3.26 08:55
@Dahlia0409 píše: Více

Tak ono je pro ženský, co svatby většinou organizují, asi zábavnější, říct kamarádkám a jít s nima nakupovat stejný šaty, než, tŕeba, schánět chomout, aby ho mohli dát chlapovi na krk :mrgreen:

• načítám...
41209
6.3.26 09:35

takže jsi věděla, že to ta třetí chtěla a byla by šťastná, ale protože jsi měla jiné starosti než toto řešit, ani jsi jí nezavolala a nabídla to té druhé :think:
myslím, že zas až tak velké kamarádky nejste, vždyt ji odepíše v momentě, kdy 3 týdny neodpovídá ikdyž víš, že má nemocné dítko atd. a nemáš ani čas a potřebu jí kvůli možnému svědčení zavolat :think:

• načítám...
1804
6.3.26 09:52

To, že se dospělá ženská urazí, protože nebude svědkyně, mi přijde úplně na hlavu. Přece to, koho člověk zvolí, nevypovídá o vztahu k přátelům. Dost často se volí taky podle osobnosti, možností daných lidí. Nebudu do role svědka stavět těžce introvertní kamarádku, o které vím, že nedokáže promluvit před lidmi a zorganizovat je. Ani do té role nepostavím kamarádku, která tou dobou bude mít roční dítě a pokud vůbec na svatbu dorazí, bude mít dost práce s dítětem… Žádnou urážlivku bych za svědkyni nechtěla. Nechala bych to tak, jak jste se rozhodla. Vybrala jste, které ten úkol chcete svěřit a té by měl zůstat. Ta, kterou to tak mrzí, se s tím musí poprat sama. Nejste už ve školce, aby rozumnější musel ustoupit a urážlivec si to vymrčel. Mrzet to tu kamarádku může, to určitě ano. Na tom není nic špatného. Ale na tom deptat nastávající nevěstu tím, že ji donutím cítit se provinile, protože já chudinka jsem tak hrozně zklamaná, že nebudu svědkyně, je špatně všechno.

• načítám...
6.3.26 10:00

@Keyllah nevěděla ale je mi jasné že by byla ráda když bych ji i to požádala jen jsem myslela že na to nemá kapacitu. To je jedno je to moje chyba jako vždycky. Tak kruci proč ty další dvě to svědectví se mnou řešily?

• načítám...
12741
6.3.26 10:01
@eumedon píše: Více

Souhlas s poslední větou. Uražená kamarádka s dítětem by měla být uznalá. Když už teď má takové problémy a bývá nedostupná, tak jak by to asi vypadalo, kdyby se jí nějaká podobná patálie přihodila v době svatby?

• načítám...
6.3.26 10:03

Prostě jsem nevěděla že o to svědectví tolik stojí. Ale nebavily jsme se teď už o tom tak jsem to brala tak že má jiné starosti než prkotiny jako svatba nebo svědectví.

• načítám...
148927
6.3.26 10:04

Ať si to každý dělá podle svého.

• načítám...
148927
6.3.26 10:09

No vidiš, nám nějaké naše tradice taky byly ukradené. Nechtěli jsme trapárny typu ženich má chomout, novomanželé se krmí navzájem, najedli jsme se v klidu a normálně, na profifotografa jsme se taky vyprdli, fotila kamarádka, obrdort jsme taky nechtěli, měli jsme koláčky a zákusky a každý si bral sám co chtěl, šaty jsme měli z půjčovny.
Ať si každý udělá svatbu jakou chce. Klidně v plavkach na pláži.

• načítám...
41209
6.3.26 10:12

sama jsi psala, že měla vážně nemocné dítko a vyčítáš jí, že to s tebou neřešila? stejně tak jsi ji mohla zavolat a řešit to s ní ty, ne? ale to už máš přece jedno, 3 ví, že svědčit bude 2, ta s tím počítá, tak není co řešit…

• načítám...
6.3.26 10:28

@Keyllah to neměla celou dobu ale ano mohla ale já raději řeším věci osobně než po telefonu. A otázka je zda by mi to zvedla nebo když bych ji napsala zda by odepsala když toho měla moc.

• načítám...
41209
6.3.26 10:36

tak jsi to raději ani nezkusila, protože co kdyby ti to nezvedla nebo neodepsala? :think: v době 2-3týdnů kdy řešila vážný zdravotní problém dcery :think:
Hele, to už máš vážně jedno, je to vyřešené, neřeš dál…mě toto tedy nepřijde jako „nej“kamarádství a to ani z jedné strany, tak tomu nepřikládej větší význam, než to má…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný