Chci se s vámi poradit ohledně narozenin neteře a synovce

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
8478
7.3.26 12:20
@Anonymní píše: Více

Tak to mě mrzí, je to fakt škoda, že to mezi rodinou nemůže normálně fungovat, ale nenaděláš s tím nic. Můžeš max její děti vyzvednout a ať si spolu vyhrajou a oslaví to - sestra ať si udělá vlastní program, když o společný čas nestojí.

• načítám...
35763
7.3.26 12:23

A proč ti to vadí? Bych byla naopak ráda, že nemusím uklízet barák, řešit občerstvení atd.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 13:02

@JancaS84
Tak nějak si myslím, že by se lidí měli v návštěvách střídat. Ale možná máš pravdu

• Upravit
16263
7.3.26 13:20

My se vidíme treba jednou za rok a spolecne nic neslavíme. Obecne teda nic extra v rodině neslavíme, spíše kulatiny treba, kdy se sejde fakt celá rodina. Jinak kdyz to vyjde, tak se potkáme nekde o víkendu a je to :pankac:

• načítám...
21297
7.3.26 13:32

Je to tvá sestra, mluv s ní narovinu. Jste si rovné a ještě k ní můžeš být přímočařejší, nevstupuje ti do toho žádná vžitá společenská hiearchie jak u jiných rodinných příslušnic.

A pokud to nepomůže, budeš si muset říct, jestli stojíš o vztahy aspoň s neteří a synovcem. Ty se budují nejlépe, dokud jsou malí. Pak přijde puberta a pak dospějí a budou mít vlastní život, studium, partnerské vztahy.

• načítám...
41140
7.3.26 13:33

tak pokud to děláš hlavně kvůli svému dítěti, tak to tak ber a vykašli se na nějaké ego…

• načítám...
41140
7.3.26 13:35

proč? :think: oni nechtějí, tak nechtějí. Ty chceš aby se tvoje dítko s jejich vídali, tak jedeš…já si naopak myslíš, že by lidé měli dělat to co chtějí a ne to co nechtějí…oni nemají potřebu se s vámi vídat více, tak to cítí a tak konají. Ty chceš kuli dítku víc, tak to zkousni a ber to tak a nesrovnávej a neočekávej…

• načítám...
6626
7.3.26 13:43

Zakladatelka je další z těch, co se snaží druhým vnutit svou představu o správným životě a když to nefunguje, tak je pomluví.
Sestra nemá potřebu dělat rodinný oslavy, nemá potřebu dávat na vánoce dárky celýmu příbuzenstvu a nemá potřebu lozit po návštěvách. Tak co to třeba respektovat?

• načítám...
8491
7.3.26 13:45

U nás také ségra chodí pokaždé k nám a ne naopak.

Vlastně mě do teď nenapadlo, že by jí to mělo vadit… Mně to taky vyhovuje, moje děti nemají moc rádi návštěvy jinde, u nás je to pro nás pohodlnější. Tak teď jen doufám, že jí to nevadí :oops:

• načítám...
Anonymní
7.3.26 13:48

@Janli
Aha, takže udržovat vztahy v rodině je vnucování a žádost o radu je dle tebe pomluva? Očividně nemáš co poradit, tak se nezapojuj.
Ségra je taková jaká je, o udržování vztahů v rodině zřejmě nestojí.
Ty si jdi rýpat jinam
 Zakl

• Upravit
41140
7.3.26 13:50

no, máte obě jinou představu a ty tu svoji prezentuješ jako jedinou správnou, v tom má zas Janli pravdu :think: proč by měla sestra být špatná? dělá to, jak to cítí a ty taky, tak proč je ona ta špatná? :think:

• načítám...
Anonymní

@Limi123
Já ti rozumím;)
V naší rodině jsou ti jen udržovací návštěvy cca 3× za rok, nic častého. No asi tam prostě párkrát za rok holt zajedeme vždy na chvíli my, aspoň kvůli dětem. Aby se chvilku viděly a pohrály si.

• Upravit
6221
@Limi123 píše: Více

Přesně jsem se také zamyslela až teď. Doteď mi nepřišlo nic zvláštního na tom, že zveme my. Proto jsem psala, že možná ani sestra netuší, že se druhá cíti ublíženě, smutně.
Když jsme dělali oslavu a zvali děti ze školky, školy, tak by mě nenapadlo zvát ségru. I když přišla sousedka se stejně starým klukem, tak tam byli trochu navíc. Děti se bavily spolu a „cizí“ je nazajímal a já taky víc s rodiči dětí, když sousedku vidím každou chvíli a tak by to bylo i se ségrou. Ona by ani mezi cizí nechtěla.

• načítám...
2004
7.3.26 13:51

Hele já mám docela blízké kamarády, baví se naše děti. Chodí pořád jen oni k nám. Není to rodina, ale už i našim dětem je to divný. Ptaly se, jestli můžeme jít někdy k nim. Kamarádky argument je, že k nim nikdo nemůže, že mají bordel. Oproti nám mají o hodně větší a hezčí byt, ale holt to nejde, no.

• načítám...
Anonymní
7.3.26 13:51

@Keyllah
Nikdo neříká, že je špatná:) Prostě se s tím musím smířit, že to je tak, jak to je.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný