Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
abbee píše:
RyBANA, za A) on tam s ní ani nebyl,za B) u nás má manžel/partner ve zvyku něco manželce/partnerce za porod dítěte dát, i kdyby to byla kytka. Mně to přijde hezký.
Pěkný to je, jen do většiny nemocnic se kytky nosit nesmějí nebo neměly by ![]()
A dárek? Já nevím, nechápu proč by mě to hned mělo mrzet.. ![]()
Kup něco opravdu pro ni - parfém, kosmetiku. Pak chvilku poseďte a pak vemte miminko ven a kamarádku nechte vyspat! To bude asi ten nejlepší dárek
Kéž by to bylo moje návštěvy napadlo
![]()
Taky doporučuji poukázku na masáž, případně dárkový poukaz do oblíbeného obchodu s oblečením ![]()
Já jsem si loni na své narozeniny porodila dceru. A jediný dárek, který jsem dostala byl poukaz do HM od tchána, který mi přál předem. Nevadilo mi to, byla jsem nadšená z dcery, tak jsem dárky nepotřebovala. Být to ovšem 3 měsíce po porodu, asi by mi to vadilo, protože nejsem jen maminka, ale i samostatná osoba. Tvé rozhodnutí tedy plně schvaluji. Drobnost pro mimčo a dárek pro maminku ![]()
PS: a ten poukaz jsem stejně utratila za mimino, ale bylo to moje rozhodnutí ![]()
abbee píše:
Xangel, té mé kamarádce nedal nic za porod ani manžel…To zamrzí.
Jéé, tak s dárkem za porod od manžela ani nepočítám, je v tomhle jemně řečeno natvrdlej
Mě stačí ke štěstí, že si naplánoval po porodu dovču, aby mi pomohl s mimi ![]()
RyBANA, kytku jí přece může dát doma po příjezdu z nemocnice
Ale tak, každý je vychovávaný jinak, v každé části, v každé rodině jsou jiné zvyky
Když na to žena není zvyklá a nečeká to, tak není zklamaná, v opačném případě je to horší ![]()
Co se týče dárku pro kamarádku:
určitě souhlasím s ostatními - dárek pro maminku a jen drobnost pro mimi ![]()
doporučila bych dárek podle povahy mamči:
a co se týče dárku od manžela:
co jsem našla, tak v naší zemi byla tradice dávat manželce za syna zlato a za dceru něco na oblečení nebo penízky na oblečení. V dnešní době je to už trochu jiné, ale myslím si, že je to od manžela rozhodně hezké, vždyť žena nosila miminko 9 měsíců a vytrpěla mnohdy velice bolestivý porod. Je to takové poděkování že mu „dala“ miminko.
Po pravdě, taky doufám, že mi můj něco dá na památku :3