Mám nasadit progesteron, když ho mám málo a vyšel mi na TT duch?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
20.8.25 16:41

Nasadit progesteron?

Potřebuji akutně poradit a v diskuzích to zapadá, :oops: mam dušíka viz foto, jsem 10 dpo s diagnózou malo progesteronu a lutealni faze 11 dnu, progesteron mam nasazeny v cyklu s tim, že mam na dva dny vysadit, otestovat a kdyz bude čárka znovu nasadit, je u tohoto dušíka ještě reálne, že z něj něco bude? Nebo by mel byt uz silnější? Duchové na internetu 10 dpo me docela znervózněli 😔

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
294
20.8.25 16:46

Nikdo? Potrebuju to nutně rozseknout co nejdříve :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
20.8.25 17:27

Nasadila bych. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.8.25 17:29

@Janča6 taky vidíš pidi čárečku? Mam pocit, že jsem jediná :lol: aby mě pak doktorka nesjela, že se tím cpu zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3690
20.8.25 17:42

@Whoopie kdy máš dostat ms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
20.8.25 17:49
@Whoopie píše: Více

Duch tam určitě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.8.25 17:55

@suzka1 normalne ji dostávám 28-30 den cyklu, jde o to, ze ovulace bývá až 18. Den, a mam málo progesteronu, takze ikdyby se neco dělo, tak mi menstruaci nezvládne zastavit, takze takovych dusíku jsem mela za rok uz nespočet, proto mi doktorka nasadila Progesteron do cyklu od tohoto mesice. Myslim, že nejde tolik o to kolik dnu do MS ale spis kolik dnu od Ovu a to bylo dnes 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
20.8.25 18:06

Jinak moje zkušenost. Přes 5 let jsme se marně snažili. Věděla jsem, že mám hodně málo progesteronu. Navíc endometriózu a polycystické vaječníky. Po 4. laparoskopii mi doktor řekl, že jsem ve stavu, kdy přirozeně neotěhotním a nemá ani smysl zkoušet IVF. Předepsal mi Utrogestan s tím, že ho mám rok brát na úpravu stavu a pak se uvidí, jestli už je to na IVF.

Měla jsem ho brát od 12 DC do tuším 26 DC. Mívala jsem cyklu 28 dní s ovulací okolo 14 DC. Netušila jsem, že Utrogestan blokuje ovulaci, což asi bylo doktorovým cílem :think: Jenže hned první cyklus užívaní jsem měla 11 DC pozitivní ovulační test. Utrogestan jsem tedy vysadila 26 DC. No a další den byl Silvestr, pamatuju, jak mě hrozně píchalo v břichu, že jsem ani nemohla tancovat. No a 6. ledna mi došlo, že mám zpoždění, tak jsem si koupila test. Ten byl okamžitě pozitivní, ráno jsem zašla ke své gynekoložce a opět nasadila Utrogestan. A i těch nějakých 7 nebo 8 dnů bez Utrogestanu miminko zvládlo.

Doktor, který mi ho předepsal, o týden později nemohl věřit svým očím, co vidí na UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.8.25 18:10

@Janča6 děkuju, budu doufat v zázrak, vyšlo těhotenství v pořádku až do konce? Me právě doktorka říkala, že mám kdyztak s čárkou znovu nasadit a navýšit na dávku jednu rano a jednu večer, že ma jednu pacientu, která se takto drží a je uz v 16. týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
20.8.25 18:13

Ano, rodila jsem 37 + 0. Mně doktor (který mi prováděl poslední laparoskopii) nic o zpětném nasazení neříkal. Nejspíš proto, že ho nenapadlo, že budu mít ovulaci tak brzo a tím pádem otěhotním. A moje doktorka o tom nevěděla. Nevím, do kdy jsem Utrogestan užívala, ale mám tušení, že do 13. tt.

Moc držím palce, ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.8.25 18:15

Uz se prave snažíme rok a za každou cenu bychom chtěli přirozeně, vek me uz ale začíná tlačit, bylo mi ted 32… :(
Je krasny, že to tak vyšlo, dekuji za povzbuzeni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
20.8.25 18:21

Chápu. My se marně snažili od mých 24 do 29 let. Rodila jsem pár dnů po svých 30. narozeninách. A jedno pozitivum. Těhotenství mě vyléčilo a během dalších 4,5 let jsem porodila další 3 děti, kde snažení trvalo 4 měsíce volného průběhu, opět 4 měsíce volného průběhu (otěhotnění půl roku po druhém porodu) a 2. cyklus cíleného snažení.

Znám víc žen, které těhotenství vyléčilo z hormonálních potíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.8.25 18:24

Bylo by to super, ja právě řeším i sníženou funkci štítné žlázy s autoimunitou, snažím se ji ted srazit pod TSH 2, driv jsem měla TSH 3,3, prý to může někomu taky delat problém, snad to uz konečně vyjde, přestávám tomu uz věřit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
20.8.25 18:26
:hug: Dej vědět, jak jsi dopadla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.8.25 18:27