Naschvály 22měsíčního

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2816
11.9.14 13:17

Být prostě trochu tvrdší a přikázat… děcka jsou vyčuraný jak dírka do sněhu :D Oni moc dobře ví jak na rodiče a zkouší co jim projde. A takovýmu rarachovi přikazovat stylem: ale miláčku, udělej hačí (nebo tak nějak) maminka dá botičky, ano? No tak miláčku hačni si… atd :roll: Prostě řeknu Sedni si dáme boty, třeba dvakrát, pak ho prostě posadím a ty boty mu nandám. Osobnost ať si rozvíjí jinak, ne tím, že budu dítě půl hodiny přemlouvat aby něco udělalo :nevim: :zed:. Ve školce, škole, práci je taky nikdo neprosí půl hodiny aby něco udělali.
Hlavně pozor aby z nich vyrostli osobnosti kterým nikdo klásek přes cestu nepoložil. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
11.9.14 13:18

A jak vybrat?? Jako že dvouletýmu capartovi dám vybrat jestli si dá k obědu rajskou nebo svíčkovou, vezme si ty nebo ty boty a tohle tričko?? 8o Vybrat jo, ale v mezích normy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
11.9.14 13:22

@jalemina vybírat se dává z pro rodiče přijatelných možností. Určitě nebude fungovat „chceš na svačinu jablicko, nebo zmrzlinu“? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
11.9.14 13:33

Zrovna ty priklady, co jsi tu dala, bych vůbec neřešila :hug: Dala bych lupínky i pribinak a ať sní, co chce; zvlášť v té situaci, kterou jsi popsala, určitě chtěla to, co maminka. A boty obouvam i ve stoje…

Byla tady na emimi dobra diskuze „Výchova bez facek“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
11.9.14 13:46

Holky, asi jsem to blbě popsala. Vybírat dám přesně jak psala @SandraS: chceš na sváču termix nebo pribinák, tričko modrý nebo žlutý, ven sebou do kočárku panenku nebo knížku (to dost pomáhá, když se nechce oblíkat nebo bůhví co, neříct, že se jde oblíkat, ale dát vybrat co). Jako fakt bych se jí nezeptala jestli půjde spinkat nebo bude lítat po bytě jak urvaná.
Miláčku prosím,… neee. Řeknu laskavě, ale pevně: XY, prosím tě, sedni si. Postaví se. Pak to stejné bez prosím. Šance, že se posadí na podruhé je tak 60%%.
Já jsem taky za to, že mi nebude skákat po hlavě, to fakt nehci. Ale když dostala kdysi na zadek, tak to nepomohlo. Křičet na ní pomůže, ale co je to za výchovu. To, že někdo něco taky dělá pro ní není motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
11.9.14 13:47

Zkoušela jsem také v klidu vysvětlovat, ale zdá se že to nepochopí. Nebo to pochopí, ale nebere to vážně. Takže najít něco co na ní bude platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
12.9.14 07:40

Děvčata já taky bojuju… Hlavně když máme jít z venka domů :zed: Ted má i rýmu tak čekám možný útlum sebeprosazování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
14.9.14 00:06

Mám 20ti měsíční a taky si jedem období vzdoru. Lehne na zem a leží jak zcepenělá, když se jí něco nelíbí :lol: mně to přijde roztomilý, vždycky jí vyfotim a udělám jí z toho album, až bude velká, budem se tomu smát :mrgreen: jinak se s ní dá domluvit, bazíruju jen na opravdu nutnejch věcech, nebuzeruju kvůli kravinám, jsem v klidu, ono se to nepo.ere ;) užívám si, že je malá a roztomilá. Žádnej křik ani facky nikdy nikomu nepomůžou, maximálně poslouží jako vypuštění vzteku pro rodiče, ale určitě ne jako výchova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
15.9.14 14:11

@loja u nasi 20 mesicni dcery je to podobne. navic nas jeste mlati, skrabe, stipe, neuveritelne jeci cele dny… kdyz ma dobry den, tak je to zlaticko k upusinkovani, ale jak trefi den blbec, je to horor. navic uz mluvi, takze uz ji ani nemuzeme vsechno rict, na vsechno ma odpoved, co ji rikame pak opakuje nam stejnym tonem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
16.9.14 10:34

Holky a co s dětma děláte takhle přes den?
Kluka i když ho to neskutečně bavilo, tak díky teď své raplovitosti mi u ničeho nevydrží, protože mu třeba hned něco nejde na poprvé a začne se vztekat tak soustředění jde do kopru.. Čtení, řikání a čárání dobrý, ale co dál, že :lol:
Dříve jsme dělali takových věcí, ale teď to s ním prostě nejde at se snažím sebevíc. Abych uvedla příklad krásně jsme přebírali těstoviny od čočky a to se ted jaksi nedá praktikovat, protože jsem to vybírala i zespod u záchodových dvěří ( a to je máme další dvě místnosti dál od kuchyně) jak to vzteky zahodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
16.9.14 18:47

@DeTer
My chodime hodne ven. Jednou tydne plavani, jednou hudebka a ted zacnem vytvarku. Takze tri dny je vyreseno. Zbytek vylety, vetsinou do lesoparku, kde zaroven probeham psy, zajdem na obed a pak na hriste, takze jsme vlastne celej den venku skoro. Hodne taky jezdime po navstevach. A doma si hodne hraje s legem, to vydrzi tak pul hodky sama a pak si hrajem spolu treba. A taky modelinu ma rada, ale to ji musim hlidat, jinak ji ji :mrgreen: a na ipadu si hraje puzzle a kdyz potrebuju mit fakt klid, pustim ji medveda a Masu. Ale nejlepsi je bejt venku, potka deti, beha na hristi. Kdyz je echt hnusne jdem treba do herny, mame kousek od domu obrovskou. Ale jinak chodime ven i v desti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
17.9.14 07:28

@randr díky. Máme taky kroužek a na zaradě jsme až až, ale ted ho vzala rýma a tak jsem ho trošku šetřila, aby se z toho dostal dřív, tak jsem přemýšlela nahlas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
17.9.14 09:18

@DeTer
Jo ryma je na prd no, kdyz se neda jit ven :( to si pak hodne jedem to lego, postavime treba nemocnici a mala si tam pak s panackama hraje naky svoje dramata typu: ťap ťap - tany tany - baaac - au! - halooo, pan dotol kde je, kde je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
17.9.14 09:23

@randr Ono i tak s ním chci dělat víc než pořád je číst a číst. I na mě je tohle už moc velký stereotyp i když ho to maximálně baví, tak hledám další aktivity :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí