Syn divně kulhá

2527
7.9.14 20:04

Syn divně kulhá

Hezký večer,
jdu si k vám zase pro radu. Syn (2,5 roku) od včerejšího rána kulhá. Včera téměř celý den, dnes to bylo o něco lepší - dopoledne kulhal víc, odpoledne to bylo na střídačku, chvíli jo, chvíli ne. Když lítal venku, bylo to úplně v pohodě, ničeho jsme si nevšimli. Víc kulhá, když chvíli sedí a pak vstane. Na bolest si nestěžuje. Byli jsme dnes na pohotovosti (má trochu nohy do X a plochou nožku, tak jsme nechtěli nic zanedbat), dr. měl ale hrozný přístup, v podstatě řekl, že mu nic není a že kdyžtak máme zajít na ortopedii. Tam půjdeme, ale dost mi to vrtá hlavou. Podotýkám, že žádnou virozu ani nemoc v poslední době neprodělal. Nemáte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
7.9.14 20:05

Nějaký zánět třeba u kyčle. Může to být z přetáhnutí nebo na něj něco leze. Těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
7.9.14 20:11

Pokud by to neustávalo nebo se nějak zhoršovalo, doporučuji dobrého ortopeda a případně vyloučení Perthese (zánět kyčle) - ale pozor, bolet ho může třeba koleno, jak se ta noha přetěžuje. Sice je to častější u starších chlapečků, ale zažila jsem v léčebně i tříletého.
Držím palce, ať to nic není a je jen nějak namožený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
7.9.14 20:33

Mám něco podobného za sebou se synem, kulhal, na bolest si nestěžoval, teploty neměl nic… byla jsem z toho nervozni, šla k naší MUdr. a ta potvrdila zánět kyčle. Teplota přišla s 2 denním zpožděním… MUDr. mi říkala, že to není sranda, že jsem udělala dobře, že jsem šla, že někteří rodiče šli i po týdnu..přeléčil se.. já si zaposilovala - 10 dní neměl na tu nohou stoupat a od té doby dobré..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.9.14 20:35

@Adélky Dekuju,prave toho Perthese se dost bojim, neco jsem o tom cetla. Snad to bude jen nejak pretazene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.9.14 20:37

@vetrova K dr urcite pujdem, ale teda nevim, jestli k ortopedovi nebo k detske?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
7.9.14 20:40

@Nikolacek já jsem šla k naší dětské, ta to poznala hned a nebyli jsme první…a to je nějaké 4 roky zpátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
7.9.14 20:42
@Nikolacek píše:
Hezký večer,
jdu si k vám zase pro radu. Syn (2,5 roku) od včerejšího rána kulhá. Včera téměř celý den, dnes to bylo o něco lepší - dopoledne kulhal víc, odpoledne to bylo na střídačku, chvíli jo, chvíli ne. Když lítal venku, bylo to úplně v pohodě, ničeho jsme si nevšimli. Víc kulhá, když chvíli sedí a pak vstane. Na bolest si nestěžuje. Byli jsme dnes na pohotovosti (má trochu nohy do X a plochou nožku, tak jsme nechtěli nic zanedbat), dr. měl ale hrozný přístup, v podstatě řekl, že mu nic není a že kdyžtak máme zajít na ortopedii. Tam půjdeme, ale dost mi to vrtá hlavou. Podotýkám, že žádnou virozu ani nemoc v poslední době neprodělal. Nemáte zkušenost?

A neupadl klucik? Staci maly nenapadny pad. Ze zkusenosti bych sla co nejdrive na ortopedii. At to dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.9.14 21:04

@tulipán No pada kazdou chvilku, protoze je hrozne akcni a aktivni. Ale zadny vetsi pad se nekonal. Hodne rad skace, treba na hristi nebo doma z gauce, tak jsem si rikala, jestli to nemuze byt z toho, ale tim ze ho nic neboli, respektive si nestezuje na bolest, tak fakt nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.9.14 21:16

@Nikolacek U nás to byl taky zánět. Ne v kyčli, ale slabý zánět v kolenou. Začalo to v pátek chozením po špičkách, v sobotu pokulhával a v neděli už fňukal, že bolí a lezl po čtyřech. Šli jsme s tím k naší dětské, nasadila hned Nurofen (3× denně) a vzala krev z prstu. Podle výsledku nebylo antibiotika potřeba. Po deseti dnech na Nurofenu to fakt odeznělo. Stejně jako @vetrova jsem si pěkně zaposilovala. Nesměl ani stát, natož chodit.
Stejně je zajímavé, že všechny tyhle bolesti a nemoci se vždycky projeví o víkendu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
7.9.14 21:26
@Nikolacek píše:
@tulipán No pada kazdou chvilku, protoze je hrozne akcni a aktivni. Ale zadny vetsi pad se nekonal. Hodne rad skace, treba na hristi nebo doma z gauce, tak jsem si rikala, jestli to nemuze byt z toho, ale tim ze ho nic neboli, respektive si nestezuje na bolest, tak fakt nevim…

Jasny, u nas take tak. Ja bych ho nechala prohlednout u ortopeda detskeho, budes mit jistotu, ze treba nesikovne neskocil a ani o tom nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.9.14 21:36

@Gobca Presne tak, o vikendu nebo v patek vecer :) doufam ze v nejhorsim pripade to bude ten zanet a v tom lepsim jen nejaka banalita. Mam dva tydny do porodu a nejak si teda neumim predstavit, jak ho udrzim v klidu, kdyz ho nemuzu nosit a je to takovy divoch!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.9.14 22:22

@Nikolacek No, drzim palce, aby to nic nebylo.
A kdyby nahodou prece jen ten zanet, tak mam od nasi pani doktorky fintu - dovolit v byte odrazedlo. Nesmi zatezovat klouby, tj stat a chodit, ale odrazet se v sede zvladne. Plus vysvetlit, ze musi lozit, abys ho netahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
8.9.14 11:17

Tak na zanet to nevypada, dnes nekulha. Dr rikal ze ma nohy do X, at koupime zdravotni backurky a s nozkama cvicime. Snad to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí