Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
dceři je 18,5 měsíce a udělal se jí na puse pravděpodobně opar. Pokud by to opar byl, vadí to u takto starého dítěte, nebo je to nebezpečné jen u kojenců? Nechci hned jak hysterka volat nebo letět k doktorovi.
Děkuji.
Pokud měla neštovice, mohl by to být i opar, ale u tak malého dítka se mi to zdá nepravděpodobné. I když vyloučit se dnes nedá nic…
Dceři občas vyskáčou na puse a kolem pusiny pupínky, boláčky, ale většinou je to na pár hodin, do druhého dne má klid. Někdy to máznu, jindy zapomenu…
Máte foto?
Máme chlapečka a ten trpí na opary od narození. Opravdu, jsou to takové opary, jako máme my - dospěláci. Bohužel, má to po mne. Já na opary trpím pořád
Nejhorší je na tom to, že když se objeví jeden opar, máme jistotu, že za pár dní se objeví další
Při první oparu nám paní Dr. dopouručila namazat klasickými mastičkami. Jenomže léčení bylo strašně dlouhé. Tak teď to dělám tak, že když se objeví opar (opary), natřu trošku fialkou. Ty opary zachnou, nerozmočují se při každém pití a hojení je rychlejší… Nebo ještě můžu doporučit vodičku, kterou namíchají přímo v lékárně - ta vodička se jmenuje - „něco“ na afty a dásně. Držím palce!
Ahoj holky malá mi taky trpí na opary a taky to má po mně. Má 2 roky a opar měla už dvakrát. Nejhorší na tom je to, že ted ma v koutku rtu takovou malou jizvičku nebo nevím jak přesně to nazvat po těch oparech ji to tam zustalo, jen doufám, že jak poroste tak jí to zmizí.
Ahoj, náš mladší syn trpí na opary asi od roka. Vylezou mu vždy, když rostou zoubky nebo rýmuje. Doktorka nám na ně doporučila desinfekci betadine a osvědčilo se.