Naschvály 22měsíčního

485
11.9.14 11:46

Naschvály 22m

Jdu si postěžovat dneska na sebe. Dcera má už od roku období vzdoru, už jsem hrozně unavená a přestávám asi zvládat.
V poslední době dělá pořád naschvály. Něco jí řeknu, a ona schválně udělá opak: Sedni si, prosím, nazuju ti bačkůrky, a ona si stoupne. A naopak. Vím, že rozumí, vím, že se vymezuje, vím, že je to normální. Ale je to milionkrát za den. Zasvítí jí rarášci v očích a jede. Když jí to opakuju, dělá to schválně dál. Dřív jsem jí chytla pevně, dřepla k ní a prosila, aby to udělala. To zabralo. Teď se snaží otočit nebo vykroutit nebo si zacpe uši nebo nahlas něco povídat.
Nepustím jí, dokud to neudělá (nebazíruju na každé blbině, ale když pořebuju, aby udělala něco důležitého, tak na tom trvám). Udělala jsem chybu, že jsem jí asi 2× řekla:" Ty mě neposloucháš teď, ale já potřebuju, aby jsi mě poslouchala". Tak teď zavolá „neposloucháš“ a běží dělat opak. Takže ví, že to nemá dělat. Já nevím jestli ti píšu srozumitelně.
Navíc na vše mi řekne ne, začala si vybírat oblečení. Zuby si čistit odmítá.
Potvrzuju jí její pocity, dávám jí vybrat, přijde mi, že to dělám blbě nebo já už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4462
11.9.14 11:59

:hug: :kytka: taky potřebuji obejtí…mám to samé v bledě modré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
11.9.14 12:06

@loja Jojo, u nás ve 26 měsících stále totéž. Už dvakrát mi ruply nervy a dostal na zadek kvůli kravině (přezouvání, stolování). Vím, že to vůbec nic neřeší, ale v tu chvíli se mi ulevilo 8).
Zkušenější kamarádky radí vydržet, že to přejde. A být důsledná. Tak už pár měsíců zuby nehty držím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
11.9.14 12:11

Buď v klidu, máme to samé :-( malé je 20m a v lednu přibude ještě bráška. jsem na ni zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
11.9.14 12:18

@loja mam zatim „jen“ 13ti měsíční, takze me tohle obdobi teprv ceka, i kdyz rarach je to uz ted a taky umi naschvaly… ale zajima me: zkousela si na ni nekdy zvysit hlas? Nemyslim rvat, ale proste na ni dostatecne durazne a zamracene houknout, ze neco ma udelat nebo neco nesmi. Zarazilo me trochu jak pises „drepla jsem si k ni a prosila“. Ja na sve dceri vidim uz ted, ze proste potrebuje vymezit poradne autoritu a nejake domlouvani nefunguje (i kdyz chapu ze v tom pravem obdobi vzdoru to bude dost tezsi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
11.9.14 12:30

Ted se třeba naučil že začne hned kvůli všemu bečet. Já jsem na to trochu citlivá, protože dětský slzy nemusím :mrgreen: a jako kdyby to věděl. Řikám, Petí jdeme domu. Lehne si na zem a začne plakat. Jenže to bych plakala taky :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
11.9.14 12:40

@smudlik.esta Většinou jdu na ní v klidu. Docela to zabíralo, rozhodně víc než zvyšování hlasu. Teď ale nezabírá. Takže prosím je to první, co zkusím. Pak řeknu důrazně. A poslední 2 dny už jsem na ní asi 3× zařvala. Jsem fakt unavená, ale to není omluva.
Nakonec se rozbrečí, chytne mě kolem krku a brečí. Začne říkát Plomiň, ale za 10 min vymyslí něco jiného. Dneska u snídaně: Dala jsem jí vybrat jestli chce pribináčka nebo lupínky. Chtěla lupínky. Tak jsem si přinesla pribinák. Začala vřískat, že nechce lupínky, že jsou kyselý a chce pribinák. Tak jsem jí řekla, že si přece vybrala lupínky. Manžel na ní houknul ať nechá toho vymrčování. Začala brečet a chtěla utěšit.
Já vím, že občas už to prostě neumí zastavit, myšleno tím to zlobení. Ale já už nevím jak na ní, aby poslechla. A nejhorší je, že nervy začínají volat po dovolené, jenže manžel jede na týden pryč a nemám nikoho, kdo by aspoň chvíli pohlídal (což je můj dlouhodobý problém).
Co funguje u vás na naschvály? Potřebuju poradit jak reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
11.9.14 12:42

Mám 19-měsíční dcerku a když se na ní zamračím nebo jí něco zakážu, ten škleb si nedovedeš ani představit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
11.9.14 12:45

U nás zabírá, vařila to babička, to je tričko od babičky…ještěže ta babička je:-) Má ho jeden, dva dny v týdnu a vždycky ho srovná, když já už nemůžu:-) Ono když se střetnou dvě výchovy, které nejdou proti sobě, tak je to fajn, ale ne každý má tu možnost.

• Citovat
  • Upravit
970
11.9.14 12:45

Snad potěším - malý má 25 měsíců a zdá se, že už to máme za sebou, i když období od roku donedávna byl horor :) Nechybělo mlácené hlavou o zem, o stěnu, vztekající se scény vleže na ulici…Takže radím vydrž, brzo bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.14 12:46

Ja takto dceru parkrat vytahla bosou a nahatou ven a jak se supajdila oblect. Celkove funguju metodou ignorace, protoze cim vic se snazim, tim vic ji bavi me zlobit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
11.9.14 12:52

Taky už jsem občas v koncích. Mám 21m syna a k tomu ještě druhého 7m. Nejsem zrovna studnice trpělivosti a při některých jeho naschválech vidím rudě. Taky nevím, co s ním. Když má den, tak mrčí a řve od rána do večera. Procházky jsou někdy peklo.
Normálně teď uvažuju, že si pořídím domů boxovací pytel nebo tak něco, abych měla jak upustit páru. Připadám si jako papiňák. :zed:

• Citovat
  • Upravit
485
11.9.14 12:55

@Ráchelia Díky za světlo na konci tunelu. U nás bylo kousání, štípání a bití čehokoliv čivého, říznutí sebou o zem. Teď už vlastně dělá „jen“ naschvály, vše ostatní přešlo (bylo už na čase, jinak jsem na psychiatrii), teď naopak chodí dělat kočce tuli tuli, jenže ta je z toho nadšená stejně, jako když jí tahala za ocas :roll:.
Jenže já nevím jak na ni. Třeba někde viděla děti vyplazovat na sebe jazyky a teď to dělá na lidi v autobusu. Na moje Jazyk se nevyplazuje, jazyk je na lízání zmrzlinky, nereaguje. Zvýšení hlasu je k prdu od vždycky. Nazlobený pohled už nepomáhá. Tak já už nevím jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
11.9.14 12:57

Me pomohlo, ze ma moc rad deti kolem sebe. Ma dva roky a kdyz si nechce cistit zuby, rikam mu, Eliska si zuby cisti a nevim jestli si bude hrat s nekym, kdo ne, a milacek si najednou chce cistit zuby a jeste mi to hlasi, ze Eliska taky cisti. Nebo Honzik uz spinka, bez taky, at si pak spolu muzete hrat. A ta babicka, jak psala kytkalenka je taky supr. Vsechny presnidavky jsou „od babicky“ a hned chutnaji lepe. Tricka zase mame od tety Aji a tim padem se s nema chlubi. Ale nejhorsi je, kdyz se rozhodne, ze neco udela sam a nesmim mu pomoct. Minule si chtel sam obout sandalky, sedel na zemi v predsini, kricel a vztekal se Ne mami, ne, ne, nenene, mami nejde to, ne… Sozsedi si asi mysleli, ze ho biju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
11.9.14 12:57

Za prvné to chce vydržet, za druhé být asi i trochu přísnější. Tím myslím neprosit, ale důrazně trvat na tom, co jsi řekla. Zkouší hranice, je to normální, na tobě je, jak to ustojíš. Naschvály nesnáším, takže jsem dětem vždy důrazně řekla, že takhle se mi to nelíbí, že jsem chtěla něco jiného, když šlo opravdu o důležité věci, tak jsem lupla na zadek. Píšeš, že to nic neřeší, ale v tomto věku řeší. Je to rychlé a účinné, pochopí to snáz než 10 minut vysvětlování a přemlouvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí