Kniha Naše děti, naše světy

664
3.1.13 14:34

Naše děti, naše světy

Ahoj, v lednovém čísle Maminky jsem si přečetla zajímavý článek Správný styl výchovy?!, v němž byla zmíněna kniha Naše děti, naše světy od Meredith Small. Nečetla jste ji některá? Zajímaly by mě nějaké recenze na ni (jestli se to dá číst), váhám, jestli si ji pořídit. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s DharmaGaia Naše děti, naše světy?

Přidejte zkušenost s DharmaGaia Naše d...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12505
3.1.13 14:41

Jo taky jsem o tom četla, a chtěla bych si tu knížku přečíst..Tak taky budu ráda za případné recenze.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
3.1.13 15:32

Knížka americké antropoložky Meredith Small - Our Babies, Ourselves je podle mne velice kvalitní. Ačkoliv jde o reprodukci výsledků antropologické studie výchovy dětí, je čtivá, ale co je hlavní, jde za hranice tradičního západoevropského chápání výchovy dětí směrem k důležitosti vztahu dítě - rodiče. Odpovídá zajímavým způsobem na otázku - biologie vs. působení společnosti na způsob, jakým vychováváme děti. Moc ji doporučuji všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.1.13 15:34

@SlaJa Jo, o to mi šlo. Znám spoustu studií, jež sice samy o sobě mají velký význam a jsou důležité, ale číst o nich knihu bych nechtěla. Díky. Jinak to, co zde píšeš, jsem se dozvěděla z běžné anotace knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
3.1.13 15:49

Nevím, jaký je český překlad, četla jsem ji v originále, ten plně doporučuji. Ano, koukla jsem do předmluvy. :) Přeci jenom těch knih a textů k tématu nature vs. nurture je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
14.1.13 17:41

Tak jsem si pro knihu skočila do knihovny. Zatím jsem se do ní stihla spíše podívat, ale vypadá to velmi dobře. Až nad mé očekávání. Takže @sunnyho.motylek doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mámamedy
4.2.13 18:32

Já jsem knihu četla již v těhotenství a teď s třítýdenním miminkem jsem si ji s chutí přečetla znovu. Mohu ji vřele doporučit. Není tam žádný návod, ale spousta velmi zajímavých informací. Podpořila mne i manžela v tom, jak jsme oba cítili, že se o miminko chceme starat. Pouze v angličtině vyšlo i pokračování o větších dětech, to mám, ale nedočteno.

• Citovat
  • Upravit
martinkamoje
19.2.13 22:04

knihu doporučuji

Knihu jsem zakoupila a přečetla asi za 5 dní. je super, velmi čtivá, a velmi mě zaujaly studie v jednotlivých zemích, a překvapilo mě, jak je velký rozdíl mezi výchovou na zemi.. co např. od přečtení dělám jinak?? nenechávám za žádnou cenu dítě zbytečně brečet, vždy k němu dojdu a utěším jej-snad se mi to nevymstí v budoucnu :lol: naše výchova je jiná - dítě nechat brečet, např. při usínání, „však ono si musí zvyknout, dítě má hodinu denně probrečet kvůli plicím“ apod. blbé řeči.. malý má 5 měs s nebrečí skoro vůbec, jen tak mrčká a je to velmi spokojené dítě.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
romitr
12.4.13 19:20

Právě tuto knížku čtu, je rozhodně velice zajímavá a rozhodně doporučuji všem, kteří chtějí pro své děti udělat to nejlepší, ne si je prostě jen pořídit.

• Citovat
  • Upravit
bubatkom
14.8.13 20:23

odporucam

Prave dnes som ju docitala a vrelo ju odporucam naozaj precitat kazdemu jednemu rodicovi. Su tam zaujimave fakty o nasej minulosti aj pritomnosti a aj o samotnej vychove deti v roznych kulturach. je to velmi poucne citanie na utvorenie si vlastnej predstavy o vychove svojich deti. Predsa len sme tu na zemi raz a ako chceme aby nas v dospelosti nase vlastne deti vnimali? budu nas vnimat presne podla toho, ako ich vychovame. ;)

• Citovat
  • Upravit
3.2.14 14:51

Ahoj, nemáte tu knihu někdo v pdf? nebo dá se někde stáhnout?
Anebo knížky téhle podobné?

Příspěvek upraven 03.02.14 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.2.14 14:53

To jsem taky zvědavá. Mám ji teď z knihovny v papírové podobě a ráda bych ji do knihovničky čtečkové..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.14 15:19
@Lusssynecka píše:
Ahoj, nemáte tu knihu někdo v pdf? nebo dá se někde stáhnout?
Anebo knížky téhle podobné?Příspěvek upraven 03.02.14 v 14:58

http://www.dharmagaia.cz/…minibook.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.14 17:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.2.14 18:57

Neznám ji, ale asi se na ni podívám, takže díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí