Šestiletá ničí hračky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.11.12 08:54

šestiletá ničí hračky

Ahoj, prosím vás o názor. Mám dvouletou dceru a kamarádku se šestiletou dcerou. Včera byly u nás na návštěvě a ta šestiletá tady udělala doslova spoušť (alespon podle mě). Svou dceru učím, že musí být na hračky opatrná, protože když je rozbije, tak už je nebude mít.
K věci, po návštěvě jsem zjistila rozpletené copánky u malé panenky (zpátky to nesletu, bylo to asi strojově a mrzelo mě to, bylo to pěkné :,( ) rozervané mini napodobeniny surovin z obchodu. To jsem neviděla, ale jsem si jistá, že to byla ona, jelikož naší to vydrželo docela dlouho, a byla by veliká náhoda, že by to zrovna udělala. Několikrát jsem jí musela okřiknout (i když to nesnáším, ale nemohla jsem se na to dívat, když maminku to nechávalo klidnou :cert: ) když skákala po věcech, který tím prostě nutně musela rozbít. Ještě mě štvalo že jí lezla v obleční do postele (to prostě neděláme). Holky, to všechno bych u batolete (rozhodně i cizího :mrgreen: ) snesla, ale šest let se mi zdá dost na to, aby se trošku na návštěvě uměla chovat. Co myslíte, jsem přecitlivělá :mrgreen:? Anonym, že sem kamarádka chodí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.11.12 09:07

Ahoj, tak mě toto rozhodně normální nepříjde a už vůbec ne u šestiletého dítěte. Je smutné, když to matku nechává chladnou. Chapu, že tě to štve, taky bych dítě alespoň okřikla, ale v prvé řadě by to měla udělat matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
8.11.12 09:11

Já, když si pozvu návštěvu - kamarádku s dětmi, tak chodím všechny děti do pokojíčku průběžně kontrolovat, co tam dělají a když se mi nepozdává, co dělá cizí dítě, tak to prostě zakážu. Šestiletý syn i čtyřletá dcera jsou dopředu upozorněni, co smí a co nesmí a co si mohou a nemohou nechat líbit.
Hračky a hry máme kvalitní, nenechám to ničit dětmi kamarádek.
Já si tedy moc často návštěvy nezvu, není na to čas. Ale když si pozvu, tak vím, co od kterého dítěte můžu očekávat(zvu jen blízké kamarádky) a taky vím, jak která kamarádka bude reagovat.

Třeba nedávno jsem bez rozpaků zakázala dětem kamarádky skákat po postelích a dupat(máme plovoučky a pod námi sousedy), hrát na synovu flétnu(je to hudební nástroj a klučík kamarádky na to hrát neumí, přefoukl by to, moje děti hrají, vědí, jak do toho foukat a nevidím důvod, proč by to nemohl mít volně dostupné ve stole), u jídla jsem vyžadovala sezení u stolu, zakázala jsem lítat s tatrankami po celém bytě(máme ještě miminko, dost práce a nebudu uklízet ještě po návštěvě) a našla bych pár dalších drobností, ale nechci, aby to vypadalo, že nemám ráda kamarádky a jejich děti, tak toho nechám.

Chování, co popisuješ, bych nesnesla ani u batolete. Toto je typické pro matku jediného rozežraného fakana, která v něm vidí střed světa(pokud u toho byla a nebyly třeba v pokojíku, kde je nikdo nešel zkontrolovat). Od malička své děti učím, že i na návštěvě se musí chovat slušně, zacházet s hračkami, tak jak je to patřičné, když si nějakou hračku půjčí, tak ji musí zase uklidit a vrátit, aby tam po nás nezbyl „cirkus“, který bude muset uklízet někdo jiný.

Divím se, že jsi to nechala zajít tak daleko a nekontrolovala jsi průběžně. Tvoje dítě je ještě malé, aby to přišlo říct, když si hráli v pokojíku. Nezlob se, trochu mi to připadá, že jste „kafařili“ s kamarádkou a děti jste moc nesledovali.Ani jedna jste se nezvedla a nešla je zkontrolovat. A pokud si hrály v místnosti s vámi a kamarádka dceru nenapomenula a Tobě to bylo blbé, vysvětlit cizímu dítěti co a jak, tak je to ještě smutnější.

I to šestileté dítě je ještě dítě a mohou ho napadnout různé věci. Je potřeba ale zasáhnout včas. Šestileté děti mívají občas „úžasné“ nápady, je to období bouřlivého rozvoje, říká se tomu „dětská puberta“-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
8.11.12 09:11

Tak třeba tu postel bych neřešila, holky tam taky lezou v oblečení (ne teda když přijdou z venku od bahna-to je hned ženu převlect ale v domácím mi to neva) a taky je učím že ensmí ničit hračky. když rozbily něco někomu an návštěvě (občas se stalo, většinou omylem) tak musely dotyčnýmu dítku přinest nějakou svoji hračku adekvátně k té rozbité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
8.11.12 09:25

Je smutné, jak dneska hodně matek neumí vychovat dítě. Já na tohle jsem hrozná a s klidem bych jí řekla ať vypadne a už se nevrací a ještě bych hračky chtěla zaplatit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 09:29

@Jana206 když máme naváštěvy dceřinejch vstevníků, tak jsou pod neustálým dohledem 8). Šestiletou jsem myslela, že tak hlídat nemusím :,( V pokojíčku se jim nic stát nemohlo (na to to tam máme zatím udělaný), a že bude schválně něco likvidovat mě nenapadlo. Třeba ty copánky nemohly bejt omylem, jelikož byly na pevno, a musela si s tím dát práci :cert:. Hodně byly i s náma v obýváku, a tam jsem ji už korigovala, i když jsem si u toho připadala jako blbec :oops: :cert:.

• Citovat
  • Upravit
69235
8.11.12 09:31

Smutné to je, ale každý má nějakou výchovu, u sebe doma přeci řeknu, neskákat po posteli a hotovo, ale používat výrazy jako jediný rozežraný fakan 8o no tak to svědčí o inteligenci pisatelky, sežrala šalamounovo hovno a jediná správná výchova je ta její, ostatní jsou neschopné slepice s rozežranýma fakanama, to už je vrchol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.11.12 09:46

To je jednoduche - kamaradku s dcerou uz bych domu nezvala a je to.

• Citovat
  • Upravit
17221
8.11.12 09:57
@Anonymní píše: …a že bude schválně něco likvidovat mě nenapadlo. Třeba ty copánky nemohly bejt omylem, jelikož byly na pevno, a musela si s tím dát práci :cert:.

Jejím cílem vůbec nemuselo být ničení - prostě objevila zapletené copánky, tak je rozpletla, protože to byla zajímavá nová činnost. Pokud takovou hračku nikdy neměla, tak ji nemohlo napadnout, že tím hračce zničí účes. :nevim: Totéž napodobeniny potravin - pokud něco podobného nemá doma, tak ji nemuselo napadnout, že třeba „citron“ nemá krájet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 10:09

@alifie já vím, nijak jsem se nezlobila, jen mě mrzelo, že to dceři zničila. ale pak jsem si zase říkala, že šest let je dost :?, jak jsem psala, u batolete bych to neřešila, jelikož z toho nemá rozum.

• Citovat
  • Upravit
2926
8.11.12 10:15
@alifie píše:
Jejím cílem vůbec nemuselo být ničení - prostě objevila zapletené copánky, tak je rozpletla, protože to byla zajímavá nová činnost. Pokud takovou hračku nikdy neměla, tak ji nemohlo napadnout, že tím hračce zničí účes. :nevim: Totéž napodobeniny potravin - pokud něco podobného nemá doma, tak ji nemuselo napadnout, že třeba „citron“ nemá krájet…

S tímhle naprosto souhlasím, může mít holka doma panenky česací, jak má vědět, že zrovna u vás nesmí panence sáhnout na účes? Moje děti mají také napodobeniny potravin a po každé návštěvě jich pár vyhazuju, protože ty děti to prostě neznaj a snažej se dostat dovnitř, jestli tam třeba opravdu něco není. Do postele u nás děti také chodí, peřiny mám schované. Jak to mělo to dítě vědět? Jako promiň, ale přijde mi to z tvojí strany ujetý. Až přijdeš někam se svým děckem a ono si třeba půjčí auto, budeš vědět, že ho má její kamarád jen na výstavu? Asi ne, viď? Pak tady bude dotyčná zakládat diskuze, že u ní byla kamarádka z jejím rozmazleným harantem a že ta holka rozbila jeho klukovi model za patnáct stovek.

Ach jo, je mi z toho smutno. To dítě tam jistě nepřišlo s úmyslem vám všechno zničit. Příště radím nikoho si tam nezvat a sejít se třeba na hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.11.12 10:19

No, není to rozhodně správné.
Kamarádce to možná nevadí, když to platí někdo jiný. Prostě jí příště řekni, aBY si dala pozor a hračky neničila. A když se to stane znova, už si je domů nezvi.

u nás byl taky vnukův kamarád, takový divoký chlapec a normálně nám ryl nožíkem do lišty u zdi :zed:, tak jsem mu to zatrhla a harant si stěžoval rodičům, že jsem na něj byla zlá, naštěstí to byli normální lidé a když jsem jim tovysvětlila, pochopili to.

Ono dneska všichni brečí, jak je všechno drahé, jak nemají prachy, ale naučit své děti vážit si „hodnot“ (tzn. věcí, za které zaplatili)to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
8.11.12 10:19

A názor @Jana206 s rozežraným fakanem je úplně mimo mísu, panebože! Děkuji bohu, že mám normální kamarádky s naprosto normálníma dětma, které u nás skoro pokaždé něco rozlijou a nadrobí a já to po nich moc ráda uklidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 10:20
@Loll píše:
S tímhle naprosto souhlasím, může mít holka doma panenky česací, jak má vědět, že zrovna u vás nesmí panence sáhnout na účes? Moje děti mají také napodobeniny potravin a po každé návštěvě jich pár vyhazuju, protože ty děti to prostě neznaj a snažej se dostat dovnitř, jestli tam třeba opravdu něco není. Do postele u nás děti také chodí, peřiny mám schované. Jak to mělo to dítě vědět? Jako promiň, ale přijde mi to z tvojí strany ujetý. Až přijdeš někam se svým děckem a ono si třeba půjčí auto, budeš vědět, že ho má její kamarád jen na výstavu? Asi ne, viď? Pak tady bude dotyčná zakládat diskuze, že u ní byla kamarádka z jejím rozmazleným harantem a že ta holka rozbila jeho klukovi model za patnáct stovek.Ach jo, je mi z toho smutno. To dítě tam jistě nepřišlo s úmyslem vám všechno zničit. Příště radím nikoho si tam nezvat a sejít se třeba na hřišti.

nic o rozmazleným harantovi jsem nepsala, takže hoď zpátečku, jo ;). ptala jsem se, co si o tom myslí maminky starších dětí, jelikož já mám dítě pouze dvouletý, tak to neumím tak posoudit.

• Citovat
  • Upravit
36556
8.11.12 10:21
@Loll píše:
S tímhle naprosto souhlasím, může mít holka doma panenky česací, jak má vědět, že zrovna u vás nesmí panence sáhnout na účes? Moje děti mají také napodobeniny potravin a po každé návštěvě jich pár vyhazuju, protože ty děti to prostě neznaj a snažej se dostat dovnitř, jestli tam třeba opravdu něco není. Do postele u nás děti také chodí, peřiny mám schované. Jak to mělo to dítě vědět? Jako promiň, ale přijde mi to z tvojí strany ujetý. Až přijdeš někam se svým děckem a ono si třeba půjčí auto, budeš vědět, že ho má její kamarád jen na výstavu? Asi ne, viď? Pak tady bude dotyčná zakládat diskuze, že u ní byla kamarádka z jejím rozmazleným harantem a že ta holka rozbila jeho klukovi model za patnáct stovek.Ach jo, je mi z toho smutno. To dítě tam jistě nepřišlo s úmyslem vám všechno zničit. Příště radím nikoho si tam nezvat a sejít se třeba na hřišti.

Mně teda NIČIT (rozkousnout, roztrhnout) hračky na návštěvě normální nepřipadá. To je prostě stylem výchovy. Ty máš nějakou, zakladatelka má nějakou. Fajn, radím, ať to příště holčičce řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí