Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Klid; já to nerozeznám do dneška. Předcházám tomu tak, že po třech hodinách jí a spát chodí ještě 2 x denně a to vychází tak 3,5 hodiny od vzbuzení. zatím si nestěžuje ![]()
Příspěvek upraven 16.08.14 v 16:55
Ahoj, jsi dobrá máma, už jen proto, že Tě tohle trápí. S dětmi se pořád všechno mění. To bude v pohodě. Držím palce. pa
Neblázni, takhle to vůbec nemůžeš brát. Mimina brečej pořád stejně, ať už mají důvod jakýkoliv, alespoň to moje to tak určitě mělo. Snad jenom bolestivej pláč jsem byla schopná rozpoznat, jinak to bylo všechno na jedno brdo.
Prostě jsem to zkoušela - malá začla brečet, tak nejdřív pochovat, jestli jí není jenom smutno, pak se podívat, jestli není mokrá, u toho se přesvědčit, jestli jí není zima nebo horko nebo ji někde něco netlačí na těle, pak zkusit nakrmit, a když to nebylo ani jedno z toho, tak se ji pokusit uspat. Dřív nebo pozdějc jsem se trefila. ![]()
Příspěvek upraven 20.09.12 v 19:52
Já se přidávám. syn má přes rok, ale nemluví. a taky to nepoznám! tak buď v klidu
ono se to srovná neboj. ![]()
Jo tak to taky poznám pláč když ho něco zabolí
ten se nedá nepoznat, tak moc děkuju za zvednutí nálady
všem dík je mi líp
![]()
U nas je spaci a hladovy plac identicky. Poznam jen ten, co rika: vem si me:-D
Malý má taky 5 měsíců a jsme na tom stejně… Při brečení zkoušíme všechno možný, než se trefíme, co malý chce ![]()
Musím říct že s malou jsem se ve 2měsících zžila, ve 4m jsem šla na měsíc do nemocnice. jsem doma 2měsíce a pokaždý když pláše tak nevím z čeho… asi jsem vyšla ze cviku, ale prostě zkusím všechno. Nejdřív plínka, mlíčko, čaj, dudel.. a zachvilku chrní jak když byla miminečko ![]()
Byla jsem na tom úplně stejně
Měla jsem vyčteno z moudrých knih, že existuje 7 druhů pláče a že já, jako správná matka, je budu rozeznávat… u nás existujou pláče tři… malej řev, střední řev a velkej řev
…takže taky metoda pokus omyl ![]()
Já taky nadávala, že mu v porodnici nepřimontovali na čelo displej, kde by bylo napsáno co po mě chce ![]()
@Tarinka píše:
Byla jsem na tom úplně stejněMěla jsem vyčteno z moudrých knih, že existuje 7 druhů pláče a že já, jako správná matka, je budu rozeznávat… u nás existujou pláče tři… malej řev, střední řev a velkej řev
…takže taky metoda pokus omyl
asi tak…:))
@Bersaba píše:
Neblázni, takhle to vůbec nemůžeš brát. Mimina brečej pořád stejně, ať už mají důvod jakýkoliv, alespoň to moje to tak určitě mělo. Snad jenom bolestivej pláč jsem byla schopná rozpoznat, jinak to bylo všechno na jedno brdo.
Prostě jsem to zkoušela - malá začla brečet, tak nejdřív pochovat, jestli jí není jenom smutno, pak se podívat, jestli není mokrá, u toho se přesvědčit, jestli jí není zima nebo horko nebo ji někde něco netlačí na těle, pak zkusit nakrmit, a když to nebylo ani jedno z toho, tak se ji pokusit uspat. Dřív nebo pozdějc jsem se trefila.Příspěvek upraven 20.09.12 v 19:52
souhlas…
![]()
Když jsem se bavila jako těhotná s matkami starších dětí, všechny říkaly, že se brzo naučím rozpoznávat, co který pláč znamená. Miminko má 3,5 měsíce a já to stále nepoznám. Jak už bylo napsáno, když plaká v době odpovídající kojení, tak kojím. Když plaká jindy, mrknu do plínky, pochovám. Unavený pláč je většinou spojený s mnutím očiček. A jsem ráda, že má i někdo jiný stejný problém. Já se to skoro bála přiznat, abych nevypadala divně. ![]()
Tak to já taky nidky nepoznala. Měla jsem zajetý rytmus a když jsme z něj vybočily, tak jsem taky byla vedle. Ráďa řvala jak hladová, tak ospalá… jo někdy si mnula očka, ale rozhodně jsem to nepoznala jednoznačně.
Hele, to jsou jen řeči, že to máma pozná atd atd… v pohodě.
Ahoj mám takovej dotaz, malýmu bude 5 měsíců a já si nejsem ještě úplně jistá tím kdy si říká o jídlo a kdy o spaní, oboje mi příjde totiž stejný, a ještě nemáme pořádně zajetej režim furt se to trochu mění, jsem špatná máma že se nedokážu vcítit do toho co přesně kdy chce? a že to ještě pořádně nerozeznám?