Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Akivasha je to prostě hnus, velebnosti
![]()
Zakladatelko, zkus mu jídlo začít kořenit, přidat trošku cibulky atp. to zabralo u nás ![]()
Dle mého jsou skleničky humus - tedy chuťově. A klukovi taky chutnaly mnohem víc, jak to, co jsem mu vařila ![]()
Děkuji za rady a asi to zkusim postupně přimíchávat do toho kupovaného. Trápí mě to proto, že všude z okolí slyšim jak je to né vyloženě špatné, ale proč dítěti dávat kupovaný, když můžu uvařit a jak nevim, co v tom kupovaným je a bůh ví co mu dávám a tak, proto mě to trápí. A další věc je i teda hlavně ta, že to dost leze do peněz.
@martina.se píše:
Dle mého jsou skleničky humus - tedy chuťově. A klukovi taky chutnaly mnohem víc, jak to, co jsem mu vařila
přesně, a to náš jedl ty Hamánky, a to byl největší
![]()
Ale fakt co jsem začala kořenit, tak už jen vařím a skleničky jen na cesty.
Starší dcera měla taky daleko radši kupovaný, já pořád vařila a bylo mi to líto. A teď když na to při každodením vaření vzpomínám, tak si říkam, že jsem se tím neměla tak trápit a klidně jí to kupovaný dávat častejc.
@Anonymní píše:
Děkuji za rady a asi to zkusim postupně přimíchávat do toho kupovaného. Trápí mě to proto, že všude z okolí slyšim jak je to né vyloženě špatné, ale proč dítěti dávat kupovaný, když můžu uvařit a jak nevim, co v tom kupovaným je a bůh ví co mu dávám a tak, proto mě to trápí. A další věc je i teda hlavně ta, že to dost leze do peněz.
klid. Dlabej na okolí. Je to tvoje dítko ![]()
@dani24687 píše:
přesně, a to náš jedl ty Hamánky, a to byl největší![]()
![]()
Ale fakt co jsem začala kořenit, tak už jen vařím a skleničky jen na cesty.
můj naštěstí po cca 3 měsících pochopil, že domácí je fakt lepší. Ovšem byl to boj..
a já pořád nechápala, co mu na tom může šmakovat, to domácí bylo fakt dobré.. ale on ne, prostě kupované, jinak nic ![]()
@Anonymní píše:
Tak to nechápu, já zas všude čtu, jak ty skleničky jsou lepší, protože tam je jistotoa původu a kvality, což u normálně kupovaných surovin není. To akorát závistivé babky, za kterých toto nebylo, si na nás chtějí zchladit žáhu. S tím jsem se taky bohužel setkala ![]()
@Anonymní píše:
vykašli se na okolí, já začala malý vařit když jsme začali, no jako v tom malinkým množství co zezačátku jedla se to dle mého ani nevyplatí a hlavně nemám vůbec iluze o zelenině která je běžně k dostání v obchodech, čekám na zeleninu z farmářských trhů a pokud to nebude jíst tak budu přimíchávat.
Jo a na ostatní bych se vykašlala je to tvoje dítě
Vůbec nejsi špatná máma-proč jako? Hlavně že to jí. A navíc vždyť mu je teprv rok! Já je taky dávala a uplně v pohodě-pak občas jedl toto a občas normální jídlo co jsem já uvařila-ale ty skleničky mu chutnali líp a když jsem chtěla aby se najedl tak jsem mu tu skleničku prostě dala
.A špatně jsem si nepřipadala. Sám se to pak naučí až bude větší, když uvidí že ostatní jí něco jinýho-bude chtít taky ochutnat. Netrápila bych se tím.
Tak já od půl roku malé do deseti měsíců pouze vařila, pak malá dostala neštovice a nechtěla jíst, po pěti dnech, kdy fakt byla skoro o hladu, jsem zkusila skleničku a ona to slupla jak malinu a od té doby jsme na skleničkách a moje nechce, to jsem zkoušela i naší rajskou a další omáčky, prostě ne. Já to neřeším, nakonec mi to teď přes léto, v době výletů a dovolených, bude i vyhovovat a na podzim se snad umoudří, taky už bude starší že. Jídlo jsem nakoupila v Německu, kde mě srdíčko Hip vyšlo na 1,1 euro, to není nic, co by mě zruinovalo.
Klid, vůbec nejsi špatná máma:-) hlavně, že prcek jí:-) postupně po malých dávkách pridávej normální jídlo do jeho skleniček a uvidíš, že si zvykne…
Můj starší má 18m a taky mu občas skleničku šoupnu. Přidávám mu do toho ale trochu masa, pokud mám a uvařím přílohu a tu skleničku dávám místo omáčky. Kupuju totiž pouze skleničky z DM a ty jsou pro menší děti, tak je to hodně mixované a masa je tam míň. Ale rybí skleničky dostane někdy tak, jak jsou. Občas jsem zkusila jinou značku (kromě předraženého Hipp) a to byl teda humus. Babylove nebo alnatura mi přijdou v pohodě, sama bych to snědla, kdybych si to přisolila.
Ale ten pocit špatné matky znám. Mám ho vždycky na kase, když tam vyskládám tu hromadu skleniček. Z ostatních nakupujících to opovržení přímo čiší.
Já když malému dávám skleničku tak mu vždy řeknu že dnes je maminka líná
Taky z toho nemám dobrý pocit. Snažím se to ale od začátku střídat. U prvního dítěte jsem dělala vše domácí. To jsem si pěkně naběhla
Taky jsem to moc přeháněla s hygienou. Dcerka mi pak v lese odmítala jíst jahody a maliny. Musela jsem je umýt v čaji.
Nic se nemá přehánět.