Jsem špatná máma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
16.5.14 13:02

@Akivasha je to prostě hnus, velebnosti :mrgreen: :mrgreen:

Zakladatelko, zkus mu jídlo začít kořenit, přidat trošku cibulky atp. to zabralo u nás :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 13:05

Dle mého jsou skleničky humus - tedy chuťově. A klukovi taky chutnaly mnohem víc, jak to, co jsem mu vařila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 13:06

Děkuji za rady a asi to zkusim postupně přimíchávat do toho kupovaného. Trápí mě to proto, že všude z okolí slyšim jak je to né vyloženě špatné, ale proč dítěti dávat kupovaný, když můžu uvařit a jak nevim, co v tom kupovaným je a bůh ví co mu dávám a tak, proto mě to trápí. A další věc je i teda hlavně ta, že to dost leze do peněz.

• Citovat
  • Upravit
15404
16.5.14 13:09
@martina.se píše:
Dle mého jsou skleničky humus - tedy chuťově. A klukovi taky chutnaly mnohem víc, jak to, co jsem mu vařila :lol:

přesně, a to náš jedl ty Hamánky, a to byl největší :poblion: :poblion: :mrgreen:

Ale fakt co jsem začala kořenit, tak už jen vařím a skleničky jen na cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
16.5.14 13:13

Starší dcera měla taky daleko radši kupovaný, já pořád vařila a bylo mi to líto. A teď když na to při každodením vaření vzpomínám, tak si říkam, že jsem se tím neměla tak trápit a klidně jí to kupovaný dávat častejc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 13:14
@Anonymní píše:
Děkuji za rady a asi to zkusim postupně přimíchávat do toho kupovaného. Trápí mě to proto, že všude z okolí slyšim jak je to né vyloženě špatné, ale proč dítěti dávat kupovaný, když můžu uvařit a jak nevim, co v tom kupovaným je a bůh ví co mu dávám a tak, proto mě to trápí. A další věc je i teda hlavně ta, že to dost leze do peněz.

klid. Dlabej na okolí. Je to tvoje dítko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 13:16
@dani24687 píše:
přesně, a to náš jedl ty Hamánky, a to byl největší :poblion: :poblion: :mrgreen:Ale fakt co jsem začala kořenit, tak už jen vařím a skleničky jen na cesty.

můj naštěstí po cca 3 měsících pochopil, že domácí je fakt lepší. Ovšem byl to boj.. :think: a já pořád nechápala, co mu na tom může šmakovat, to domácí bylo fakt dobré.. ale on ne, prostě kupované, jinak nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
16.5.14 13:20
@Anonymní píše:
Děkuji za rady a asi to zkusim postupně přimíchávat do toho kupovaného. Trápí mě to proto, že všude z okolí slyšim jak je to né vyloženě špatné, ale proč dítěti dávat kupovaný, když můžu uvařit a jak nevim, co v tom kupovaným je a bůh ví co mu dávám a tak, proto mě to trápí. A další věc je i teda hlavně ta, že to dost leze do peněz.

Tak to nechápu, já zas všude čtu, jak ty skleničky jsou lepší, protože tam je jistotoa původu a kvality, což u normálně kupovaných surovin není. To akorát závistivé babky, za kterých toto nebylo, si na nás chtějí zchladit žáhu. S tím jsem se taky bohužel setkala :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
16.5.14 13:21
@Anonymní píše:

vykašli se na okolí, já začala malý vařit když jsme začali, no jako v tom malinkým množství co zezačátku jedla se to dle mého ani nevyplatí a hlavně nemám vůbec iluze o zelenině která je běžně k dostání v obchodech, čekám na zeleninu z farmářských trhů a pokud to nebude jíst tak budu přimíchávat.
Jo a na ostatní bych se vykašlala je to tvoje dítě

• Citovat
  • Upravit
13021
16.5.14 13:28

Vůbec nejsi špatná máma-proč jako? Hlavně že to jí. A navíc vždyť mu je teprv rok! Já je taky dávala a uplně v pohodě-pak občas jedl toto a občas normální jídlo co jsem já uvařila-ale ty skleničky mu chutnali líp a když jsem chtěla aby se najedl tak jsem mu tu skleničku prostě dala :).A špatně jsem si nepřipadala. Sám se to pak naučí až bude větší, když uvidí že ostatní jí něco jinýho-bude chtít taky ochutnat. Netrápila bych se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
16.5.14 13:45

Tak já od půl roku malé do deseti měsíců pouze vařila, pak malá dostala neštovice a nechtěla jíst, po pěti dnech, kdy fakt byla skoro o hladu, jsem zkusila skleničku a ona to slupla jak malinu a od té doby jsme na skleničkách a moje nechce, to jsem zkoušela i naší rajskou a další omáčky, prostě ne. Já to neřeším, nakonec mi to teď přes léto, v době výletů a dovolených, bude i vyhovovat a na podzim se snad umoudří, taky už bude starší že. Jídlo jsem nakoupila v Německu, kde mě srdíčko Hip vyšlo na 1,1 euro, to není nic, co by mě zruinovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
16.5.14 13:53

Klid, vůbec nejsi špatná máma:-) hlavně, že prcek jí:-) postupně po malých dávkách pridávej normální jídlo do jeho skleniček a uvidíš, že si zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
16.5.14 14:17

Můj starší má 18m a taky mu občas skleničku šoupnu. Přidávám mu do toho ale trochu masa, pokud mám a uvařím přílohu a tu skleničku dávám místo omáčky. Kupuju totiž pouze skleničky z DM a ty jsou pro menší děti, tak je to hodně mixované a masa je tam míň. Ale rybí skleničky dostane někdy tak, jak jsou. Občas jsem zkusila jinou značku (kromě předraženého Hipp) a to byl teda humus. Babylove nebo alnatura mi přijdou v pohodě, sama bych to snědla, kdybych si to přisolila.
Ale ten pocit špatné matky znám. Mám ho vždycky na kase, když tam vyskládám tu hromadu skleniček. Z ostatních nakupujících to opovržení přímo čiší.

• Citovat
  • Upravit
2170
16.5.14 15:20

Já když malému dávám skleničku tak mu vždy řeknu že dnes je maminka líná :mrgreen: Taky z toho nemám dobrý pocit. Snažím se to ale od začátku střídat. U prvního dítěte jsem dělala vše domácí. To jsem si pěkně naběhla :zed: Taky jsem to moc přeháněla s hygienou. Dcerka mi pak v lese odmítala jíst jahody a maliny. Musela jsem je umýt v čaji. 8o Nic se nemá přehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
16.5.14 16:37

@wladka73 jako fak v čaji jo :mrgreen: :mrgreen: sem se pobavila

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat