Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Avena píše:
Když jsem se bavila jako těhotná s matkami starších dětí, všechny říkaly, že se brzo naučím rozpoznávat, co který pláč znamená.
Hihi, přece ti žádná zasloužilá matka z očí v oči nepřizná, že neví, která bije. ![]()
@Bersaba píše:
Hihi, přece ti žádná zasloužilá matka z očí v oči nepřizná, že neví, která bije.
Já to klidně přiznám
ale nevím jestli už jsem „zasloužilá matka“
absolutně nerozlišuju řev, jediný co poznám je počuraná plínka, ale jenom podle toho jak se kroutí, řve furt stejně ![]()
@doriang píše:
Já to klidně přiznám![]()
ale nevím jestli už jsem „zasloužilá matka“
![]()
Jo, myslím, že ty už nejspíš budeš. ![]()
Ahojky maminy, taky se přidávám
nikdo neni dokonalí a ani po nás maminkách to nikdo nemůže chtít. Mám doma 2měsíčního synka a jediný co poznám tak je že ho bolí bříško to je totiž neskutečnej ječák
. Mimča prostě plakají a pokud nějaká mamka pozná co přesně chce tak klobouk dolu
taky bych chtěla
ale bud v klidu jak vidíš je nás víc co to nepozná, už jsem se několikrát přesvětčila že knížky jsou na nic musíš to zažít a mít zkušenosti
hodně štěstí
Omlouvám se za anonym, ale docela mě to mrzí a hlavně se za to stydím, tak bych prosila o zachování anonymu a vás žádám o radu či názor.
Mám ročního syna a k obědu mu dávám hotová koupená jídla ze skleniček. Jsem špatná máma, když mu nevařím? Když byl malej a začínal s příkrmama, tak jsem mu vařila já, ale pak postupně přešel na sklenky a teď, když se mu snažim něco doma uvařit, tak to nechce jíst
. Dám mu lžičku či dvě a pak to hned začne odstrkovat a když mu dám skleničku, tak tu sní v pohodě.
Nevim, jestli mu to třeba nějak neuškodí, když bude jíst jenom to kupovaný
, ale ráda bych, kdyby jedl to, co mu uvařím, protože to kupovaný taky není zrovna nejlevnější, ale jak to mám udělat, když mi to domácí, které mu uvařim nejí? Jsem z toho vážně špatná, že jí jen to kupovaný
.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale docela mě to mrzí a hlavně se za to stydím, tak bych prosila o zachování anonymu a vás žádám o radu či názor.
Mám ročního syna a k obědu mu dávám hotová koupená jídla ze skleniček. Jsem špatná máma, když mu nevařím? Když byl malej a začínal s příkrmama, tak jsem mu vařila já, ale pak postupně přešel na sklenky a teď, když se mu snažim něco doma uvařit, tak to nechce jíst. Dám mu lžičku či dvě a pak to hned začne odstrkovat a když mu dám skleničku, tak tu sní v pohodě.
Nevim, jestli mu to třeba nějak neuškodí, když bude jíst jenom to kupovaný, ale ráda bych, kdyby jedl to, co mu uvařím, protože to kupovaný taky není zrovna nejlevnější, ale jak to mám udělat, když mi to domácí, které mu uvařim nejí? Jsem z toho vážně špatná, že jí jen to kupovaný
.
jsi špatná max proto, že se tim trápíš. Máš pocit, že kupovaný je horší než domácí? Tak to vymaž z hlavy - zabýváš se kravinama
![]()
Neres to, spis je blba ta financni stranka a co mu michat pul skleni ky kupovane a pul domaci
Jé, já čekala, že ho třeba mlátíš
Ne, nejsi špatná máme ![]()
Spíš do budoucna pro tebe bude horší přestup na normální jídlo- ale třeba s kořením a špetkou soli to pak zvládnete ![]()
Příspěvek upraven 16.05.14 v 12:49
Právě naopak, pokud doma nepoužíváš k vaření bio suroviny, jsou skleničky prokazatelně lepší. Když koupíš v obchodě běžné hormonální kuře, k tomu uvaříš nahnojenou mrkev a brambory, tak to není vhodné pro dospělého, natož pro dítě…
@Anonymní píše:
Mám ročního syna a k obědu mu dávám hotová koupená jídla ze skleniček. Jsem špatná máma, když mu nevařím? Když byl malej a začínal s příkrmama, tak jsem mu vařila já, ale pak postupně přešel na sklenky a teď, když se mu snažim něco doma uvařit, tak to nechce jíst. Dám mu lžičku či dvě a pak to hned začne odstrkovat a když mu dám skleničku, tak tu sní v pohodě.
Nevim, jestli mu to třeba nějak neuškodí, když bude jíst jenom to kupovaný, ale ráda bych, kdyby jedl to, co mu uvařím, protože to kupovaný taky není zrovna nejlevnější, ale jak to mám udělat, když mi to domácí, které mu uvařim nejí? Jsem z toho vážně špatná, že jí jen to kupovaný
.
On si zvykne jen nabízej vařený dál. Moje dcera taky vařený vůbec nechtěla a jediný co jedla byly skleničky a to jen dýně od HIPP - bylo to hořký a podle mě teda nechutný. Po čase se to zlomilo a teď to vypadá, že nás asi sní všechny i s botama.
@Anonymní píše:
.
Co to zkusit postupně, přimíchávat do kupovaného trochu domácího a postupně zvyšovat? Ať si zvykne na tu chuť (domácí strava je asi výraznější, ty skleničky mi osobně příjdou na jedno brdo chuťově
)
@Akivasha podlě mě jsou skleničky humus, pokud to teda není Hipp ![]()
@dani24687
Hnus velebnosti
A to já teda, když už nemám navařeno, dám právě Hipp skleničku a i tak mi to příjde na
Naštěstí malému šmakuje oboje.
Měla jsem to jako ty, ale malá si postupně po jejím roce začala zvykat na naše jídlo, začala jsem slabě kořenit a hned jí to začalo chutnat. Já osobně skleničky neodsuzuji, ale je fakt, že do peněz to šlo dost…Malá má teď jiný problém. Vzteká se u jídla, nechce moc jíst a popravdě, co bych dala za to, kdyby mi jedla aspoň ty skleničky jako dřív ![]()