Poraďte s pubertální dcerou rychle :-)

2275
17.7.12 12:50

poraďte s pubertální dcerou rychle :-)

Prosím o názor radu

Hlavně co máte větší děti. v pátek dcera (téměř čtrnáct let) říká, že nemá řasenku, a že si ji půjde koupit. Šla jsem taky do města tak říkám, půjdeme spolu. Tu, co si přála neměli, tak si vybrala jinou, sice jen za 100,– ale i tak. Nemáme zrovna na vyhazování a jde také o princip. Dnes jsem jí poslala do knihovny, kde měla zaplatit 50,– Kč. A také jsem jí požádala, aby koupila rohlíky. Bohužel jsem neměla drobné, tak jsem jí musela dát 500,–. Před chvílí přišla, že si koupila tu řasenku co chtěla, tu co v pátek neměli. cca 100,– Kč zase. Dala mi peníze co zbyly a jako pohoda. Řekla jsem jí, že o řasence nebyla řeč a jako jakto že si jí koupila. Protáhla ksicht, že ta páteční se maže a je na nic. Rohlíky nekoupila, prý je koupí odpoledne a odešla. Ve 14 hod odjíždí k babičce. V pokojíčku má mrdik, tomu se už nedá říct bordel. Přišla i s kamarádkou a zalezly do pokojíčku. Mám sto chutí kamarádku vyhodit, Elině nařídit úklid a prachy za řasenku ať mi kouká dát z kapesného. na druhou stranu vím, že moc peněz nemá a tak si říkám, že jí stejně budu muset nějaké dát jako kapesné k babičce. Takže ona mi dá 100 a já jí za pár minut dám 200 :think: Už mě nebaví se furt rozčilovat, mimino mi pak v břiše lítá jak čamrda. :cert:

Jak to udělat, co vy na to? Navíc má zkušenost, říct ukliď je taková, že když se jí nechce ani za 5 hodin neuklidí a opravdu ve 14 hod musí odcházet, takže ani nikam nepojedeš říct jako hrozbu nejde. Co teď???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LouLou
17.7.12 12:57

Ja bych to nechala bejt a byla rada ze odjede a clovek si trochu oddychne.ne? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
zichisek

Nemám tak staré dítě, ale osobně bych raději koupila drahou řasenku, než aby se malovala bůhví čím.
Zkusila bych se s ní domluvit, že o řasence nebal řeč a jelikož teď na to nejsou finance, tak aby ti ji třeba po 20,– splatila.
A s úklidem, by jí řekla ať si uklidí, protože jestli to nebude uklizené než odjede k babičce, tak že jí na to potom vlítneš ty.

• Citovat
  • Upravit
314

Nedávat ji 200, ale jen 100, s uklízením je to těžké, když si vzpomenu na sebe, tak když mi bylo řečeno, že si mám uklidit, tak jsem o to víc uklízet odmítala a byl z toho akorát rachot, spíš jí říct, že se jí v tom začnou množit vši, nebo nějaké podobné havěti. Možná tam někam schovat nějakou páchnoucí věc, bude uklizeno natotata… Jinak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
17.7.12 12:59

Já bych ji nechala si tu druhou řasenku zaplatit, moje dcera si kupuje jen náplň za ani ne 50 Kč, je s tím spokojená, není důvod kupovat drahé. Kamarádku bych asi poslala pryč, dceru do obchodu pro rohlíky. Vím, že je to těžké, mám 2 holky 19,16, puberta na krku a pořád nevidím konce. Taky občas bojujeme, do pokoje se raději někdy ani nedívám, když někdo přijde, zavřu jim dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
17.7.12 13:00

Vem jí ty řasenky, dokud si neuklidí, že je nedostane :palec:

• Citovat
  • Upravit
9166

Jako u nás, s rozdílem, že by si asi nedovolila koupit řasenku z mých peněz bez domluvy. Dokonce jsem řešila tady, zda se už může malovat..Tak mě holky zlomily, a za chvíli bude mít narozky, tak má slíbený balíček s kosmetikou a malovátky..
Já bych to takhla nenechala, šla jí po krku, úklid by být musel. Dcera ho taky musí dělat, sice s protaženým ksichtem, na 100× připomenutí, ale musí. Je taky jak lemra lenivá, měla být taky u babičky, ale přijela z tábora nachlazená, tak se léčí doma…Nádobí musí, koš musí, pořád něco připomínám, ale udělá.
Já kamarádky zatím nepovolila, aby je tahala domů, ale být ted na tvém místě, madam bych vyhodila, že dcera má povinnosti.. A pokud časově babička nehoří, tak i za předpokladu, že neodjede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469

@dorinka01 Ty hele, co já si pamatuju, tak na mě platilo jediné, kup si to z brigádek, takže jsem chodila s letáky, novinami…A uklízet mě nebavilo, ale naše mamka takhle jednou přišla do pokojíku-měla jsem tam 2 kamarádky, udělala kapučíno a ptala se holek, taky máte takový binec jako ta naše? No prostě zapředla rozhovor na téma, už jste tu někdy viděly uklizeno, od tý doby jsem uklízela vždy, když mi řekla, ale je pravda, že jsem se dost styděla…Ale jako léčba šokem ok :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
17.7.12 13:01

Ve 14.letech bych ji s tím, že chce řaseku poslala do háje, i kdyby to byla řasenka za 20,–kč. Byla jsem u kamarádky a chodí k ní hlídat její malou holka, co říká, že má 15 (bude mít až v prosinci), oči namalované, jak havíř. Moje „malá“ má pozítří 10.let, přišla, že ji dala ta holka (Sabina) řasenku, tak jsem ji poslala zpět s tím, že se mi to nelíbí (sama se nemaluji-ztráta času) a vysvětlila jsem ji, že Sabina by byla určitě pěknější, bez namalovaných očí. Tady, kde chodí dcera do školy, vím, že učitelé, když přijde holka zmalovaná, ji pošlou umýt-souhlasím. Navíc jsem Elišce vysvětlila (kdysi jsem pracovala na očním odd.) jaké infekce vznikají půjčováním řasenek a dlouho se léčí (což je pravda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
17.7.12 13:01

:mrgreen: :mrgreen: mám to doma podobně :zed:
Co bych udělala?
Teď hned bych vlítla do pokojíčku, a řekla bych kamarádce ať se nezlobí, ale že Eli musí poklidit pokoj, než pojede pryč, jinak nejede nikam!!!má dcera minulý týden měla uklizeno za půl hodiny, jen aby mohla jet k tetě :mrgreen: pak bych ji tedy dost drsně řekla, že peníze mi vrátí, a od této doby chci vidět od každého nákupu lísteček abych věděla kolik co stojí. A že tohle se prostě nedělá, není malé děcko, tudíž ví jaká je tvoje finanční situace, a že tedy 3 stovky jsou opravdu dost!!!

• Citovat
  • Upravit
9166
17.7.12 13:02
@nikol.ondrášovka píše:
Vem jí ty řasenky, dokud si neuklidí, že je nedostane :palec:

No, taky řešení…i já bych byla pro..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
17.7.12 13:02

No, k babičce by určitě neodjela, určitě jede náhradní spoj. O řasence bych si s ní promluvila, nastavila pravidla nákupu. Jinak zarach.
Hlavně bych řešila prostředí ve kterém vegetí, uklidit a pak jet třeba náhradním spojem.
ať se daří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
17.7.12 13:03

@nikol.ondrášovka hodně dobrý nápad, snad jedna z nás přežije :lol:
Kámoška jde domů, Elí maže uklízet, držte mi palce. Jinak malovátek má půlku, postupně je má zabavené a nejen malovátka, kvůli všemu možnému, stejně k ničemu. Pohne peřinou sem tam…a má pocit, že ty plesnivé hrnky nejsou vidět a je uklizeno :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihláš. burgundy
17.7.12 13:03

Řekni, že ten binec vyfotíš a dáš na facebook :pankac:

• Citovat
  • Upravit
6077
17.7.12 13:04

Kapesné snížit. S tím úklidem jak tu někdo napsal, pokud si neuklidí než odjede, tak na to potom vlítneš ty a to se bude divit, co bude všechno lítat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí