Období vzdoru v 9měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
401
8.7.12 15:25

Obdobi vzdoru v 9mesicich

Ahoj maminky, je mozne, ze by nas deviti mesicni syn mohl prochazet uz tak brzo obdobim vzdoru? Od malicka byl vic plactive dite a nevydrzel chvilku sam. Ted to, ale uz prekracuje unosne hranice. Temer cely den je nespokojeny a uknuceny. Neustale se vzteka. Takze dostat ho do kocarku je nadlicky vykon. Kdyz ho chci posadit na zem k hrackam dostane zachvat a rve. A o vecech ktere chce ani nemluvim. Nevim co delam spatne. Nechat vybrecet nepomaha protoze se sam neutisi. Jinak je opravdu bystre ditko dokonce uz udelal prvni krucky bez pomoci. Takze si myslim, ze jinak je v poradku. Nemate nekdo nejakou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
8.7.12 15:28

Nám ještě není ani osm měsíců a vypadá to u nás přesně tak, jak píšeš ty. Ale s tím rozdílem, že plačtivej nebyl nikdy a teď to začalo. Jak si dovolím říct mu NE, tak je zle, koutky dolů a jede a jede..počkám s tebou na odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenulinka nepřihl.
8.7.12 15:34

Myslím, že není a za pravdu mi dáš tak za 1,5 až 3 roky. To si teprve užiješ! Tohle mi spíš připadá jako růst zubů, špatné snášení měnícího se počasí nebo posouvání se do další vývojové etapy, tj. že na něco už psychicky má, ale fyzicky to ještě nedokáže (třeba se platzit, lézt nebo sedět). Syn byl tedy docela zlatý, ale tak měsíc před tím, než něco začal dělat, byl neskutečně protivný. Nejhorší to bylo, než se začal v 7 měsících plazit. Pak se to s chozením uklidnilo.

Neboj, období vvzdoru určitě poznáš! :)

• Citovat
  • Upravit
Lenulinka nepřihl.
8.7.12 15:38

Rada moc žádná není, zkusit pastu na dásně, zkusit co nejvíc zaměstnat (nosit, předpokládám, nechceš, tak ideálně kuchyňských náčiním, když vaříš, náradím, když něco sama spravuješ, papírem, pokud ho nežužlá apod), dávat mu nové podněty, ono to zase přejde a pak to zase to zase přijde a tak pořád dokola :).

• Citovat
  • Upravit
401
8.7.12 15:43

Dekuju vam za rady. Myslim, ze mate pravdu. Je asi vztekli, ze nemuze sam chodit sem tam par krucku sam udela, ale zaciname:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fabulous
8.7.12 15:56

Ahoj,

mozne to je. Dcera mela vzdor uz od osmi mesicu. Mlatila vzteky hlavickou o zem, takze jsme nebyli na pochybach. Pozitivni bylo, ze vztek nastoupil neumerne brzo, ale taky kolem druheho roku skoncil. Dnes je ji sest, takze mohu bezpecne rict, ze to bylo nase obdobi vzdoru. Bohuzel u takto maleho ditka nelze aplikovat univerzalni rady typu: nechat vyvztekat v jine mistnosti, atd. Musela jsem se uchylit k taktice Pevneho Objeti.
Pokud je jen plactivejsi a uknouranejsi, nema separacni uzkost? Vyskytuje se v tomto veku docela casto.

F.

• Citovat
  • Upravit
2746
8.7.12 16:26

Náš malý začal se vztekáním v 10 měsících. Jak jsem mu něco zakázala, začal ječet, lehl si a kopal nohama do země. Ignoruju to, nic lepšího mě nenapadá, protože jinak bych ho musela seřezat a to nechci :oops:. Bude mu rok a vzteká se pořád, už ne tolik, ale pořád ukazuje, jak to umí, když není po jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
8.7.12 16:58

Jo, oni uz si v tomhle veku zkouseji prosadit svou. Beda, jak mu neco zakazu, taky hned zacne bud se vztekat, nebo usedave plakat. Bud se ho snazim rychle rozptylit, treba kdyz si chce hrat s necim, co by nemel, tak ho zaujmout necim jinym. Nebo treba venku, kdyz uz potrebuju jit domu a on chce jeste neco delat, tak se mu taky snazim ukazovat neco, co je smerem po ceste domu a rikam, ze jdeme domu za tatou. Proste tu pozornost presmerovat tam, kam ja potrebuju. No a kdyz se vzteka, ze je na zemi a chce vzit, tak to uz taky nevim, jak ani hracky nepomuzou, tak holt ho vzit musim, to casto vyhraje. :roll: Ruce uz mam vytahany az na zem! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.7.12 18:20

Myslím si, že tohle ještě žádný vzdor není, jen se mu nelíbí, že se neděje tak, jak by si představoval, protože už začíná mít o některých věcech svoji představu, co by rád ;)

Nazvala bych to spíš období vzteku, starší se vzteklil cca od roka, když jsem ho něco nenechala dělat, mladší se taky tak nějak teď vzteklí, když mu nedovolím lízt do myčky, na opěrák sedačky a navíc, když mu něco nejde (zavřít dveře, pustit vodu v bidetu… Řve pak jak pavián, že se mu to nedaří :lol: )

Vzdor jsem si zaměnila se vztekáním kolem 2let, ale teprve teď vidím, co je fakt vzdor, na všechno slyším „Necééééš…“, doplň jakýkoliv příkaz, který dám, když řve, tak říkám, Hele, Mates, v klídku, jó? a on na to Necéš v klídkůůůů!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.7.12 18:30

Tak období vzdoru bych to nenazvala, ale spíš takové menší vztekaci období, když mu něco nejde, nebo se mu něco nelíbí. Taky to teď mám doma, je to občas na bednu, stačí zaměřit pozornost na něco jiného a bude zase na chvíli klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
8.7.12 21:39

@Gladys : Krasne napsano, ano, obdobi vzteku, to je to prave pojmenovani i stavu naseho sviste, temer 10-ti mesicniho jinak sikovneho a zdatneho klucika, ktery ale obcas ma takove vztekle "amokyů, napr. kdyz ho chci prebalit, privazat v kocarku apod., co znamena nesvobodu. Bohuzel se to projevuje i u jidla, takze vetsinu krmeni v zidlicce prostoji a probalancuje, sam jeste nestoji/nechodi, ale s podporou ano a strasne chce chodit a vubec chce porad delat neco, co my zli dospelaci nechceme dovolit :roll: Trochu se to lepsi, v 8-9. mesici to bylo maso :twisted: Snad to pomine, chce to jako vse trpelivost a zabavovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25117
8.7.12 21:51

Ahoj malé je 8,5 měsíce a máme to podobně. Je teda od malička taky plačtivá a neklidná (doktorka ji jako novorozeně označila za lehce dráždivou). Ona hlavně nesnese, když odejdu (na záchod, do kuchyně (není tam z obýváku vidět)). Asi bych to neřešila, jako období vzdoru, ale prostě je to nějaké období. Tak trpím, vařím rychlovky a těším se, až to přejde.
Jo a do toho vůbec nejí - což bude mít uričtě souvislost ze zoubkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25117
8.7.12 21:53

Jo a jak někdo zmiňuje… nedej bože jí něco zakázat… stačí „nesmíš“ a řve jak tygr. A to teď slyší často, protože se začala plazit a samozřejmě se sem plazí, kam nemá a chci ji učit, že některé věci prostě NE… Vydržme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
8.10.12 12:37

Ahojda…Mám dotaz.Na internetu obecně je psáno, že období vzdoru nastupuje mezi 2-3 rokem. Mám 15m chlapečka. Užívám si s ním už od malička, je vzteklý a nervák už od narození a musím s trochou sebekritiky říci, že bude celej po mamince-cholerik :( Poslední týden mám ale pocit, že buď zešílím, nebo ho přizabiju. Co vyvádí nebo nevyvádí asi popisovat nebudu-musela bych to vypisovat hodiny, ale…začínám mít pocit, že je nezvladatelný a já selhávám jako matka a jeho vzor. Je možné, že už to je „období vzdoru“? nebo to za těch pár měsíců bude ještě horší a mám si jít vyzvednout nějaký prášky k psychiatrovi?:)děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
8.10.12 19:19

Ahoj..mám doma úúúplně to samé. Našemu je tedy 27 měsíců. Taky byl okolo těch 15-ti měsíců náročný + je nespavec.
Taky říkám, že to má po mamince, jsem cholerik.
Nemusí to tak být u vás, ale u nás je to čím dál horší. Už mám pocit, že budu mlátit hlavou o zeď a rezervuju si pomalu místo v Bohnicích. Neplatí na něj nic…je tvrdohlavý a při záchvatu vzteku vytrvalý. :zed: Nejsi v tom sama :). U nás je to určitě období vzdoru, protože se vzteká, jen když mu nevyhovíme. U vás si netroufnu odhadnout. Pocity mám podobné jako ty :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí