Máme doma puberťáka a plánujeme miminko

5382
16.5.12 11:19

Máme doma puberťáka a plánujeme miminko

Naše dcera oslaví 12. narozeniny a už přichází puberta. Moje kamarádky mají většinou malé děti a moje starosti s tak velkou slečnou ještě nechápou. Když se někde zmíním,že chceme druhé miminko,tak málokdo pochopí,proč máme mezi dětma takový rozdíl, ráda bych si popovídala s maminkama,které to mají podobně. Ať už chtěly mít mezi dětma větší věkový rozdíl,nebo to prostě dřív z jakéhokoliv důvodu nešlo. Jak se váš puberťák nebo puberťačka smířili s faktem,že přijde sourozenec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5382
16.5.12 11:23

Něco o sobě pro začátek řeknu. Je mi 30 let a dceru jsme měli brzo - plánovaně. Ze začátku jsme už druhé dítko nechtěli, byli jsme spokojení s jedním. Ale s tou třicítkou na krku se mi rozbušily biologické hodiny, svůj postoj jsem přehodnotila a s manželem jsme se rozhodli pořídit si ještě jedno miminko. Já sama mám sestru starší o 11 let a nikdy jsem tím nijak netrpěla. O mimčo se chceme snažit od příštího cyklu, zatím teda jen plánujeme. Dcera to bere tak jak to je, že by skákala nadšením to říct nemůžu,ale bere to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
16.5.12 11:25

A ještě jedna věc. Teď řešíme u dcery první měsíčky a tím mi fakt docvaklo,že už to není ta moje malá holčička s culíkama,ale velká slečna,která dospívá čím dál rychleji. Najednou je mi tak trochu smutno a druhé mimčo už bych opravdu ráda co nejdřív. A jsem ráda,že jsem si to naplánovala až teď,protože jsem si dceru opravdu parádně užila a mohla jsem se jí naplno věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
16.5.12 11:26

já teda mám jen malou slečnu ale kamarádka má doma dvacetiletou slečnu a osmiměsíční… a je naprosto spokojená,starší pomáhá a nemá s tím problém,našli si svůj systém. vůbec mi to nepřijde divný,sama jsem říkala že jestli někdy druhý dítě tak až to první bude větší,samostatnější,trochu se o sebe postarající…
jestli to cítíš že to bude tkhle správně tak jen směle do toho,pubertu tvoje holka nebude mít pořád a určitě budou velký parťačky až na to dojde ;)

• Citovat
  • Upravit
5382
16.5.12 11:29

@nevsik Tak teď momentálně jí fakt miminka nezajímají,ani jako malá k nim nějak neměla blízko. Ale je hrozně hodná, pomáhá mi a můžu se na ní spolehnout,tak doufám že až to mimčo přijde,tak bude pořád stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.5.12 11:31

naše dcera přišla na svět v měsíci, kdy syn oslavil 19let. Má tu pubertu tak nějak opožděnou. O těšení nemluvil (chlap),ale obzvlášť teď co malá už komunikuje, je za ní úplně po… :D . S kočárkem by nešel (prej ho to neba). Jen říkal, že lituje toho, že je mezi něma tak velký věkový rozdíl. Proto neváhejte a všichni co otálíte šup na to :mrgreen: . Všechno má svůj čas a tak i ona přišla, kdy měla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30629
16.5.12 11:32

Synům bylo 19 a 14, když jsem přišla do jiného stavu. Těšili se, chtěli ségru a mají ji, ten vztah je bomba.
Mladší občas řekne, ať ji na chvilku vypnu, protože dcera je hlučná, divoká a pořád zpívá, ale myslí to spíš ze srandy, aspoň v to doufám :mrgreen: .
Taky občasné hlídání se hodí, hlídají teda jen večer, až malá spí, ale i tak je to fajn.

Příspěvek upraven 16.05.12 v 11:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
16.5.12 11:33

ale zase není to její vlastní miminko co ji nezajímá… třeba až bude doma tak budeš koukat jak je to něco jinýho. neumí si představit že bude doma mimčo co pláče a chce jíst kdy si zamane a pak jí bude brát hračky a barbínám lámat nohy :D to si ale myslím že je o zvyku-růžový to na počátku určo nebude,všichni si budete zvykat. jde o tu souhru co se učí každá prvomamina a tedy i druhomamina s jakkoliv starším dítětem-vystvětlit že už tu nebude sám jen a jen on… asi bude chvíle žárlení a vzteku že už nejsi jen její maminka ale poddá se to-půjde o to jak jí to vysvětlíš a ukážeš jí že jí stále pořád miluješ tak jako předtím,že tam se nic nemění…

• Citovat
  • Upravit
Breuovi
16.5.12 11:35

U nás v rodině je 13 slečna a má malého bráchu.Nebudu psát příbuznost,protože sem může chodit taky.Takže jak se smířila s bráškou v tolika letech,říkala: už se budu muset o všechno dělit,už nebudu sama,když jsem byla jen já bylo to lepší.Takové trošku odmítavé chování,že přibyl někdo další,ale smířené.
Jinak ze zkušenosti vím,že věkový rozdíl mezi sourozenci někdy udělá hodně,každý má na svět jiný pohled ta byla dříve vychovávaná tak a ta druhá zase jinak-tou dobou a už se to veze.

• Citovat
  • Upravit
10584
16.5.12 11:39

naší je 9let a mimi nechtěla, dlouho asi do 7 měsíce malou odmítala s tím,že ho prostě nechce.Pak se to zlomilo a teď by ji nedala z ruky,a máme od ní zakázáno před malou říkat,že ji nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
16.5.12 11:44

Ahoj, mně bylo skoro 10, kdy se narodil brácha. Bylo to super když byl malý (do těch 2-3 let), ráda jsem se o něj starala, pomáhala mamce. Jediná situace, kdy jsem to vnímala negativně byla, když mamka po několika probdělých nocích s bráchou na mě křičela kvůli nějaké blbosti (dnes to vyčerpání samo chápu). Později jsme se s bráchou dost míjeli, moje puberta, jeho puberta, vysoká škola a teď už je to zase fajn. Ať se vám miminko brzy zadaří a dcerka ho dobře přijme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
16.5.12 11:57

Ahoj my jsme teda neplánovali ale mám 15 a 1 rok oba kluci a u nás v pohodě starší pomáhá dokonce i vozil kočárek zjistil že na to letí holky,pohlídá,jinak je spíš na blbinky s bráškou, malej je uplně hotový jak se brácha objeví ve dveřích hned se na něj sápe.Když chce být sám tak se jednoduše se zavře do pokojíku,ale to nelíbí tomu malému a buší na dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
16.5.12 11:57

Díky za příspěvky holky, tak vidím že to u každé z vás prostě nějak šlo a zvládlo se to. Dcerka má taky starost,jestli jí budu mít pořád stejně ráda a jestli jí zůstane pokojíček a pod., tak jsem jí vysvětlila,že i kdyby přišlo 10 dětí,tak se moje láska k ní nijak nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
16.5.12 11:58

Mám 18-letého syna a 2-letou dceru. Nejhorší je pro mě tzv.„přehazovat výhybku“ z puberťáka na mimi :mrgreen: Syn je trochu problémový a „svůj“, takže jsou to někdy docela nervy. Vztah mezi nimi nemůžu hodnotit jako sourozenecký - spíš je to tak, že jsme doma tři dospělí a mimino… nevidím to jako úplně super, lepší je mít děti trochu víc u sebe, ale dříve to nešlo :,( Teď spíše řeším, jestli dcerce nepořídit ještě jednoho sourozence, ať není sama - bylo mi syna pořád líto, že je sám, ale nevím, jestli to zvládnu - už nejsem nejmladší a mám permanentní pocit, že nic nestíhám… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
16.5.12 11:58

@nevsik Přesně tak, až zjistí že to je její ségra nebo brácha,tak to taky bude jiné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí