Křičíte na dítě?

358
5.6.12 09:32

Křičíte na dítě?

Ahoj holky, mám 2,5 letou dceru a 5 měsíčního chlapečka. Ten mám problémy s bříškem, s krmením a je věčně uřvanej a poblinkanej (je nedonoš). Dcera do toho děsně zlobí. A mě pak ujedou nervy a děsně na ní řvu. Někdy na ní řvu, i když má malého na ruce a on je chudák vyjevenej. Jsem na sebe strašně naštvaná, snažím se kontrolovat, ale aspoň jednou denně mi ty nervy ujedou. Než se malý narodil, tak jsem měla svatou trpělivost a nerozhodilo mě téměř nic, až jsem se sama sobě divila.
Jsem fakt děsná matka :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
784
5.6.12 09:36

Nejsi děsná matka, jen toho máš moc a prostě potřebuješ občas upustit páru, bohužel to většinou slízne tvá dcerka…
Ségra to měla taky tak…
A u nás třeba platí „občas“ jen to zařvání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.6.12 09:48

Netrap se, taky mě ti naši caparti (6,5 - 3,5- 1,4) dokáží vytočit na takovou míru, že už to nevydržím a pěkně v rezonanci(aby to neublížilo hlasivkám a mělo to ty správné grády :D ) na ně zakřičím. Mám pocit, že na to někdy čekají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
5.6.12 09:54

Přidávám se :oops: bohužel…taky mě to hodně trápí, mám dvě dcerky-3 roky a 12 let- ta mladší je od miminka uplakaný nepohodář, vzteklou, který mi neustále visí na noze-dokonce má tendence terorizovat nás všechny-není to s ní jednoduché, ale největší problém je když jsou holky splu-řev, řev, řev, jak jedna tak druhá a přiznám se, že už mě z toho tzv „hrabe“
Kdybych mohla šla bych okamžitě do práce-jsem unavená, vyšťavená, frustrovaná a taky řvu-neříkám pořád a denodenně, ale když už jo-tak to stojí za to-ani nechci vědět, co si myslí sousedi........
Bohužel nemám rady-každý večer usínám s tím, že už nikdy nezařvu, ale ono se to nedá…chtěla jsem tě jen uklidnit, že nejsi sama :hug:

Přesně jak píše Pajulinka-je toho moc…jsem člověk klidumilovný, ale když je toho moc, tak potřebuju upustit páru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
5.6.12 10:01

Já se ti ani nedivím - než se narodilo prtě, myslela jsem, jaké mám nervy, že mě nic nerozhodí, natož abych si ulevovala řvaním. A vidíš - teď mi rupou nervy takřka denně. :roll: Ale snažím se to korigovat, když už, tak jen nadávat, aby se nebála.
Já bych si to na tvém místě nevyčítala, starost o děti je náročná, prostě je toho na tebe moc. Já třeba jsem s malou v kuse, co se narodila, nemám hlídání, tak nějak není kde vypustit páru, přijít na jiné myšlenky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
5.6.12 10:06

Nejses desna matka :D ja musim doma taky nekdy zarvat,jinac to se 4 detma nejde..Snad stokrat jim neco pripominam a pak uz to nevydrzim a houknu,az stojej vsichni vpozoru,mimo malyho-ten ma z toho srandu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.6.12 10:08

Zrovna včera jsme se s Majdou domluvily, že budeme mít dneska ráno bez křiku - že nebude křičet ona ani já.
Byla to celkem fuška :mrgreen: a to mám jen jedno dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
5.6.12 10:56

@Pipet tak takhle se domlouvame každy večer :mrgreen: dnes rano bylo přijemné poslouchat tatinka ,jak se rozčiluje,že nestihnou školku atd.ja se jen smala,že aspon jednou nemusim ja.
a jinak tak zakřičim ,taky se tim trapim a slibuju,že už to dělat nebudu.dokud nebyl malej tak jsem taky nekřičela,ale prostě mrně ,ktery nespi,všechno na mě.5 leta držkata holčina a ja to prostě někdy nevydržim.zlobim se na sebe moc.jsou to děti,mam byt klidna a vše jim vysvětlovat.miluju je vic než svuj život a proto si pak strašně nadavam. :( :( tak jen to,že v tom nejsi sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.6.12 11:03

Ahoj,
já nedávno četla, že dnešní matky na sebe kladou strašně vysoké nároky, jsou zbytečně moc sebekritické a pořád přemýšlí, kde dělají chybu, jestli to dělají dobře nebo špatně. Občas mě to napadne, když čtu tenhle typ diskuzí.
V každém případě, také na děti křičím, někdy víc, někdy míň a někdy se mnou nehne skoro nic. Jsem taky jenom člověk a raději zakřičím, než to v sobě dusit a pak to bouchne a bude fakt zle a to bych nerada. Když už to přeháním, tak sebekriticky naznám, že už stačilo a snažím se sklidnit. Ale proti občasnému zakřičení nic nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.6.12 11:36

@Laaja Taky mi připadá.
Já myslím, že křičení na dítě je i způsob, jak se dítě učí - rozeznává emoce okolí, jaké emoce vzbuzuje, jak se lidi chovají… :nevim:
Samozřejmě myslím takové to běžné okřikování dětí, ne že někdo ječí od rána do večera a jako bonus sprostě třeba :roll: Ale myslím, že takoví lidi se pak tím, že na děti křičí, až tak netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
5.6.12 11:50

Nejsem přehnaně sebekritická. Já nemyslím normální okřiknutí. Měla jsem na mysli to, že na malou hystericky zařvu, když mám nervy v kopru. Z toho mám špatné svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.6.12 11:52

Tak tohle je kazdopadne zajimava diskuze a popravde ja mam syna teprve 9 mesicu,ale uz zkousi takove ty veci jako,ze pravidelne u vecere se vzteka a nekdy si vyndava jidlo z pusy,takze ho nekdy i placnu,aby vedel,ze to nesmi a kdyz opravdu se vzteka moc tak ho taky okriknu a pak si presne rikam,ze jsem desna matka,ale pravda je,ze to dite taky musi poznat,kde uz konci sranda a prekracuje hranice.Myslim si,ze nejsi spatna matka,proste je toho na tebe moc a myslim si,ze na kazdou matku je toho nekdy moc,jen nekdy si to proste hur nektere priznavaj.Deticky nekdy proste zkousej nasi trpelivost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
5.6.12 11:56

Ahoj! Tak u nás je křik na denním pořádku,jelikož mam děti od sebe rok a půl,takže si spolu hrají,ale i hádají,kradou věci,a od té doby co chodí ven a našli si další kamarádky, tak se naučili i lhát,takže jsou dny kdy jich mám plné zuby a těším se až půjdou k tátovi :mrgreen: :cert: :cert: A zrovna včera mi tak ujely nervy,že jsem zařvala ale takovým způsobem,že jsem málem ztratila hlas,jelikož ani jedna mě neposlouchala,jen sem za nima chodila a uklízela po nich věci v koupelně v pojíčku v kuchyni,protože oni nebyly schopné to uklidit. :zed: :zed:
Takže si nemyslím,že jsi špatná matka,každá matka jednou pořádně zařve a taky si čas odčasu potřebuje vydechnout a nabrat novou sílu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.6.12 12:21
@pajjakk píše:
Nejsem přehnaně sebekritická. Já nemyslím normální okřiknutí. Měla jsem na mysli to, že na malou hystericky zařvu, když mám nervy v kopru. Z toho mám špatné svědomí.

Krucipísek ještě jednou píchneš to morče do oka a seřežu ti prdel žes to ještě neviděla!
- je to ještě okřiknutí :oops: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
5.6.12 12:55

já starý flegmoš jsem se s dítětem změnila v ječící hysterku, a to má teprve rok a půl :-) jsem zvědavá, co ještě přijde

..ale vždycky se jí pak omluvím, bo mě to samotnou mrzí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí