Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@petula.bir jj mě to je taky líto ale holt jsme taková uřvaná…manžel mi minule říkal,že když řvu mám romský přízvuk
![]()
@draga
taky dobře
jééé to mě zase říká - neřvi tolik - přijde na nás sociálka ![]()
Ahojte maminky.
Tak ja v poslednom čase kričím teda statočne
aj ke´d nechcem, ale nemožem si pomocť. Malý je fakt číslo. manžel je za toho dobrého a ja samozrejme za tú zlú ![]()
Hm, tak v poslední době jsem taky statečná - a rupou mi nervy o sto šest. Přijde mi, že malá má první období vzdoru či co. Když není po jejím, nenechám ji opírat se o pootevřenou zásuvku, seberu jí z ruky svůj mobil atd., hned je šílený řev. Někdy až tak, že ji musím strčit do postýlky, aby se uklidnila.
A někdy mě tak nas***, že zařvu nebo se zavřu v kuchyni a zařvu aspoň pro sebe.
Občas už se to fakt nedá, když je s ní člověk tahem.
A víte co je nejhorší, že řvát jen tak nepřestanem protože i když jsou starší tak je to pořád stejný nebo tedy aspoň u nás ano
Já mám pocit, že s přibývajícím věkem Hanča(11) stále rychlejc zapomíná co jí řeknu hlavně, že ví co jí řekla kamarádka nebo jak se jmenuje a co nosí ten kluk co se jí líbí to si pamatuje přesně a velmi dlouho
A řvala jsem naposledy dneska ráno před devátou když jsme jí vezli do města byli domluvený s kamarádkama že se půjdou podívat na volejbalový turnaj a když jsme jí dovezli před školu kam nám tvrdila že je a tam nikde nikdo tak si zpoměla, že je asi někde jinde a že si nemůže zpomenout kde
Uf to jsem si ulevila, že jsem se z toho mohla vypsat ta mi tak naštvala, ale je mi líp ![]()
Přidávám se k ostatním
Řvu taky a většinou je to proto, že malá kňourá, piští, ječí, vzteká se, nechce se oblíkat atd…Zařvu na ní „tichóó“ a ona se zklidní ![]()
Pak poslouchá!
Mrzí mě, že musím zařvat a až teprve se uklidní, ale prostě to funguje..
To samý, bohužel, funguje na manžela
Pochopí, že něco myslím vážně až když na něj zařvu
![]()
Tak ja mam hodne pevne nervy - az se vsichni divi
Ale he fakt ze na nase 2 prcky nekricim. U nas kdyz decka delaji co nemaji tak staci rict bud - ne - a nebo - budu se zlobit - a decka prestanou.
To ze blbnou, skotaci ci jeci a pisti mi nevadi jsou to decka tak je nechavam. Kdyz se starsi vzteka necham ji a jen ji reknu ze az se uklidni tak at mi znova rekne co chce.
Jediny kdy zvysim hlas je kdyz decka blbnout a pisti u toho - tak abych je prekricela aby me slyseli ![]()
Ale pravda ze s poslusnosti problem neni - zatim ![]()
Zařvu až když jde do tuhého, když malá skáče na kraji postele, nebo jí „hrozí“ něco jiného
to na ni zakřičím jménem a ona poslechne jinak na mě kašle
už ale za manželem přišli sousedé přes ulici zeptat se proč tak ječím( neječím, ale mám ječák, tak to výrazně zní ) a jsem za matku tyranku ![]()
…protože díky ní mám pocit, že nejsem až taková „ječící fůrie“ Poslední dobou mám pocit, že křičím od rána do večera. Mám 2 holky rok a půl od sebe (4 a 2,5roku)a ty mi dávají co proto. Asi je to taky tím, že s nimi jsem pořád, že jsem si od nich oddychla někde na kafíčku nebo vínku max. 5× a za ty 4 roky co je starší na světě je to hodně málo.
Večer jdu spát s depkou a slibuji si, že už na ně NEBUDU křičet a ráno uzavírám s dětmi dohodu, že mě budou poslouchat, abych na ně nemusela křičet…moc mi to nevychází, ale snažím se
![]()
@Pipet píše:
Krucipísek ještě jednou píchneš to morče do oka a seřežu ti prdel žes to ještě neviděla! - je to ještě okřiknutí?
:mrgreen
tak toto jsem řekla přesně já včera o půl šesté večer
:
Koukam, ze patrim asi taky mezi normalni zeny
Ja tedy na piskle zarvu ve chvili, kdyz ji potrebuju prervat. Funguje to. Pac ona vidi, ze se zlobim a vetsinou prestane hystericky jecet a treba jen pofnukava. Obcas si rikam co si asi rika soused
ale coz. Pripadne zvysuju hlas kdyz me cacora neposlechne predevsim kouzelne slovicko „pockej“ je nutno rikat durazne ![]()
Holky, díky díky za vaše příspěvky!!! Jsem taky šťastná, že neječím sama:-)) Naprosto se poznávám ve většině příspěvků. Od hysterickýho ječení až k noci, kdy se dívám na andílky a těším se až se ráno probudí ![]()
To je taková upleva to tady číst
Já někdy zařvu tak, že se sama leknu a občas večer cítím, že mám vyřvaný hlasivky, jak řvu.
Jsem šťastná, že máme dům, nejen kvůli prostoru, zahradě a kdovíčemu, ale hlavně kvůli tomu, že nikdo neslyší, jak řvu. V létě je to horší, to se rozléha po celé ulici, páč jsme venku dost často a já jak chytnu rapla, tak se bohužel neovládnu a jsem schopna děcko v ajfru lapnout a seřezat ho na holou za vydatného hysterického řevu mého i dítěte…doufám že jsem zakladatelku uklidnila ![]()
Já ječím furt, jsme hrozná hysterka, všechno mě dokáže nasrat ![]()
Jeeee to se hezky čte. Já jsem totiž křičela tak před půl hodinkou, nechtěla se prevlekat do pizama a hlavně nechtěla plenu na noc. Už ji má jen na noc, ale je to boj.