Večerní řev

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.8.12 20:44

Večerní řev

Dobrý večer,

chtěla bych radu jak v klidu uspat 22 měsíčního syna.
Mají s dcerou (4,5roku) jeden pokoj, jsou v něm oba asi půl roku a vždycky stačilo oba uložit a byl klid, chodí spát oba před osmou večer a většinou v osm byl klid a spali, najedou syn tak před necelým měsícem začal vylízat z postýlky a teď už i ječí a řve jen když ho tam pošlem zpátky, kroutí hlavou nene a prostě nejde, tak ho tam odvedu už za řevu a on pokračuje a řve a řve a opět příjde za náma. A je to pořád horší, poslední dva večery mu táta normálně nařezal a on okamžitě lehnul, byl tiše a do minuty spal, což teda fakt nepotřebujem uspávat vařečkovou ukolébavkou to fakt né, jinak pohádky čtu, před spaním potulení jsou, nemá mu co chybět tak proč to dělá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.8.12 21:01

Mě holka nechtěla spát sama, přečetla jsem jí pohádku a musela jsem tam být s ní dokud neusla, potom se potichu odplížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.12 21:43

Taky nevím. Náš 21 měsíční stále krásně usínal sám. Prostě uložení, rozloučení, pohlazení a dobrou noc. No a teď poslední měsíc taky sám ani za nic. Jinak řve, ale moc. Až se zakašlává, soplí a tak. Takže to takto nechci a usínám s ním a musím zpívat - říká si co.. No, je to únavné. Už vždy skoro spím, když on usne a pak mám ještě práci a nemůžu se rozejít. Pokud někdo poradí, budu taky ráda.

• Citovat
  • Upravit
9166
12.8.12 21:57

Třeba se něčeho bojí, stínů hraček, čehokoli. Nevím, jak poradit, snad jen tam s ním chvíli zůstávat, než zaspí, je to zřejmě dočasná záležitost, nechat rozsvíceno malé světýlko…Mě to dcery nikdy nedělaly, naopak se vždy těšili spát..jak starší tak i ted mladší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.12 21:58

Vydržet - vodit zpátky s důrazem na dodržování zavedených pravidel. Aspoň teda u nás to zabírá. Vždy se najdou nějaké vlny, kdy jedno z dětí trochu „vyvádí“, ale už aspoň nelozí z postele. Jen vyjímečně a navíc fakt s nějakým důvodem a bez protestu se pak vrací zpět. Starší má skoro 4r, mladší skoro 2,5r. Jednu dobu jsme hodně řešili, že na sebe pořvávali…teď je už dlouhodobě klídek :mrgreen:

jen mě napadá, je ten mladší večer unavený k spaní? Jestli spává ještě po obědě a už tolik spánku nepotřebuje :think: Naši mladší jsme už přestali po o dávat, nebo pak večer dělala kravál, že starší nemohl spát :pocitac: :lol: tak po o pouštím pohádky, aby byli aspoň chvíli v klidu a já taky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
457
12.8.12 22:24

Já bych asi zkusila nevybočovat ze zajetého režimu. Třeba to malej opravdu jen zkouší. Chápu ale, že je težký nechat ho brečet v postýlce a nejít k němu.
Náš syn v pohodě sám usínal cca do roka, stačilo položit do postýlky, rozloučit se a mohla jsem zavřít dveře. Pak někdy kolem prvního roku začal tropit scény, když viděl že se jde spinkat, tak hrozný řev, vůbec se nechtěl nechat uložit, hned si v postýlce stoupal a brečel, natahoval ke mně ruce, ať ho vyndám… no kolikrát jsem vyměkla a znovu ho pochovala. Pak jsem ale zjistila, že musím být důsledná, že si opravdu jen zkouší vynucovat moji přítomnost. Zavedli jsme spinkání s plyšákama, se kterýma si před usnutím povídá, a je klid. Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.12 21:34

No tak koukám že je to všude asi podobné, dcera měla taky takové období, ale opravdu důslednost pomohla a byl klid, u syna se to akorát stupňuje do extrému že fakt nakonec dostane, protože už neumí přestat a má strašnou výdrž a je tvrdohlavý jak mezek, protože i když jsme důslední tak to fakt zkouší pomalu měsíc a přitvrzuje.
Každopádně dneska jsme přestěhovali pokoj, protože zítra dostane velkou postel jako má ségra a taky pustili místo čtení na malým přehrávači pohádku, zatím aspoň není takový řev ale už přišel do obýváku asi 5× a ještě nespí.

Jinak co se týká poledního spaní tak chodí spát ještě obě děti, a protože jsou ranní ptáčata (budíček většinou před 6h) tak do včera daleko a to by ještě nedal, polední spánek chci ještě udržet i když asi určím čas spánku ať je večer unavenější. :think:

Jestli nemá nějaké chmury nebo se něčeho bojí nevím, ale nepřipadá mi to tak, ani chováním ani stylem řevu. :nevim:

Jinak světýlko mají.

Já jen nemůžu pochopit že tak z ničeho nic, protože taky chodili oba spát v klidu a rádi, prostě automaticky jak po obědě tak večer po animáku a nikdy žádné protesty a teď takové scény, pomalu už u pyžamka. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.13 13:37

Ahoj, obnovuji téma, máme podobný problém. Malému je 27m. Vždy usínal sám (občas nějaký výkyv, kdy to zkoušel, třeba po pobytu u babiček, po nemoci..),ale vždy jsem to zas srovnali. Od roka a půl spí sám v pokojíčku, přechod byl naprosto v pohodě. I v noci spinkal bez buzení. Ted už několik dní dělá večer i v noci děsný bugr. Pohádka, pomazlíme, uložíme, dáme do postýlky pití, plyšáky, přikryjeme, má rozsvícenou lampičku někdy i světlo na chodbě, otevřené dveře, aby nás dole slyšel. A on chvilku leží a pak začne, chce napít, pak syčí láhev, tak to musím jít vyřešit, pak chce pořádně přikrýt, pak chce čurat (stejně se nevyčurá), pak bobek, pak zas pití a pořád dokola. Pak vstane a prohlásí, že spinkat v postýlce nebude, chce k nám do postele, nebo s námi koukat na Tv, vzteká se, řve jak tur, když ho do postýlky vracíme. Už nám ruply i nervy a dostal na zadek, nepomohlo, i jsme zkusili zavřít v pokojíku (úplně jsme mu rozsvítili). Sama jsem z toho byla špatná, i si pobrečela, ale nechceme zas povolit. Přes dva roky usínal sám tak nechci, aby začal ted usínat jen s náma nebo u nás v posteli. Jsem těhotná, zatím na začátku, je mi blbě, jsem unavená, manžel má ted problémy v práci, takže tohle nás děsně vysiluje a nervuje. Tahle scéna trvá třeba hodinu, pak usne. Ale stejně se v noci často budí a opakuje se to, jednou pít, jednou čurat, pak k nám do postele. Dnes v noci, když jsem k němu šla se mi na chodbě zamotala i hlava, navíc jsem totálně ráno unavená, slabá. Co poradíte? Vydržet a být „tvrdí“ nebo polevit a uspávat. Počítala jsem, že až se narodí miminko, že toto nastane, když bude miminko s náma v ložnici, že nebude chtít být v pokojíku, ale ne, že to nastane ted, bez důvodu. Je zdravý, nic významného se nestalo. Odpoledne spává tak 2 hodiny.
Anonym prosím kvůli poč. těhotenství, ještě to neoznamujeme.

• Citovat
  • Upravit
6865
8.11.13 13:46

Já ti nemůžu moc radit - mám jenom jednoho malého prcka, ale co mě napadlo při čtení je, že bych s ním spala v pokojíčku a třeba nad ránem se vytratila, ať se probudí a je tam sám a ty aspoň nebudeš tak daleko od něho a jeho potřeb…je to jenom nápad a má myšlenka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
8.11.13 15:31

Já neporadím, ale musím ti napsat, že máme doma to stejné. Dcera 28 měsíců, doteď usínala sama bez problémů (dokonce už od miminka), potmě, nevylízala z postele, prostě hned zabrala a spala až do rána. Ale poslední 2 týdny máme doma přesně to stejné: řev při usínání nejmíň hodinu, tisíc výmyslů, čurání, kakání, pití, spadl jí medvídek, ještě pusinka, pusinka od tatínka, dvacetkrát vyleze z postele a přijde za námi s nějakým výmyslem a s řevem. Máme do ložnice prosklené dveře, takže světla tam má dost, přesto jsme jí tedy začali rozsvěcet i lampičku, aby byla úplně klidná. Moc to ale nepomáhá, navíc je problém tu lampičku pak v noci zhasnout (spíme všichni ve společné ložnici a my s manželem při světle spát neumíme) - dcera se často během noci vzbudí a řve, že chce rozsvítit, není možné ji uklidnit, musíme dlouho chovat, abychom nerušili sousedy :roll:. Teror. Já věřím, že je to jen nějaké období, které patří k tomuto věku. Určitě to zase přejde, ale je to hrozně vyčerpávající. Hlavně to, že nefunguje vůbec nic, tak je to taková bezmoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
2.2.17 18:38

Večerní řev dvojčat

Holky, obnovuju téma. Začínám být zoufalá. Mám 5.5M dvojčata, od narození na UM. KAždý večer je u nás před koupáním řev a řev a řev. Holky přes den moc nespí a teď nespí moc ani v noci (nemají hlad, jen si chtějí hrát nebo nosit.. v lepším případně si jen pomrmlají a usnou, v horším řvou).

Ale ty večery.. Když byly malé (okolo 2M), říkala jsem si, že je to ta slavná kolika, co se o ní všude píše. Aplikovali jsme bílý šum a i 3hod jsem u nich klečela a plácala je po zadečku.

Ale teď už to kolika není.. Jako s kadění bojujeme pořád, ale díky mléku Hipp je to lepší (a to o dost). Zuby si taky nemyslím, to by řvaly pořád.

Jsou vždy večer přetažené, mnou si oči a pobrekávají. Pak začnu koupat (koupu sama, muž je v právi) a skoro pokaždé se to neobejde bez hysteráku té druhé, co se nekoupe. Pak už často ječí tak, že se mi ji nepovede ani pořádně nakrmit. Dnes dokonce usla vysílením z řevu..

Holky poraďte co dál? A to ani nemluvím o domácnosti, která vypadá jak po náletu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
2.2.17 19:11

Nekoupala bych je každý den, jako rituál se to u Vás stejně míjí účinkem. Prostě převléknout do pyzamka, dat do postylek, dát lahev mléka s trochou kaše a pusu papa? :nevim: zkusit to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
2.2.17 19:22

Jéé, úplně jsem si vzpomněla, jak to bylo u nás, když byly dvojčata miminka. Úplně stejné :( Řekla bych, že jsou přetažené, chce to uložit s prvními známkami únavy. Taky jsme nekoupali každý den, jen umyli prdelku pod tekoucí vodou a hotovo, vanička každý třetí den, do roka to úplně stačilo…
Ano, domácnost nefungovala, s tím se nedá nic dělat, děti jsou přednější. Vím, že to zní jako scifi, ale ony z toho vyrostou, budou si spolu hrát a všechny maminky single dětí vám budou závidět. Holt musíte zatnout zuby a vydržet… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
2.2.17 19:23

@u763 Naopak,koupel je to jediné, co je zklidní a donutí usnout (na chvíli..). Jen ta, co na koupel čeká, pláče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
2.2.17 19:25

@stonožka12 To zkouším, ale když už se mi podaří uspat jednu (uhoupat rozuměj), druhá většinou nezabere. A i ta, co mi spí v náručí, je hned vzhjůru, jak ji položím..

Vím, že to bude lepší. Ony jsou jinak hodné. Jen jak přijde večer, je toho na ně moc a nevyspání se projeví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí