Jak dlouho trvá období vzdoru?

542
22.10.12 15:05

Jak dlouho trvá období vzdoru?

Ahoj holky,
jak dlouho u vás trvalo období vzdoru? Mám 3letého rošťáka a 3týden vzdor, odmlouvání, neposlouchání, vztek… na zabití, jak dlouho to u vás trvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
22.10.12 15:12

Jak u koho!!! Nekde treba dvacet let!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.12 15:16

U nás to začlo někdy v 15m, poslední dobou už to hodně pominulo (pokud teda není hladový, žíznivý, unavený, není mu horko, zima, nepotřebuje čurat, kakat :mrgreen: ), ale od 3let nastalo období negativismu a to je teda v plném proudu a mám pocit, že jestli ještě jednou uslyším Nééé, tak ho už zaškrtím :lol:

Myslím, že to může trvat pár měsíců stejně jako pár let. Byly doby, kdy to bylo vážně na budku, to jsem měla pocit, že opravdu nedělá nic jinýho, než že řve a vzteká se, teď už se s ním jde aspoň trochu domluvit a argumentovat.

No a vztekat se začíná mladší, takže asi jedeme na novo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
22.10.12 15:20

V pěti letech to konečně polevilo. ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
22.10.12 15:23

Ježíš nestrašte, to budu v Opavě v blázinci :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
22.10.12 15:28
@santape píše:
Ježíš nestrašte, to budu v Opavě v blázinci :zed: :zed: :zed: :zed:

Ale ne, neboj, zvykneš si, naučíš se reagovat (nebo nereagovat :mrgreen: a zůstat klidná), začneš ignorovat zírající okolí a bude líp. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
22.10.12 15:59

U nas to zacina (malemu je 2.5roku) a zatim jenom doma, takze je to dobre.. ale je to strasne, trva to „zatim“ jenom 3 mesice a pry bude hur, tak nevim… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
22.10.12 16:29

Neznám období vzdoru, opravdu ne :nevim: ani jedno děcko nemělo to co se píše, ale užívám si pubertu :zed: :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2811
22.10.12 16:54

U nas zacalo nekdy po roce a pul a uspesne trva, clovek to prestane vnimat, me to delaji oba, dneska rev a vzpouzeni v kocare, ja si v klidu vykracovala, lidi kolem koukaji, nekteri nahlas lituji, ja jdu s usmevem na rtech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.10.12 16:56

U nás to trvá zatím asi 3 měsíce a doufám že to brzy skončí. Už mi z toho hrabe. Hlavně zbožňuju, když se začně vztekat někde na veřejnosti, já z něj celá rudá hanbou a začnou se u mě zastavovat lidi a radit mi co dělat. A když jsem použila jedinou fungující metodu, opustit dítě a odejít kus dál, tak se na mě sesypalo několik lidí že jsem špatná matka a jdu se radši kouknout do dalši výlohy na oblečení než se věnovat dítěti. Tak snad se aspoň brzy naučím ty lidi poslat slušně někam, protože teď jenom rudnu a nejsem schopná reagovat a mrňousovi to dělá děsnou radost :cert:

• Citovat
  • Upravit
4647
22.10.12 17:43

Ahoj,
u staršího začalo ve dvou letech a v různých obměnách trvá doteď. Mladší je naštěstí jiná povaha, ale i on se umí pořádně vztekat. To už ale občas jde mimo mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.10.12 18:03

Se zeptám fakt jak blb :oops: podle čeho určíte že má dítě období vzdoru :think:

Kluk 2.5 se třeba vztekne jednou, dvakrát denně, ale ne nějaký záchvaty, někdy to je delší, třeba 3 minuty, a starší dva byli to samé, jestli to je období vzdoru tak to mají do teď(18 a 13) nebo se Vám děti vztekají častěji? :think: :nevim: já že to pořád čtu, tak jestli ho mám diagnostikovat ;)

• Citovat
  • Upravit
21602
22.10.12 21:21

Tak klárka začala v roce a půl, trochu to polevilo cca ve třech a půl. teď spíš strašně odmlouvá, vzteká se řve už minimálně. mladší má válecí se scény s menšíma přestávkama tak toho půl roku…
@K.Black tak u nás se projevuje tím, že se třeba 10 minut válí po zemi, řve a mlátí hlavou o podlahu jen kvůli tomu, že mu dostatečně rychle něco nepodám a pak zase je řev, že to už nechce. občas si vyřvává věci, na které nemá nárok atd… minulý týden byla asi 15 minutová válecí scéna v mateřském centru, protože jsem ho nepustila do třídy, kde se straší učila angličtinu. a nezabralo vůbec nic, jen nechat vyřvat a nevšímat si ho.

@lucenka prosím tě, nenech se rozházet. já si u takových lidí v duchu říkám, že na ně taky jednou dojde. a velice slušně bych je posílala do patřičných mezí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.10.12 21:57

@nozu děkuju za vysvětlení, tak to nemáme ;) není to výchovou nebo péčí, spíš má dítě strach že by maminku jeblo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7354
22.10.12 22:07

@K.Black u nás to bylo tak, že problémem začal být každý jednotlivý úkon od otevření očí až do usnutí. Reagovala odmítnutím naprosto na vše co před tím bylo bez potíží prováděno včetně naprosto banálních příkazů typu podej si příbor. (a po mém trvání si na svém řev řev řev). Trvalo to od 2 a 1/4 asi měsíc, kdy jsem si říkala, jestli začne i druhé dvojče, tak visím ve futrech. naštěstí se dítě trochu vylepšilo, a tak ten měsíc mi trvalo přijít na pár fíglů a taky si trochu zvyknout. Druhá začala ve dvou a půl, ale průběh slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí