Co je opičí láska?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.12.12 21:58

Co je opičí láska?

Ahoj,
zajímalo by mě co znamená pro kterou z vás opičí láska? Jak by jste to popsaly?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
18.12.12 22:00

Pro mě to znamená, že je v lásce přítomná závislost, zaslepenost, sobeckost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
18.12.12 22:05

Přílišně ochranná výchova, kdy dítě je pánem všech a děj se vůle dítěte.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Souhlasim se zuzousem! hlavne ta citova zavislost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black

Tak třeba ve vztahu dítě x matka jo?

Budu skákat jak dítě píská, žádná výchova, hlavně ať je dítě „spokojené“ snesu modré z nebe, nechám se mlátit, škubat za vlasy hlavně ať je spokojené. Ale ono nebude, protože nebude mít žádná pravidla, žádné mantinely a jednou si to odskáče.

• Citovat
  • Upravit
957
18.12.12 22:06

Já bych to popsala, že se o dítě tak moc staráš až mu defakto ubližuješ, snad to tak je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika

Za opičí lásku považujem takú, vďaka ktorej si vychovám na mne totálne závislého a nesamostatného jedinca (napr. miesto toho, aby som ho niečo nechala urobiť samého, hoc aj prvých 10× nesprávne, tak to radšej budem neustále zaňho robiť ja, aby sa chudáčik nenadrel :-) )

• Citovat
  • Upravit
5411

Nadměrně ochranná výchova
Tak zvaná „opičí láska“. Představuje nadměrnou starostlivost rodiče o dítě. Dělají všechno „jen pro jeho dobro“. Přání dítěte je jim často rozkazem.

Jednou mi to řekla tchýně že mám opičí lásku ke svojí dceři. Tak mě to urazilo aniž bych věděla o co jde pořádně.. tak jsem si to zjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.12 22:07

Podřízenost dítěti.

Příspěvek upraven 18.12.12 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.12.12 22:08

@zuzouš juj, naprostý souhlas, lepší fakt nevymyslím :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.12 22:08

Ptám se protože od tchýně neustále slyším jen že jsem opičí matka :pocitac:
Máme totiž osobní spory, totálně rozdílné názory na výchovu, stravování, na všechno, ona nerespektuje moje zásady, tak ji samozřejmě nemám nejmenším zájem dceru dávat na hlídání, protože vím že ona udělá všechno podle svého, a nebude respektovat moje pravidla. Např s mými rodiči absolutně problém nemám, hlídají hodně často, vím že se na ně mohu spolehnout, hlídala už několikrát i moje kamarádka, bez problému. Ale tchýně mi neustále tvrdí že jsem opičí matka že si holku přivlastňuju protože jí aktivně nevyhledávám na hlídání a nechci aby s ní malá trávila čas bez mojí přítomnosti.
Myslíte že je toto opičí láska?

• Citovat
  • Upravit
5411
18.12.12 22:09
@Anonymní píše:
Ptám se protože od tchýně neustále slyším jen že jsem opičí matka :pocitac:
Máme totiž osobní spory, totálně rozdílné názory na výchovu, stravování, na všechno, ona nerespektuje moje zásady, tak ji samozřejmě nemám nejmenším zájem dceru dávat na hlídání, protože vím že ona udělá všechno podle svého, a nebude respektovat moje pravidla. Např s mými rodiči absolutně problém nemám, hlídají hodně často, vím že se na ně mohu spolehnout, hlídala už několikrát i moje kamarádka, bez problému. Ale tchýně mi neustále tvrdí že jsem opičí matka že si holku přivlastňuju protože jí aktivně nevyhledávám na hlídání a nechci aby s ní malá trávila čas bez mojí přítomnosti.
Myslíte že je toto opičí láska?

Tady si přečti co je to opičí láska ;) ;) http://cs.wikipedia.org/…V%C3%BDchova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.12.12 22:10

Nie, toto samotné pod opičí lásku nespadá… :-) Dcéru si „neprivlastňuješ“, tá už tvoja je :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.12 22:12

Tak jako svoji dceru miluju bezmezně!!! Ale pravidla má, rozhodně to není že bych byla já jejím otrokem, naopak si kolikrát říkám jestli nejsem v některých věcech moc tvrdá a neměla bych na ni být vlídnější :oops: :hug:
Ale pravidla má, jen tchýně mi furt opičí lásku předhazuje, protože prostě odmítám aby s ní trávila čas a brala si ji na hlídání, protože se na ni nemohu pro velké osobní spory spolehnout, jak už sem psala…jinak dát ji na hlídání nemám problém, ale osobě které můžu věřit

• Citovat
  • Upravit
5411
18.12.12 22:15
@Anonymní píše:
Tak jako svoji dceru miluju bezmezně!!! Ale pravidla má, rozhodně to není že bych byla já jejím otrokem, naopak si kolikrát říkám jestli nejsem v některých věcech moc tvrdá a neměla bych na ni být vlídnější :oops: :hug:
Ale pravidla má, jen tchýně mi furt opičí lásku předhazuje, protože prostě odmítám aby s ní trávila čas a brala si ji na hlídání, protože se na ni nemohu pro velké osobní spory spolehnout, jak už sem psala…jinak dát ji na hlídání nemám problém, ale osobě které můžu věřit

Mě to tchyně taky řikala. Taky jsme se neshodli..ona z vesnice kde nechali děti lítat venku uz od pidivěku a buh ví do kolika večer a já z Prahy vyděšená nemít ji na chvíli bez dohledu. A taky jsem hned byla opičí matka :roll: tenkrát mě to urazilo, ale nakonec mě to potěšilo když jsem zjistila co to je :mrgreen: :mrgreen: protože raději budu opičí matka, než krkavčí matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí