Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dotaz na ty, jejichž děti mají rády lego a sledují na youtube videa se stavěním lega.
Dnes mě to strašně naštvalo, konkrétně třeba tady: normální záznam stavění stavby z lega a pak brutální zabití panáčků (čas 9:30)
https://www.youtube.com/watch?…Co je jako je?! Víte o tom, že ve zdánlivě neškodných videích je něco takového? Dá se to nějakým způsobem ošetřit profilem, aby se k tomu dítě nedoklikalo?
Děkuji za názory a tipy.
Když si najdeš ten daný výrobek, je určený od 18 let. My máme Youtube Kids a je tam možnost nastavení videí pro určité věkové skupiny. Já se ale pořád musím ptát, co na tom ty děti 15 minut zajímá? Nebylo by lepší, aby to Lego stavěly? Prostě bych jim to zakázala, pokud jsou ještě tak malé, že to jde.
@Anonymní píše:
Dotaz na ty, jejichž děti mají rády lego a sledují na youtube videa se stavěním lega.
Dnes mě to strašně naštvalo, konkrétně třeba tady: normální záznam stavění stavby z lega a pak brutální zabití panáčků (čas 9:30)
https://www.youtube.com/watch?…Co je jako je?! Víte o tom, že ve zdánlivě neškodných videích je něco takového? Dá se to nějakým způsobem ošetřit profilem, aby se k tomu dítě nedoklikalo?
Děkuji za názory a tipy.
vždyť je tam hned na začátku varování ![]()
Přijde mi, že se inspirovali u Toma a Jerryho, úplně je v tom vidím.
A resis co? Ze neumis číst varování? Stahni jim YouTube kids.
@Anonymní píše:
Děkuji za názory a tipy.
Tak bacha třeba na video, které začíná - „Ahoj, já jsem Helmut, opravář komínů!“… Není to online výukový seminář pro kominíky ![]()
Ne všechna zdánlivě neškodná videa jsou opravdu neškodná. A tady u toho je to i na začátku napsané, takže mevidím problém v ničem jiném, než v selhání rodičovského dohledu ![]()
Ano, že je tam varování, to jsem zjistila až potom. Chodím se dítěti dívat přes rameno, ale nesedím u něj s tím celou dobu od začátku do konce. Proto mě překvapilo, že video v pohodě, staví se, staví se a pak zničehonic tohle. Je to selhání rodičovského dohledu, jak píše @Jahru
Od teď už jen Youtube Kids, děkuji za tip. @Kriss Tina @Aduš8
@Aduš8 @Ťarbík01 Lego taky staví, ale v těch videích se inspiruje k novým stavbám, snaží se pak postavit to, co tam viděl, např. vláček v tunelu, různé pohyblivé mechanismy atd. Že se na to stavění dívá, v tom nevidím nic špatného.
Asi jsem spíš v šoku z toho zdánlivě neškodného videa, proto tato diskuze…
@Aduš8 @Kriss Tina Začali jsme používat Youtubekids, nastavili jsme věk do 8 let a to video, které zmiňuji v úvodním příspěvku, se tam pořád nabízí! K čemu je teda to youtubekids??? Nebo dělám něco špatně, že se to tam nabízí? Děkuji za rady.
Jsou i videa s legopanacky s rekonstrukcema bitev druhe svetove. Napriklad.
Tak jim to k tomu vysvetlim, pokud je na to necham koukat.
Taky deti miluji Toma a Jerryho, Kojota Wildu a podobne. A taky cteme Pernikovou chaloupku nebo Neposlusna kůzlátka
Ale to nevypadá, jako originální video od Lego trade mark. Vypadá to pouze jako originální video. A není špatné. A koukám, že pokud někdo doma šlápne na Lego, tak místo používání různých slangových výrazů by se měl zamyslet, že zničil Lego život.
@Ornwen píše:
A taky cteme Pernikovou chaloupku nebo Neposlusna kůzlátka
Tuto knihu (nedejbože můví) bych nejprve přečetl/ shlédl v ústraní, aby se z toho nevyklubala nějaká verze Helmuta kominíka…
https://www.youtube.com/watch?…
Co je jako je?! Víte o tom, že ve zdánlivě neškodných videích je něco takového? Dá se to nějakým způsobem ošetřit profilem, aby se k tomu dítě nedoklikalo?
Děkuji za názory a tipy.