Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jahodamražená88 píše: Více
Podle mě má jiný vztah, ale pořád chce mít jakousi jistotu u tebe, kdyby náhodou. Jednak skrz vaše dítě a druhak, kdyby nový vztah nevyšel, má se přece kam vrátit
![]()
Tak když nechceš slyšet, že ho máš vykopnout tak ze sebe dál dělej rohožku a čekej jak mu to dopadne u té druhé. ![]()
Chápu, že tam máš majetek, dítě, dlouhodobý vztah, ale tvůj manžel se chová jako hovado. Ve finále abys ho ještě litovala, jak to má teď těžké, ne? Ve tvém případě bych volila rozhodně sebeúctu a už bych ho nechtěla. My ženský jsme fakt ochotný překousnout tolik věcí, že mě to až děsí ![]()
Zkus se zminit o nejakem chlapovi, ze jdes na rande, jestli pohlida ![]()
Kdes nechala hrdost?
On mi tvrdi, ze i kdyby ji nepoznal, uz by semnou nechtel byt, ze nebyla „planovana“ a proste mu prisla do cesty. Ja ted v nasem dome budu zit cca rok s dcerou a on sem bude jezdit…ja nevim, jak se chovat, co delat, jak to mam resit..hlavne z toho nechci mit nějakou valku Roseovych…
@lu369 píše: Více
Ja co jsem tu cetla, tak opravdu jsme ochotne překousnou ledacos, kvuli detem rodine a ja nevim, cemu vsemu…je to smutny…
A co byste udělala, kdybyste neměla dceru a ten dům? Co byste udělala, kdybyste se opravdu mohla rozhodnout, co chcete a nechcete sama za sebe? Neomlouvejte svou nerozhodnost odpovědností za společné dítě a společný majetek. Neschovávejte se za zástupné příčiny a důvody, proč čekat, jak se on rozhodne. Pokud se rozhodne pro Vás, nikdy si nebudete jistá, jestli zase nemá nějakou lásku. Opravdu je majetek a společné
dítě přednější, než zdravý rovnoprávný vztah dvou lidí? Co když tuhle opustí a bude zase další jiná? I Vy máte právo na rozhodnutí, co s tím udělat. Ne jen on, který zatím neví, čí je a nechce si k vám dvěma úplně zavřít vrátka. On Vás zná a ví, jak na Vás. To dlouho nevydržel dělat otce rodiny. Dítě 4,5 let a on se angažuje jinde. Upřímně…nebude to v případě rozchodu snadné, ale na to, že je tu dcera a dům, na to měl myslet hlavně on. Vy to snad nebudete za něj řešit. Chce jinou, tak musí nést následky. Jeho volba.
Využila bych toho. Bude jezdit za dcerou, ne za tebou… Tak bych se na víkend vždy sbalila a jela někam s kamarádkama. Ať se stará.
Když to nechceš řešit radikálně, tak ten rok, který jste si dohodli, ber jako čas pro sebe. Třeba ho pak už vlastně nebudeš chtít.
Příspěvek upraven 28.07.24 v 21:28
Jestli ho chceš zpátky, tak ho sbal a vypakuj. Žádné fňukání, smutný oči. Hezky se uprav a požádej ho, aby si vzal dceru mimo plán, že něco máš a vrať se ideálně s kytkou. Pro novou přítelkyni bych přichystala pravidelné víkendy s dcerou a občas utrousila poznámku, že už máš vyhlédnuté bydlení, až prodáte dům. Počítám, že ta nová láska nebude potom tak žhavá.
Beru zpět, po tomhle bych s ním vymetla.
@Edding444 píše: Více
Taky jsem si rikala, ze to budu brat jako nejaky „proces“ pro me…vyuzit toho
Dobry večer jsem tu poprve a prosim o radu nekoho, kdo si timto prosel…
S manzelem jsme spolu 10 let, mame 4,5 letou, krasnou dceru. Momentalne mame velkou krizi, ktera vyustila v to, ze manzel víceméně odesel, jezdi k nam na víkend, ale jiz je v tom i jina a jsou do sebe zamilovani ( s ni to trva cca mesic)
Rekl mi, ze semnou uz byt nechce, nemiluje me a chce to „zkusit“ s ni. Zaroven s nami byl na dovoleny, kam jezdit nemusel, ma dvojsmyslne narazky, například, ze jeho kamarad, mel pauzu se ženou a vratili se po pul roce k sobe a maji to uzasny, a ze nam se to treba muze stat taky, kupoval palky na tenis s tim, ze je pouzijeme treba na „příští“dovolenou, plánuje akce, vylety s námi atd…
V jednu chvili mluvi takto, jak je mu vse lito a trápí se kvuli dceri, a za chvili je zly a nechce me…vychazime celkem v pohodě, bavime se, jedeme i ke znamym, spolecne se smejeme, pred 14 dny jsme spolu i spali (a to uz ji mel),mame vysneny dum s hypotékou, ktery se nam moc prodavat nechce, jemu uz vubec ne, protože to je jeho splneny sen, do toho dcera, o kterou nechce přijít ( z predesleho vztahu ma jeste jednu),s rozvodem zatim nepřišel. Mame v domě podnajemnika, který má smlouvu jeste na rok, tak jsme se predbezne domluvili, ze za rok to rozsekneme a prodame to…(Prijde mi, ze to schvalne prodluzuje)
Co s tim? Je mu 45,mam trochu pocit, ze úplně neví, co sam sebou. Kdyby se tak moc chtěl rozvest, asi by to udelal…kdyz je s námi, pise si s ni, ale zaroven utrapene vzdycha, ze je mu to lito.
Co mam delat? Jsem v takovém rozpoložení, ze ho nechci, ale zaroven bych to chtela spravit, uz kvuli dceri a tomu vsemu, co máme a vybudovali jsme…mam ho nechat na pokoji a cekat? vratila se vam takhle nejaka polovicka zpet? A prosím, reci typu „sbal ho, nech ho“ uplne slyset nepotřebuji, mame za sebou 10 let, dite a majetek, nechci to uplne vzdat…
DEKUJI VSEM!