Nastavení šicího stroje - nitě

73
8.4.22 19:06

Nastavení šicího stroje - nitě

Dobrý den, mám doma šicí stroj Silver Crest (lidl). Mám problém s nastavením napnutí nití. Vyfotila jsem…červená nit spodní modrá vrchní..na vrchní straně prostupuje červená…z toho usuzuji že je vrchní nit moc vypnutá, jenže nastavení horní nitě mám už na 1 nebo 0. Spodní nit sem také zkoušela nastavit…vím že by se do ní nemělo vstupovat ale zkoušela jsem…nastavila jsem tak aby se odvinulo samo 10cm…tak jak všude radí… podle mého názoru steh není moc pěkný ani mi nepřijde že by šel pěkně rovně ale jako by šikmo? máte někdo zkušenost nebo nápad co s tím? jehlu mám vyměněnou. předem děkuji za odpověď díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8726
8.4.22 19:11

Pokud ti spodní nit vyliza nahoru, máš buď velké napětí spodní nitě nebo malé napětí horní nitě. Ono je nejlepší do toho nesahat..nepamatuješ si, jak to bylo nastaveny, když sis ho koupila? Návod nemáš? Tam by se mělo psát, jaké nastavení je vhodné na jaké materiály. Zkus to všechno dát „doprostred“ a pak se odrazit od toho, co to udělá. Taky jsou potřeba kvalitní nitě a jehly vhodné na daný materiál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
8.4.22 19:19

@Midaku No na začátku napnutí horní nitě bylo na středu…auto…ale dost se to stahovalo…ted kdyz mám 1 tak je to tak jak je a když dám víc je vidět jak to krabati látku a je to moc stažené..spodní byla strašně moc stažený také.. (ten šroubek)…jako ono to asi takto sílí i od začátku ale přijde mi to škarede… :zed: Ještě k tomu mám nitě také z lidlu..taková ta sada.. :think: Tak že by to bylo tím že nejsou kvalitní? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
8.4.22 19:29

@djvincek mne nekvalitní nitě, což ty z lidlu jsou, blbnou vždy. Stahujou látku, trhají se, cuchaji se… zkus amann nebo unipoly, ty jsou super. A tal vyzkoušej různé materiály, někdy ty lidi stroje mají problém s těžšími nebo pružným materiály, s tím asi nic moc neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
8.4.22 19:38

@Midaku moc děkuji za odpověď a radu.. zkusím ty nitě jako první a pak se uvidí. fakt moc díky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
8.4.22 20:44

Spodní máš špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13969
8.4.22 21:06

@djvincek nitě z lidlu jsou k 💩, musíš si koupit pořádné a na sroubek na člunku sennikdy nesahá, to už ho můžeš dat rovnou do servisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat