Nastoupit na střední školy - co je potřeba?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nastoupit do školy
Ahoj chci se zeptat nedodělala jsem si střední školu jen rok po té jsem odjela do ciziny pracovat a, tam otěhnotněla ted mám syna 5 letého a mám 25 let… Tak mě jen napadlo, kdybych nastoupila do školy někam na 3 roky znova nebo kurz at mám něco a né jen základní školu :/
ale už si nepamatuji, jak to chodí co je potřeba k tomu, aby mě přijali do školy nebo kurzu? ![]()
- Citovat
- Upravit
Reakce:
@Anonymní píše:Ahoj chci se zeptat nedodělala jsem si střední školu jen rok po té jsem odjela do ciziny pracovat a, tam otěhnotněla ted mám syna 5 letého a mám 25 let… Tak mě jen napadlo, kdybych nastoupila do školy někam na 3 roky znova nebo kurz at mám něco a né jen základní školu :/
ale už si nepamatuji, jak to chodí co je potřeba k tomu, aby mě přijali do školy nebo kurzu?
no můžeš zusit druhé kolo, musíš podat si přihlášku ale asi je pozdě už, přijímačky už byly a pokud chceš školu s maturitou, tak lze i dálkově
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jestli na denní nebo na dálkové studium.
Musíš si podat přihlášku. Ty se podávají většinou na jaře únor-květen-jak která škola. Po přijetí nastupuješ klasika v září.
A podle mě lepší dodělat si maturitu než dělat nějaký kurz.
Hodně štěstí
- Citovat
- Upravit
Do kurzu abys měla střední školu? Tak to fakt naštěstí nejde. Normálně musíš studovat, lze i dálkově. Najdeš si školu, jejíž obor by tě bavil a chtěla bys pak v něm pracovat (např. asi nebudeš studovat zdravotní školu, když bys chtěla dělat např. v bance), zjistíš si kritéria pro přijetí, podáš přihlášku, naučíš se na přijímačky, uděláš přijímačky (někde berou i bez nich) a po přijetí začneš studovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jakou školu jsi dělala předtím? když budeš mít stejný/podobný obor, mohli by ti ten rok uznat. Taky asi bude hodně záležet, zda půjde o školu státní nebo soukromou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Projeď nabídku středních škol a učilišť, zjisti si, zda má daná škola možnost dálkového nebo individuálního studia. Je spousta soukromých škol, které většinou to dálkové studium mají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Projeď si střední školy ve tvém okolí na netu, zda mají dálkové studium, ať už maturitu nebo výučňák. Nevím jak jinde, ale u nás ti takové informace řeknou a poradí i na pracáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě to něco chce, ale nesouhlasím, že to musí být maturita. Klidně si najdi tříleté učiliště a vyuč se v nějakém oboru. Já na tvém místě bych si na ÚP předem jistila, o jaké obory je v tvém regionu zájem.
Hodně štěstí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekvalifikace je k prdu - sama mám dvě a je to málo. Většinou chtějí školu.
Nicméně projdi si na seznamu složku školy a tam najdeš spoustu sředních škol, kteé nabízejí dálkové studium. Většinou se jedná o obchodní akademie, zdravotnické školy apod. Ale našla jsem třeba i oděvní návrhářství, které bylo tedy na let. Ale i gympl. Většinou se jedná o školy na roky. Ale najdeš tam i učiliště…
Jen hledej… určitě najdeš to, co by tě bavilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekvalifakační kurz nemá zádnou hodnotu. Vzhledem k tvému věku bych zavrhla i denní studium, od 26. let by ses stala samoplátcem zdravotního a sociálního pojištění. Nebylo by až tak jednoduché chodit do práce.
Kdybych byla na tvém místě, přihlásila bych se na tříletý učební obor (dálkově nebo distančně) s konkrétním zaměřením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zamysli se nad tím, co chceš - maturita je prý hrozně těžká (viz vlákno vedla, hlavně ta matika - ale já jsem opačného názoru - je to jednoduché). Hlavně kvůli dálkařům je to nefér, tak zhodnoť i to.
Odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca, já si myslím, že je maturita konečně trochu fér. Právě kvůli těn dálkařům
Matematika rozhodně těžká není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla obor, který mě vůbec nebavil kuchař čísník… jenže všehcny kamarádky šly, tam a ja hloupá mladá pipina šla za nima… Právě nevím budu potřebovat vysvědčení atd?? Nebo jak se to dělá? Mě, by lákala kadeřnice, kosmetička… spíš práce s lidmi… měnit jejich vyzáš atd… A jsem sama se synem, brala bych i dálkové spíš studium… takže přemýšlím :/ co a jak…
vím, že už měli zájem at nastoupím do firmy i s tím, že nemám vyučný list, ale byl 3 směnný a to si nemohu dovolit… a neumím si představit do konce životA stát u stroje
bohužel, to je ale moje chyba,,, tak se snažím k něčemu dospět…
- Citovat
- Upravit
Tak maturita těžká pro dálkaře je, hlavně matika a cizí jazyk a to z toho důvodu, že při dálkovém studiu je prostě těch hodin málo a samostudiem nebo doučováním se to dohání a při rodině a práci je to zabíračka. Při didaktických testech ani učitel nemůže přimhouřit oko, jelikož to opravuje Cermat a neví, jestli je to test dálkaře nebo normálního studenta. Další věc je ta, že na některých odborných školách jsou odborný předměty na úkor např. právě matematiky. No je to boj, bojovala jsem a na druhý pokus to dala, ale jednoduchý mi to nepřišlo. Čeština ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit