Nastřelená náušnice, zaroste?

10
12.8.24 08:52

Nastřelená náušnice,zaroste?

Ahoj,
cca před 14 ti dny jsem si nechala udělat dvě dírky, na jednom uchu je to ok, na druhém to je strašné. První týden bylo vše v pořádku, ale pak začala jedna strašně bolet až mě z toho bolí ucho i zevnitř. Dneska jsme se vzbudila v 5 ráno a musela jsem jí vyndat. Nyní tam naušnici nemám, ale vypadá to, že je uvnitř strup. Mohu jí nechat vyndanou nebo jí tam mám raději vrátit? Myslíte, že by ještě zarostla? :think: Mně se to líbí, takže nechci, aby mi zarostla :D Ale nevím co s tou bolestí a jestli má smysl jí tam dávat znovu, když se měnit a vyndavat může až po 6 týdnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4496
12.8.24 08:56

U nastřelené náušnice mám zkušenost u dcery. Bohužel je možné, že když jsi tam náušnice neměla přes měsíc, tak už za den, dva se udělá strup a může začít zarůstat.
Otázkou je, proč jsi ji vynadala. Jestli to byla nějaká alergická reakce, hnisání apod. Já bych se poradila tam, kde to nastřelili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.8.24 09:14

V noci to začalo strašně bolet a touha se vyspat byla silnější :lol: Nevšimla jsme si, že by to hnišalo, jen to občas bylo dost zarudlé, ale bolí to prakticky týden v kuse. Dle mého to mám píchnuté křivě, ale nejsme odborník :nevim: po vyndání už to téměř neboli

Příspěvek upraven 12.08.24 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
12.8.24 09:16

Nevracela bych jí, nemělo by to bolet, mohlo se ti to zanítit. Takze buď mazat (třeba černá mast) jo a pocitej s tím, že zaroste. Mám nastrelené nausnice a kdyz si pak třeba mesic zapomenu nějaké vzít, tak už si je horko těžko dávám.
Samozřejmě se můžeš poradit tam, kde ti jí nastřelili nebo s praktikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
12.8.24 09:25

Zarudlé je infekce. Jak se o náušnice staráš? Klidně pošli fotku, jak to vypadá. Teď máš možnost buď nechat zarůst a přepíchnout. Jestli to máš píchnutý nakřivo, tak bych si to nechala zarůst.
Nebo teda pořádně umýt ruce a vrátit. Dvakrát denně propláchnout Betadinou a po zahojení čistit mořskou vodou. Obecně se doporučuje čistit piercingy solným roztokem ve spreji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.8.24 09:40

Dávala jsem na to betadine, mám to na obou uších, s tím druhým uchem nemám žádný problém. Na fotce je vidět, že je to píchnuté tak nějak zvláštně, ale s naušnicí mi to divné nepřišlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
12.8.24 10:24

@luc283 druhá dírka zanícená být nemusí. No čistit Betadynou to určitě chce.
Máš obě uši stejně píchnutý, nebo je každá náušnice jinak? Mě to úplně správně umístěný nepřijde, ale zas asi lepší mít obě stejně „blbě“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
12.8.24 11:12
@luc283 píše: Více

Ahoj,

ano zaroste. Vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188