Nástup do práce a obavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.8.22 12:37

Nástup do práce a obavy

V rijnu nastupuji po 2 detech do noveho zamestnani. Pracovni doba je paradni 8-14hod., ale stejne…nejvic mam obavy, ze bude nejmladsi porad nemocny, tak, jak uz to byva.
Manzel je ten, kdo nas zivi a muj plat vuci jemu je smesny.
Samozrejme se bude snazit, aby mohl kdyby bylo potreba zustat doma, ale vim, ze nekdy to vzhledem k jeho praci mozne neni.

Jedno z deti ma vrozenou vadu, coz znamena, ze jakekoliv nachlazeni, ryma, atd.musi zustat doma v klidu.

Do prace se tesim, popravde ale mam spis obavy, jak to vsechno zvladneme prakticky zmenezovat. Logopedie, kontroly, nemoci. K tomu ja ve stresu z nove prace.

Jake mate zkusenosti u svych deti? Byla nemocnost druhy školkovy rok mensi, nez prvni?
Děkuji.
Prosim ponechat anonym, nebo smazat. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8642
15.8.22 12:44

Ha, to vypadá, jako bych to psala já, tady si s dovolením sednu :mrgreen: jsem na tom úplně, ale jako fakt úplně do posledniho písmenka stejně. Jen ty deti mám 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
15.8.22 13:17

Jeden nástup do práce po RD už mám za sebou. Nakonec bylo i fajn, že jsem rok nesehnala práci, protože děcka první roky byly ve školce stylem 3-5 dní v MŠ a 2-3 týdny doma. Zlepšilo se to až poslední rok a potom ve škole. Teď se vracím podruhé, malý má imunitu asi lepší než měli starší, ale kdoví jak to bude. Naštěstí máme ještě babičku. Případně když má manžel odpolední, stíháme se doma vystřídat (tímhle stylem pracuju už od dubna, ale malý jde do školky až v září). Takže uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.8.22 13:28
@Anonymní píše:
V rijnu nastupuji po 2 detech do noveho zamestnani. Pracovni doba je paradni 8-14hod., ale stejne…nejvic mam obavy, ze bude nejmladsi porad nemocny, tak, jak uz to byva.
Manzel je ten, kdo nas zivi a muj plat vuci jemu je smesny.
Samozrejme se bude snazit, aby mohl kdyby bylo potreba zustat doma, ale vim, ze nekdy to vzhledem k jeho praci mozne neni.

Jedno z deti ma vrozenou vadu, coz znamena, ze jakekoliv nachlazeni, ryma, atd.musi zustat doma v klidu.

Do prace se tesim, popravde ale mam spis obavy, jak to vsechno zvladneme prakticky zmenezovat. Logopedie, kontroly, nemoci. K tomu ja ve stresu z nove prace.

Jake mate zkusenosti u svych deti? Byla nemocnost druhy školkovy rok mensi, nez prvni?
Děkuji.
Prosim ponechat anonym, nebo smazat. Dekuji.

Druhý školkový rok už začínal kovid. Nemocný byl tak nějak normálně, ne každou chvíli. Poprvé dostal antibiotika. To jsem doma byla, nedovedu si představit k němu vstávat a pak ráno odhopkat do práce. Ale my máme směny, tak se u něj vystřídáme v případě nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.8.22 13:33

U nas byl druhy skolkovni rok horsi nez prvni, ale prvni byl mladsi v detske skupine, kde navic (behem kovidu) bylo malo deti, tak max 6-7, nektere dny treba jen 2,starsi byl predskolak a nejak to slo. Zato kombo statni skolka a prvni trida (a to ta statni ma taky malou tridu, zato prvnaku bylo 30), to byl mazec. Nosili to oba a prskali to na sebe, castecne furt kovid takze doma pri nejmensi znamce rymy. Ted uz doufam v zlepseni, mozna jsem optimista :mrgreen: Ja mela moznost vyuzivat i hoke office ale…a pri tech lehkych virozach to jakz takz slo. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.8.22 03:49

Nastupuji od října taky. Doma jsem byla 3 a čtvrt roku. Je mi úplně ouvej když jen pomyslím na to, že bude malý muset ve školce spát (pracovní dobu budu mít 8:00-14:00), ale i tak je to pro mě absolutně nepředstavitelné a bojím se, že budu já, ta která bude brečet po cestě do práce. 🙈 Jsem asi slabá, je někdo taky tak závislý na svým prckovi? 😅Čím vic se to blíží tim vic se mi od nej nechce. A to jsem o nemocech teda ještě nepremýšlela. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
16.8.22 08:38

@Domi17791 vždycky je to změna a emoční vypětí. Já budu muset taky po pár dnech nechat prcka spát, protože končím ve 13h. Na 7:30 ho budu dávat do MŠ a pak za svými třeťáky. Pro oba bude začátek náročný. Navíc do školky nechce. Není zvyklý být bez nás. Hlídá ho jen babička. Ale už mu v červenci bylo 3,5 takže fakt doma už byl dost a je potřeba jít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12582
16.8.22 08:59

Tak hodně štěstí. U nás byl nástup do školky příšernej, holky byly nemocný pořád, fakt pořád. Navíc ani nebyly nemocný pořádně souběžně, nejdřív omarodila první a až někdy za 4 dny lehla druhá, o to to pak všechno bylo delší. Nechci tě strašit, to vůbec ne, ale u nás to tak bylo. Naštěstí to zaměstnavatel nehrotil. Stejně jako u vás je i můj manžel hlavní živitel, takže aby on s pomalu 5× vyšším platem chodil na OČR, to byla blbost. Šli jsme do toho s tím rizikem, že mě případně holt vyhodí. :nevim: Babičky tou dobou byly obě pracující. Docela krušné časy, ale naštěstí jsme to ustáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat