Práce po mateřské - šance
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce po mateřské - šance
Jaké máte zkušenosti s hledáním práce po mateřské? Odmítají vás zaměstnanci, kvůli dětem? A píšete do životopisu mateřskou a rodičovskou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neodmítaj, teda z 8 pohovoru jeden neklapl kvůli pracovní době, která mi neladila se školkou a ani oni se moc netvarili. Jinak v životopise jsem myslím měla mezeru. Tak asi jim došlo, co u ženský pod 30 znamenají 3 roky volna. V tom motivačním dopise nebo jiným sranci jsem o tom psala, protože jsem porodila na VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka píše:
Jaké máte zkušenosti s hledáním práce po mateřské? Odmítají vás zaměstnanci, kvůli dětem? A píšete do životopisu mateřskou a rodičovskou?
Psala jsem, neodmítli, nebyl důvod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš než na tom, jestli máš děti, záleží, jestli máš co zaměstnavateli nabídnout. Mě se na děti u pohovoru nikdo neptal, do CV jsem neuváděla (ale z MD jsem se vracela k původnímu zaměstnavateli, práci jsem měnila až později, když byla děcka ve školce/škole).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to tam nepíšu, jednou jsem byla na VŠ, podruhé mi normálně trvala smlouva, takže žádná mezera nikde není.
Stejnak všichni automaticky předpokládají, že prostě ženská děti v určitém věku spíš má než nemá.
Jakmile pozvou na pohovor, tak je jasné, že jim to nevadí a pak už to je na tom, jaký kdo dělá dojem. Nikdy jsem se nesetkala s tím, že by to nějak vadilo - snad jen u hodně vedoucích pozic, tam se na to občas řeč stočí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neodmítli mě nikde, spíš sem odmítala já, protože nešlo sladit pracovní dobu a dítě, málokde mi vyšli vstříc se smenama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že někde odmítají vzít do zaměstnání ženy, kteté mají malé děti, je jen hoax.
Ten šíří ty ženy, které jsou natolik jakékoli práce neschopné, že si musí nějak před okolím obhájit, proč je nikde nechtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja rodicovskou v CVcku napsanou mam a nikdy s tim nebyl problem, naopak mi i nekolikrat nabidli upravu pracovni doby, abych v pohode stihala skolku. A to upozornuji, ze opravdu nejsem vzdelanim ani oborem nic extra! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naopak, každý zaměstnavatel rád viděl, že už deti mám a nezdrhnu tedy na mateřskou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nestalo se mi to, mam v zivotopisu rodicovskou. Vzala jsem praci, kde me oslovili sami na zaklade CV, co mam zverejneny na jobsu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V životopise rodičovskou nemám, běžel mi stále pracovní poměr. Na pohovorech jsem děti zmínila sama (mám 30, tak jsem měla naopak strach, aby si nemysleli, že brzo uteču). Zároveň jsem dodávala, že mám hlídací babičky a děti mají šikovného tatínka, který je schopen se také postarat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S hledáním práce je to teď dobré, pokud můžeš na plný úvazek, budeš mít místo hned. Já jsem částečný hledala tři měsíce (ale taky jsem několik nabídek odmítla kvůli nízkému platu nebo nemožnosti částečného úvazku).
V životopisu rodičák nemám, ale vždy jsem to sama zmínila na prvním pohovoru, aby byla situace jasná. Já osobně nerada něco tajím (ale reálně do toho nikomu nic není, tak to jde taky brát). Zase podle mne nemá úplně cenu to psát hned do životopisu (HR to někdy hned zahodí, pokud mají více kandidátů), může tě to připravit o zajímavé nabídky. Ve většině firem úplně zaujatý proti ženským s dětmi nejsou, ale musíš dobře zapůsobit, když chceš porazit víc bezproblémového kandidáta…
@vulpes: Mě třeba v původním zaměstnání před rodičákem nechtěli (pravděp. kvůli dítěti, předtím jsem měla vždy hodnocení ok). Najít práci jinde nebyl problém. Ale fakt bych netvrdila, že každá která nemá zrovna práci makat nechce… Někde prostě diskriminují, ale tam asi stejně dělat nechceš. Asi lepší když ji ani nevezmou, než pak řešit nějakou šikanu a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to do životopisu nepíšu (i na mateřské jsem dělala lektorku jógy, překládala), vždy jsem něco dělala. Pokud se neptají, nemám problém odpovědět. Najít práci trvalo chvíli, ale zadařilo se. A to právě tam, kde jsem si moc nevěřila a v první moment ani nechtěla. Dá se to, jen třeba najít normální firmu. Kamarádka řekla, že taky si hledala po mateřské práci a kvůli dítěti na ni koukali, jakoby měla mor. Tak se vrátila tam, kde pracovala předtím a tam nebyl problém. Já si ovšem musela hledat úplně novou, protože jakmile zjistili, že jsem těhotná, tak se me hnedky zbavili. Ale stejně bych tam už nechtěla být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se optat, vy co nezmiňuje v CV rodičovskou dovolenou a dítě, tak jak pak budete řešit lékaře, nemoce, atd…?
Pracuji při RP normálně na HPP ( většinový úvazek), zaměstnavatel samozřejmě o dítěti ví a nemá problém. Ale jak bych ho " zatajila" netuším. Asi hloupá otázka vím.
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše:
Můžu se optat, vy co nezmiňuje v CV rodičovskou dovolenou a dítě, tak jak pak budete řešit lékaře, nemoce, atd…?
Pracuji při RP normálně na HPP ( většinový úvazek), zaměstnavatel samozřejmě o dítěti ví a nemá problém. Ale jak bych ho " zatajila" netuším. Asi hloupá otázka vím.
Jakože na lékaře a OČR máte nárok, jenom když se o dítěti ví v práci předem, nebo jak to myslíte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit