Nástup do práce bez smlouvy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ne, nenastoupila bych. Prostě nejdřív papír a pak práce. To bude „dáme vám to příští týden“ - „jo jo, zítra to bude“. Pak tam budeš dva týdny zadarmo, další měsíc řeknou, ať už nechodíš. A ty nebudeš mít nic v ruce (A vy jste kdo? My Vás neznáme.)
- Citovat
- Upravit
Prý by mi nejdřív dali dohodu ale tu by mi snad měli dát před nástupem ne?
- Citovat
- Upravit
Asi vsude jsem podepisovala prvni den. Na tom bych trvala a bez toho praci nezacala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tini nejdřív, že nástup 1.3.a za chvíli, že hned po nedeli, ale nemám nic v ruce
- Citovat
- Upravit
Záleží na tom, jestli je to firma se solidním jménem. Já na smlouvu čekala tři dny, protože naše personalistka bydlí asi 150 km daleko, ale strach jsem neměla, protože zrovna tahle firma by si nedovolila udělat jakýkoliv průšvih.
Pokud se ovšem jedná o něco, o čem úplně moc nevíš, trvala bych na smlouvě na stole hned při nástupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Běžně se podepisuje pracovní smlouva v den nástupu do práce. Přemýšlím, jestli jsem vůbec někdy podepisovala smlouvu předem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jako že máš origo jít na HPP, ale tobě by (pro rychlost) na začátek dali DPP? Hm… asi pro firmu dobrá každá ušetřená korunka…Možná i zácvik skoro zadarmo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
Moje dcera měla podepsanou dva měsíce dopředu (čekali na ni ). Ale u nás je to v těchto případech dost děsný, všechno se zpožděním, včetně smluv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli já právě jo. Štve mě, že nevím pracovní dobu, vlastně nemám žádné informace.
- Citovat
- Upravit
Jo, zpožděný všechno… Ale když se „cokoli stane“, tak trochu problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smlouvu jsem někde podepisovala až první den nástupu, jednou snad až ten druhý. Záleží asi na tom, co je to za firmu. Ve státním bych to neřešila, tam tě neodrbou. V solidní firmě taky asi ne.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak to ses měla zeptat, kdy máš přijít první den do práce. Když jsi zapomněla, tak tam zavolej nebo zajdi osobě a zeptej se.
- Citovat
- Upravit
Mám nastoupit do práce, ale nemám ještě smlouvu ani pořádně nevím pracovní dobu, nastoupily byste?