Nástup do práce před skončením RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
187
9.2.25 08:25

Nástup do práce před skončením RD

Zdravím všechny. Přemýšlím, že kontaktuju svého původního zaměstnavatele ohledně nástupu na zkrácený úvazek. Synovi je dva a půl a chodí do dětské skupiny. Musela bych nastoupit na jinou pozici, původní byla na tři směny, teď potřebuju jen ranní a ještě posunout pracovní dobu déle než je u nich zvykem. Mám dilema hlavně proto, že je to hodně dojíždění. 25 km syna do DS a dalších 30 km do zaměstnání a plus cesta zpět. Syn od září snad nastoupí do naší státní školky a bylo by to jen těch 2×30 km a delší pracovní doba. Ale myslím si, že bych si pořád vydělala víc než teď na občasné brigádě. Synovi budou tři v červnu, takže je asi čas se zaměstnavatelem domluvit. S rodičovským příspěvkem by neměl být problém, i když ho mám až do září?
Taky jsem přemýšlela, že chci práci blíž bydliště hlavně kvůli úspoře času. Ale je otázka jestli vůbec něco seženu. Mám pocit, že pracovní doba co navazuje na školku je zázrak. A taky si myslím, že je brzo hledat práci v blízkém okolí a říkat, že nastoupím od září. Nebo myslíte, že je blbost při nástupu do školky měnit zaměstnání? Že bude dítě nemocné atd. Loni když nastoupil do DS, tak to tak bylo.
Taky nemám žádné speciální pracovní zaměření, spíš takovou práci co může dělat každý. Prodavačka, ve fabrice… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35432
9.2.25 08:34

No a v té současné práci ti teda pracovní dobu upraví?
Když změní kolektiv tak počítej s tím, že může být často nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
9.2.25 08:50

1. Pokud to nemas dopredu osetreno, nemusi te predcasne do prace vzit
2. Upravit pracovni dobu zamestnavatel v tomto pripade musi, pokud tomu nebrani provozni podminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18498
9.2.25 08:56

Čerpání RD nemá vliv. Ja nastupovala u děti v roce a čtvrt a podruhé ve dvou a čtvrt. Vždy mi ještě pak dlouho běžel rodicak. Teď už dělám skoro půl roku a rodicak ještě běží. Nemocné bylo batole dvakrát (ale mam možnost HO) a školák celkem doma 3 dny coz je taky pokryli běžným HO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
9.2.25 09:03

Jak se pise vyse, cerpani RD nesouvisi s nastupem do skolky. Takze nastup musi byt v tom cervnu. Pak zalezi na zam. jestli umozni nastup driv, pripadne jestli da neplacene volno do zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.2.25 09:04

Než jsem odešla na mateřskou, pracovali tam ženské s malými dětmi v tu pracovní dobu, co by mi vyhovala, tak snad to nebude problém ani po třech letech. Určitě za menší peníze než jsem měla já, ale lepší než nic. To se chci právě domluvit se zaměstnavatelem.
Ale jestli to chápu správně, pracovní místo mi drží jen do třech let dítěte, tj. do června. Potom neplacené volno, když bych chtěla nastoupit od září. Ale právě jak přemýšlím o změně práce kvůli dojíždění, tak nevím jak se s ním domluvit. Asi by bylo nejjednodušší nastoupit do staré práce a až přejde chřipkové období ve školce, tak si hledat práci v okolí bydliště :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
9.2.25 09:20
@Mamora píše: Více

rodicovska dovolena ti konci v den 3. narozenin ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
9.2.25 09:21
@hospodki píše: Více

pouzivej spravne zkratky, jinak se to mota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
9.2.25 09:33

@Mamora tak na pracovní nabídky ve svém okolí se můžeš dívat už ted. Jestli prodavačka, tak Lidl třeba nabízí zkrácené úvazky a za docela v pohodě peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
9.2.25 09:34
@suzka1 píše: Více

To sice jo, ale je otázkou, zda ji bude garantovat pouze ranni smeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
9.2.25 09:46

@j.a.n.i1 to se bude muset domluvit všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
9.2.25 09:54
@suzka1 píše: Více

To ano, jen to nekde jde líp, nez zrovna v provozu 6-22 pri relativně malém počtu lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat